Uporabno
10382 ogledov

Recept: enostavni, a slastni božični piškoti

Mesec prazničnih obrokov Mesec prazničnih obrokov
Praznikov se veselimo iz različnih razlogov. Sama sem za praznike najsrečnejša, ker imam več časa za družino ...

Temu primerne so tudi sladice. Enostavne, nezahtevne. Takšne, ki jih lahko naredijo tudi otroci in se ob pripravi skupaj zabavamo. Obenem je zelo pomemben okus pridelanih dobrot. Otroci so najsrečnejši, če njihove izdelke vsi hvalijo ...

Pred nami je praznični december, ki velja za enega najbolj gurmanskih mesecev, zato smo za vas v sodelovanju z Eurospinom pripravili projekt: Mesec prazničnih obrokov. Sledite preprostim, ugodnim in nadvse slastnim receptom za razvajenje TUKAJ.

Mesec prazničnih obrokov | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Božičku zvečer tradicionalno nastavimo piškote in mleko, da se ob prihodu pogosti. Zjutraj sta kozarec in krožnik prazna, pod jelko čaka zavito darilo. Piškoti morajo biti res dobri, zato bomo letos izbrali recept za piškote, z močnim okusom po maslu, in mehke teksture.

Božični piškoti

Za pripravo potrebujete:

-       250 gramov masla (Land)

-       150 gramov sladkorja

-       300 gramov bele moke

-       vrečko vanilijevega sladkorja

-       vrečko pecilnega praška

-       ščepec soli

Pri pripravi piškotov ni treba komplicirati. Otrokom pripravite sestavine, ki jih sami z rokami vmešajo v gladko testo. Pazite le, da ste postavili maslo že uro prej na sobno temperaturo in je zmehčano.

Testo nato hladimo v hladilniku najmanj dve uri. Nato otroci oblikujejo večje krogle, ki jih sploščijo in dajo na peki papir. Pri tem je pomembno, da so piškoti veliki in debeli.

Mesec prazničnih obrokov | Avtor: Mesec prazničnih obrokov Mesec prazničnih obrokov

Pečemo jih v predhodno ogreti pečici na 180 stopinjah in le 12 minut, da ostanejo svetli. Nato jih ohladimo in poskusimo!

Nekaj jih prihranimo tudi za Božička, ki smo mu natočili tudi kozarec polnega mleka Land. Piškoti so izjemno ugodna in okusna popestritev decemberskih večerov. Za cel pladenj piškotov boste odšteli dobra dva evra. V mesecu od 9.–15. decembra jih lahko naredite še ceneje, saj boste za en kilogram namenske moke za domače pecivo odšteli zgolj 0,39 evra.

Mesec prazničnih obrokov | Avtor: Mesec prazničnih obrokov Mesec prazničnih obrokov

Spremljajte akcije v Eurospinu

Če ste na tesnem s časom, pa lahko piškote kar kupite, v Eurospinu je res okusna in ogromna izbira.

Božičku pa lahko ponudite slastne medenjake. V času akcije od 9.–15. decembra boste za kilogram mešanih medenjakov WEISS odšteli 1,99 evra, za medenjake srčke (150 gramov) pa 0,55 evra. Morda pa Božičku tokrat teknejo slani krekerji TRE MULINI, ki bodo v akciji in jih boste lahko kupili za 1,09 evra.

Cenovno ugodne Eurospinove izdelke lahko dobite še ceneje, če redno spremljate kataloge s popusti. Aktualni katalog je dostopen TUKAJ.