Uporabno
3303 ogledov

Recite NE hormonskemu neravnovesju!

Sensilab Sensilab
Ali ste opazili, da se vam okoli bokov kopiči neželena maščoba? Vas mučijo težave s koncentracijo in razdražljivost? Težko zaspite in se zjutraj ne prebudite spočiti? Morda se spopadate z estrogensko dominanco!

Sensilab | Avtor: Sensilab Sensilab

Sodobno življenje s sabo prinaša estrogensko preobremenjeno okolje, zaradi česar številne ženske in tudi moške bremeni porušeno hormonsko ravnovesje. Med glavnimi hormonskimi motilci so ksenoestrogeni (zunanji estrogeni) – umetne snovi, ki posnemajo funkcije estrogena v telesu.

Ti motilci so lahko prisotni v hrani (tradicionalno pridelano meso, mlečni izdelki), kozmetiki (šamponi, mila, losjoni) in gospodinjskih pripomočkih (mehčalci za perilo, osvežilci zraka, insekticidi ...). Endokrine motilce prav tako vsebuje mikroplastika, ki je v povprečju zaužijemo kar 5 g tedensko!

K hormonskemu neravnovesju lahko prispevajo tudi naše vsakdanje navade. Sedeči življenjski slog in pomanjkanje telesne aktivnosti ovirata razstrupljanje našega telesa. Maščobne celice prispevajo k povečani produkciji estrogena, pomanjkanje spanca in vsakdanji stres pa vplivata na stresni hormon kortizol, ki lahko zmanjša možnost razgradnje odvečnega estrogena.

Sensilab | Avtor: Sensilab Sensilab

Se vam kljub trudu okoli bokov in stegen nabirajo neželeni kilogrami?

Estrogenska dominanca se najpogosteje pojavlja pri ženskah, s sabo pa lahko prinese številne nevšečnosti. Pogosto se okoli bokov in stegen začne kopičiti neželena teža, kar vodi v t.i. hruškasto obliko telesa. Poleg tega pa lahko opazite razdražljivost, ponavljajoče težave s spanjem, napihnjenost, občutljive prsi, utrujenost, težave s koncentracijo in t.i. možgansko meglo.

Za izločanje viška estrogena iz telesa izberite zanesljivo prehransko dopolnilo. EstroLux je naravno prehransko dopolnilo za hormonski detoks, ki vam bo raven estrogena pomagal uravnati s pomočjo aktivnega izvlečka rjave morske alge, ekstrakta brokolija in klorele.

Sensilab | Avtor: Sensilab Sensilab

Sinergija najmočnejših sestavin za uravnavanje estrogena

EstroLux deluje v treh korakih. S pomočjo rjave morske alge in vitamina B6 uravnovesi nivo estrogena. Rožmarin in klorela prispevata k razstrupljevalni moči jeter, kar je ključno za uspešno deaktivacijo viška estrogena. Klorela, rožmarin, rjava morska trava in melisa pa podpirajo delovanje črevesja in prebavo, kar pripomore k izločanju odvečnega estrogena.

EstroLux, ki NE vsebuje hormonov, prav tako podpira tudi razstrupljanje in zdravje vaših jeter. Pomagal vam bo izboljšati razpoloženje in kakovost spanca, poleg tega pa bo spodbudil hujšanje, zlasti v primeru hruškaste oblike postave.

Sensilab | Avtor: Sensilab Sensilab

Zagotovite si hormonsko ravnovesje z EstroLuxom

Pri Sensilabu smo za vas pripravili posebno ponudbo2x EstroLux za ceno enega! Izkoristite izjemni popust in si zagotovite 3 v 1 hormonski detoks še danes! Oglejte si tudi širok nabor preostalih prehranskih dopolnil, ki vam bodo pomagala do hormonskega ravnovesja.

Za natančen vpogled v sestavo vašega telesa priporočamo neinvazivno meritev telesne sestave, ki jo lahko brezplačno opravite v katerikoli izmed poslovalnic Sensilab. Meritev in svetovanje vam pomagata razumeti, od kod izvirajo vaše težave, in poskrbeti za kar najboljšo skrb za vaše telo.

______________________________________________________________________________
Viri:
Senathirajah K, Attwood S, Bhagwat G, Carbery M, Wilson S, Palanisami T. Estimation of the mass of microplastics ingested - A pivotal first step towards human health risk assessment. J Hazard Mater. 2021 Feb 15;404(Pt B):124004. doi: 10.1016/j.jhazmat.2020.124004. Epub 2020 Oct 6. PMID: 33130380.