Uporabno
4115 ogledov

Res veste, kako klima vpliva na vaše zdravje?

Klima, klimatska naprava Profimedia
Za nami je prvi val, ko so se temperature povzpele čez 30 stopinj Celzija, in če poslušamo napovedi meteorologov, je pred nami dolgo in vroče poletje. Ta novica je super, če nas čakata dopust in morje, če pa bomo večino poletnih dni preživeli doma in v službi, si poletja brez klime enostavno ne moremo zamisliti. Pa vendar se ob tem pojavi vprašanje – kakšen je vpliv klime na naše zdravje?

Le kdo si ne želi živeti ali delati v varnem in zdravjem okolju? Eden od načinov, kako še bolje poskrbeti za zdravje, je tudi namestitev klimatske naprave. Za vas imamo 5 razlogov, zakaj te odločitve nikakor ne boste obžalovali.

Unsplash | Avtor: Unsplash Unsplash

Manj vlage

Najpomembnejša korist klimatske naprave je v zmanjševanju vlažnosti prostora, kjer se klima nahaja. Če ste občutljivi na pršice ali plesni, potem veste, kako pomembno je, da je zrak v okolju, kjer preživite večino dneva, čim manj vlažen in težak. Klimatske naprave imajo funkcijo razvlaževanja in prezračevanja, medtem ko vgrajeni termostat preverja sobno temperaturo, jo primerja z želeno nastavitvijo in temu ustrezno uravnava. Danes so zelo popularne prenosne klimatske naprave, ki jih lahko upravljamo na daljavo – torej z aplikacijo preko pametnega telefona ali glasovnega nadzora.

Razkuževanje zraka

Redno in temeljito vzdrževanje klimatske naprave ter čiščenje zračnih filtrov sta ključnega pomena, ko govorimo o filtriranju in razkuževanju zraka. Kdor je občutljiv na pršice, ima astmo ali alergijo na cvetni prah, ve, da sprožitev vsake takšne težave zelo vpliva na zmogljivosti, koncentracijo in splošno dobro počutje. Zato je pomembno, da med uporabo klime vedno zapremo okna in tako preprečimo vnos okoljskih alergenov, bakterij in prahu.

Bauhaus | Avtor: Bauhaus Bauhaus

12 kakovostnih vdihov na minuto

Raziskave kažejo, da naj bi zdrav odrasel človek naredil 12 vdihov na minuto. Pri tem pa je seveda najpomembnejše vprašanje: Kakšen zrak vdihavamo? Zaradi nepravilnega prezračevanja lahko namreč zrak začne ogrožati naše zdravje. Klimatske naprave lahko bistveno izboljšajo kakovost notranjega zraka in ustvarijo veliko bolj zdravo vzdušje. Zahvaljujoč sodobni tehnologiji pa prenosne klimatske naprave ne potrebujejo ločenega zunanjega rezervoarja za vodo, zaradi česar je njihovo vzdrževanje postalo še bolj enostavno.

Iščete najboljšo prenosno klimatsko napravo za svoj dom ali pisarno? Potem se obrnite na svetovalce v Bauhausu, ki vam bodo pomagali izbrati najboljšo rešitev za hlajenje notranjih prostorov. Od tega, ali jo iščete za večji ali manjši prostor, bo odvisna njena hladilna zmogljivost, medtem ko jo boste lahko zaradi 360-stopinjskih kolesc enostavno prevažali – čez dan hladite bivalne, zvečer pa spalne prostore. Seveda navdušuje tudi podatek, da ima večina Bauhausovih prenosnih klimatskih naprav 24-urni časovnik in način mirovanja – torej ste lahko rešeni vseh skrbi!

Ohranite hladno glavo

Zaključevanje projekta, učenje, priprava predstavitve za sodelavce … se strinjate, da je lažje delati v ohlajenem in prezračenem prostoru? Če nam je vroče, hitreje postanemo utrujeni, delo preneha dišati, misli se osredotočijo na vse drugo, samo na tisto ne, kar je pred nami. Zato drži, da klimatska naprava pomaga ohranjati živce hladne in osredotočene na delo.

Bauhaus | Avtor: Bauhaus Bauhaus

Prekratko in prevroče?

To, koliko in kako dobro spimo, vpliva na naše zdravje in splošno dobro počutje. Poleti so noči krajše, zaradi česar je še toliko bolj pomembno, da se ponoči dobro naspimo. Brez potenja, prebujanja zaradi žeje, preletavanja komarjev in še marsikatere druge težave, ki nam lahko ukrade nočni spanec. Elegantna rešitev je prenosna klima, ki jo lahko iz dnevne sobe ali pisarne prepeljemo v spalnico in si z enim klikom zagotovimo kakovosten spanec. Hlajenje prostorov res še nikoli ni bilo bolj enostavno!

Pripravite se, preden temperature začnejo begati vaše misli! V Bauhausu boste lahko izbirali med več kot 20 prenosnimi klimatskimi napravami. TUKAJ si oglejte celotno ponudbo in pomislite, kako enostavno lahko postane življenje, če hladilni sistem iz domače pisarne ali dnevne sobe vzameš s seboj tudi na morje.

Bauhaus | Avtor: Bauhaus Bauhaus