Uporabno
305 ogledov

Robotski sesalniki tudi pometajo, pomivajo …

Enaa Enaa
Sesanje spada med manj ljuba hišna opravila. Če se s tem strinjate tudi vi, so robotski sesalniki idealna rešitev za vas. Najnaprednejši modeli lahko sesajo, pometajo in celo pomivajo tla. Na trgu je ogromna izbira, najboljše znamke pa so Roborock, ROWENTA in iRobot. Robotski sesalniki so zelo raznoliki, iskanje pravega aparata pa je odvisno od vaših potreb. V tem članku boste spoznali, kaj vse zmorejo najboljši robotski sesalniki.

Robotski sesalnik uporablja različne tipe senzorjev za zaznavanje okolice in pomikanje skozi njo. Večina jih ima impresivno moč sesanja v kombinaciji s posebej zasnovanimi ščetkami. Za sesanje dlak hišnih ljubljenčkov izberite močan robotski sesalnik (s turbo krtačo). Ti sesalniki so opremljeni s posebnimi filtri za alergene (prašne delce), zato so odlična izbira, če ima kdo v vašem gospodinjstvu alergijo.

Posesajo vsak najmanjši kotiček stanovanja

Verjetno veste, kako nadležno je, ko s klasičnim sesalcem ne morete posesati robov, brez da bi nameščali posebne nastavke. Robotski sesalniki z dodatnimi krtačami ob straneh očistijo vse najtežje dostopne kotičke, brez potrebe po raznih dodatkih.

Poleg tega lahko obdelajo katero koli površino – najboljši modeli imajo senzorje, ki zaznajo različne vrste površin (npr. gola tla ali tepih) in se jim ustrezno prilagodijo. Zaznavajo tudi robove sobe in ovire pred sabo. Obstaja pa tudi robotski sesalnik za mokro čiščenje, ki poskrbi za dodatno čiščenje tal, ne da bi se pri tem zmočile stene in tepihi.

Enaa | Avtor: Enaa Enaa

Načrtovanje čiščenja

Še ena odlična stvar, ki jo imajo napredni robotski sesalniki, je načrtovanje dnevne rutine čiščenja. Nastavite sesanje ob določeni uri dneva in delo bo pravočasno opravljeno. Mnogi modeli imajo tudi možnost povezave z Wi-Fi, zato lahko s pomočjo aplikacije na mobilnem telefonu »naročite« čiščenje določenega območja. Če obstaja mesto, kamor ne želite, da gre, nastavite mejo in sesalnik se bo izognil temu delu stanovanja.

Najboljši robotski sesalniki se ponašajo z dolgim ​​časom delovanja, in sicer od 90 vse do 200 minut, odvisno od modela. Ko je baterija skoraj prazna, to zaznajo in se sami vrnejo na polnilno postajo.

Robotski sesalnik Roborock

Roborock je znamka robotskih sesalnikov, ki zagotavlja izjemno kakovost. Če iščete sesalnik za suho in mokro čiščenje, je za vas odlična izbira robotski sesalnik s samočistilno postajo Roborock S7 MaxV Ultra. Ima 400-mililitrsko posodo za prah, ki se samodejno prazni, in 200-mililitrsko posodo za vodo. Zahvaljujoč posebni tehnologiji bo krpa za mokro čiščenje vedno čista.

Navigacija poteka s pomočjo umetne inteligence, zato je čiščenje neverjetno natančno in hitro. Tudi čiščenje v temi mu ne predstavlja ovire. Ta sesalnik lahko nadzirate preko aplikacije na mobilnem telefonu. Ima izjemno visoko moč sesanja (5100 Pa) in varnostno ključavnico za otroke.

Enaa | Avtor: Enaa Enaa

Roborock se s svojo črno in belo uspešnico Roborock S7 prebija na prvo mesto v Sloveniji. Ta model, ki ga lahko izbirate v dveh barvah, lahko sesa in tudi mokro čisti. Ima 460-mililitrsko posodo za prah in 300-mililitrsko posodo za vodo. S sesalno močjo 2500 Pa učinkovito očisti vse vrste talnih površin. Premaga lahko tudi ovire, visoke dva centimetra.

Prek telefona mu lahko nastavite urnik čiščenja in ga glasovno upravljate z Alexo. Ima polnilno baterijo s kapaciteto kar 5200 mAh, kar pomeni 150 minut delovanja. Ko se baterija izprazni, se sesalnik samodejno napolni na postaji.

Robotski sesalnik MAMIBOT

Robotski sesalnik MAMIBOT ProVac Titan 2, 3v1 hibrid omogoča sesanje, pomivanje in pometanje. To je eden izmed tehnično najnaprednejših modelov, ki so trenutno na trgu. Z močjo 1100 Pa odlično očisti ves prah in umazanijo s tal, poleg tega pa jih še pomete. Očisti tako fin prah kot večje delce umazanije. Pomaga si z dvojnima stranskima krtačama, s katerima lahko doseže dlje. Prostornina posode za prah je 230 ml.

Ima prostorno posodo za vodo (250 ml), ki omogoča temeljito mokro čiščenje tal. Zahvaljujoč zmogljivim senzorjem ne more trčiti v pohištvo ali pasti po stopnicah ter učinkovito prečka ovire (npr. tepih) do 1,5 cm višine. Izbirate lahko med dvema stopnjama sesanja in štirimi načini čiščenja: samodejno, točkovno, cik-cak in čiščenje robov. Ima možnost povezave z Wi-Fijem in omogoča upravljanje prek brezplačne aplikacije, na kateri lahko nastavite urnik čiščenja za vse dni v tednu.

Presenečeni boste nad njegovim ultra tankim dizajnom, saj je visok zgolj 7,4 centimetra. Do polnilne postaje pride sam in se začne tudi samodejno polniti.

Enaa | Avtor: Enaa Enaa

iRobot robotski sesalnik

Najnaprednejši sesalnik te blagovne znamke je iRobot® Roomba® i7+, ki vse opravi sam – samodejno se polni in sprazni tudi svoj pralni košek. Lahko si zapomni do deset nadstropij, ima senzor proti padcem, senzor za zaznavanje vrste talne površine in možnost nastavitev po meri. Ima protibakterijsko zaščito in filter HEPA 13, ki omogoča izjemno dobro filtracijo alergenov. Ponaša se z zmogljivo baterijo, ki deluje do 75 minut, polni pa se samo tri ure. Upravljate ga z aplikacijo ali glasovno z Google Assistant ali Alexo.

Preverite ponudbo robotskih sesalnikov na Enaa, kjer najdete najboljše modele priznanih blagovnih znamk. Vaša tla bodo kmalu čista in bleščeča kot še nikoli!