Uporabno
2210 ogledov

S črnilom vsako leto napolnimo slabih pet olimpijskih bazenov

HP HP
V zadnjem letu in pol, odkar tudi v Sloveniji svoja življenja podrejamo aktualnim epidemiološkim razmeram, so se mnoge službe preselile na dom. Tudi otroci so dobršen del minulega šolskega leta preživeli doma in številni se še vedno šolajo od doma. V tem času se je pokazalo, da si je za nemoteno življenje nadvse modro priskrbeti tudi pametno in kakovostno računalniško opremo.

Če se je morda v preteklih letih potreba po tem, da bi imeli doma tiskalno napravo, nekoliko zmanjšala, saj je bilo delo od doma prej izjema kot pravilo, šolanje otrok od doma pa prav tako redkost, se je pred letom in pol vse spremenilo. Zaradi epidemije novega koronavirusa so se slovenski otroci tako spomladi kot jeseni in pozimi šolali od doma, tudi veliko ljudi je službo opravljajo od doma – sploh tisti poklici, ki so bili vezani na delo z računalnikom in spletom. Zato se je v mnogo gospodinjstvih znova pokazala potreba po kakovostni in zanesljivi računalniški opremi, med drugim tudi po tiskalnikih.

HP | Avtor: HP HP

Tiskalniki so najlažja vstopna točka za kibernetske napade

Dandanes torej niso več le podjetja tista, ki potrebujejo zanesljivo računalniško opremo. Potreba po tem se pojavlja tudi v gospodinjstvih. A pred nakupom se mnogim porajajo najrazličnejša vprašanja? Kaj v vsej poplavi ponudbe izbrati? Kateri računalnik in tiskalnik sta primerna za naše potrebe? In nenazadnje, kako zagotovimo zares zanesljiv sistem obrambe podatkov?

Ali ste vedeli, da so prav tiskalniki najpogostejša in najlažja vstopna točka za kibernetske napade? Čez lužo so izvedli eksperiment, o katerem je med drugim poročal tudi spletni portal Cyber News, kjer so si za žrtve izbrali 50.000 naključnih multifunkcionalnih tiskalnikov. Izvršilci eksperimenta so ustvarili skript za tiskanje po meri, nato pa so izbranim tiskalnikom poslali ukaze. PDF dokumente so uspeli natisniti na kar 27.944 nezaščitenih napravah, kar pomeni 56-odstotno uspešnost. Vdor in kraja informacij sta za poslovodstvo lahko ključna. V najslabšem primeru vas lahko celo izbrišeta z lestvice uspešnih podjetij in vas tako staneta mastnih denarcev.

HP | Avtor: HP HP

Pametni sistem tiskanja HP+ poskrbi za vse

A s pametnim sistemom tiskanja HP+ so takšne in še mnoge druge skrbi odveč, kajti HP+ sistem že vnaprej misli namesto vas. Pametni tiskalnik HP+ je povezan z oblakom, ki dan in noč posodablja podatke, je varen in vedno pripravljen na delo. S strani nenehno delujoče zaščite Smart Security je poskrbljeno tudi za varnost uporabnikovih podatkov. Pametni tiskalniki so stalno nekaj korakov pred hekerji, zato lahko popolnoma brez skrbi tiskate 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Ob nastavitvi funkcije osebnega prevzema lahko dokumente natisnete takoj ter jih prevzamete kasneje, ko ste pri tiskalniku. HP+ se upravlja na povsem sodoben način s pametno nadzorno ploščo. Ta uporabnika obvešča o vsem: bodisi o ravni črnila, upravljanja naročnin, povezavi ter varnosti.

HP+ lahko najdete v različnih oblikah; DeskJet, EnvyJet ter OfficeJet. Vsi so idealni za domačo uporabo, HP+ OfficeJet pa lahko pride prav tudi manjšim podjetjem.

HP | Avtor: HP HP

Poslovite se od življenja brez črnila s storitvijo HP Instant Ink

Leta 2012 je bilo v Evropi, Afriki in na Bližnjem vzhodu zabeleženih kar 942 milijonov prodanih kartuš, z zanimivimi podatki postreže spletna stran LD Blog. To je skoraj trideset kartuš na sekundo. Omenjene številke so tako velike, da si jih človeški um pogosto sploh ne more predstavljati. Govorimo o dovoljšni količini črnila za tiskanje 39 milijonov fotografij velikosti A4, in zadostni količini, da napolnimo slabih 5 olimpijskih bazenov. Zagotovo ste se že vprašali: toliko črnila je na svetu, samo jaz se vedno znajdem brez!

Saj nemara poznate ta grenak občutek nemoči, ko vam zmanjka črnila? To grdo lastnost tiskalnikov je storitev HP Instant Ink povsem odpravila. Funkcijo imajo vgrajeno vsi HP+ tiskalniki. Ta omogoča avtomatsko zamenjavo črnila z vključeno pametno dostavo. Vse, kar morate storiti vi, je, da izberete poljuben naročniški paket, ki ustreza vašim tiskarskim potrebam. Prekličete ga lahko kadarkoli vam srce poželi, če pa vam ne uspe uporabiti vseh strani, se te avtomatsko prenesejo v naslednji mesec.

Storitev HP Instant Ink zahteva prijavo, zato se ob nakupu tiskalnika HP+ nanjo prijavite v roku sedmih dneh in si tako zagotovite šest mesecev brezplačne uporabe storitve Instant Ink5 in eno dodatno leto HP-jeve garancije. Tako lahko pri nakupu črnila prihranite do 70 %. Črnilo z vključeno dostavo in recikliranjem lahko namreč naročite že od 0,99 eva na mesec. Storitev Instant Ink uporablja več kot 9 milijonov zadovoljnih uporabnikov.

Cene:

  • 15 strani na mesec – 0,99 €
  • 50 strani na mesec – 2,99 €
  • 100 strani na mesec – 4,99 €
  • 300 strani na mesec – 11,99 €
  • 700 strani na mesec – 24,99 €

HP | Avtor: HP HP

Dobrodošli v prihodnosti

Vsak teden je v karanteno napotenih na stotine učencev in dijakov, mnogo tudi svoje službe še vedno opravljajo od doma. Za izobraževanje na daljavo moramo svojim šolarjem zagotoviti ustrezno učno gradivo, ki ga je treba redno tiskati. Zakaj bi nenehno za usluge prosili sosede ali pa iskali najbližje papirnice, ki omogočajo tiskanje? Pametni tiskalnik je nepogrešljiv učitelj 21. stoletja in vsekakor je zdaj skrajni čas, da si ga omislite tudi vi.

Vse skupaj bo še toliko bolj preprosto in priročno z aplikacijo HP Smart. Z njo sta namreč tiskanje in skeniranje lahko praktično ves čas v vašem žepu. Aplikacija ponuja brezplačno uporabo skeniranja in mobilnega faksiranja za obdobje 24 mesecev. Skenirane dokumente lahko napredne funkcije še dodatno obrežejo, jih poravnajo ter uredijo.

HP | Avtor: HP HP

Okolju prijazen tiskalnik

Onesnaževanje s plastiko našemu planetu grozi že več desetletij. Zahvaljujoč odmevnim podjetjem ter družbenim medijem, se posamezniki in večja podjetja tega zavedajo vsak dan bolj. Ali ste vedeli, da nas onesnaževanje oceanov s plastiko vsako leto stane več kot 2,5 milijarde dolarjev? Gre zgolj za grobo opredelitev škode. Vsako leto naj bi v oceane zašlo vsaj 8 milijonov ton plastike, med njimi se precej pogosto znajdejo tudi rabljene kartuše.

HP Instant Ink storitev stremi k čim manjšemu onesnaževanju, zato bodo vrnjene prazne kartuše ponovno uporabljene pri izdelavi novih. HP Inc. ustvarja tehnologijo za boljše življenje. Za vas in vaše otroke.

Za vse, ki se še odločate o nakupu pametnega tiskalnika HP+: Zdaj je pravi čas. S pomočjo tiskanja, ki ne krči gozdov, ter zaprtega recikliranja kartuš lahko tudi vi pripomorete k reševanju narave. HP+ za vsako natisnjeno stran posadi eno drevo.