Uporabno
4464 ogledov

S kavča do novega delovnega mesta

Pixabay
Prek spleta si danes lahko kar s kavča naročimo hrano, kupimo nova oblačila, preverimo kakšno bo vreme ali pa kdaj pride naslednji avtobus. Zakaj ne bi ravno tako preprosto prišli tudi do nove službe?

V tujini so že nekaj časa vedno bolj popularni online karierni sejmi, kjer se lahko potencialni delodajalci in iskalci zaposlitve spoznajo prek spleta. Do spletnih sejmov lahko uporabniki dostopajo v določenem časovnem okvirju preko posebne spletne strani. Zadnja leta postajajo spletni karierni sejmi vedno bolj uveljavljeni tudi pri nas. Vodilno na tem področju je podjetje Optius Moja zaposlitev, ki vodi karierni portal Optius.com, enega največjih zaposlitvenih portalov v regiji, namenjen vsem, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader.

Letošnji online karierni sejem bo potekal od 22. do 26. januarja.

Pametni telefon | Avtor: Profimedias Profimedias

Če aktivno iščete novo zaposlitev, imate izkušnje in veste, kako želite nadaljevati svojo kariero, potem je online karierni sejem pravi za vas. Optiusov karierni sejem vam tudi omogoča iskanje službe, če nove zaposlitve ne želite iskati po klasični poti, saj nočete, da za to vedo vaši trenutni sodelavci in zaposlovalci. Udeležite se ga lahko kjerkoli in kadarkoli, z zaposlovalci pa se lahko pogovarjate tudi anonimno. Hkrati je sejem odlična priložnostu tudi za tiste, ki bi si le želeli ogledati ponujene priložnosti in spoznati potencialne delodajalce.

"Na tem sejmu smo vzpostavili stik s številnimi potencialnimi zaposlenimi, dva od njih sta že postala naša nova sodelavca." 

Valerija Marenče, HR Regional Manager, ADACTA d.o.o.

Online karierni sejem je idealen tudi za vse brezposelne, saj boste v enem dnevu lahko opravili več razgovorov, na katere vam ne bo treba čakati v vrsti ali pa se voziti na različne konce Slovenije. Seznam sodelujočih podjetij bo objavljen vnaprej. Tako se boste lahko udeleženci pripravili na razgovore s podjetji, ki vas zanimajo. Poleg tega se vam s potencialnimi zaposlovalci ni treba soočiti v živo, tako da bodo razgovori veliko bolj sproščeni.

Pametni telefon | Avtor: Profimedias Profimedias

"Tudi v prihodnje se bomo udeleževali virtualnih zaposlitvenih sejmov, saj je tako hitreje in enostavneje priti v stik s kandidati za prosta delovna mesta, kar je v današnjem času pomembna prednost, predvsem pri komuniciranju z mlajšimi generacijami." 

Barbara Mladovan, HRD, Gorenje, d.d.

Online karierni sejem predstavlja najlažjo pot do zaposlitve za vse: zaposlene, brezposelne, študente, dijake ter upokojence, ki želite biti mentorji, pa tudi za vse tiste, ki študirate ali delate v tujini in bi svojo karierno pot radi nadaljevali v domovini.

Lanskega sejma se je udeležilo kar 12.824 obiskovalcev od tega jih je z delodajalci komuniciralo več kot 7 tisoč. Večina obiskovalcev je bila iz Slovenije, nekaj pa tudi iz ZDA, Nemčije, Hrvaške, Švice in Avstrije.

Optiusov karierni sejem je brezplačen, na njem pa se lahko povežete s potencialnimi novimi zaposlovalci kar preko pametnega telefona. Vse kar potrebujete je internetna povezava, pametni telefon, tablica ali računalnik ter dober vzdevek in življenjepis.

Na Optiusovem kariernem sejmu, ki bo potekal med 22. in 26. januarjem 2020, bo letos sodelovalo kar 50 uglednih delodajalcev iz skoraj vseh panog. Sejem prva dva dni poteka v živo, kar pomeni, da se v tem času lahko iskalci zaposlitve in zaposlovalci spoznavate v online klepetih. Sočasno poteka tudi več webinarjev, nato pa imate tri dni časa za premislek in prijavo na prosta delovna mesta.