Uporabno
1406 ogledov

S kavča na degustacijo vin v Brda

klet Brda Klet Brda
Tudi v tem času, ko dneve preživljamo doma v samokaranteni, je zelo pomembno, da najdemo trenutke zase in se sprostimo. Glede na lepo vreme, si lahko privoščimo tudi kak kozarček vina na balkonu, vrtu ali terasi in uživamo v žametnem okusu dobrega vina.

Že od sredine marca nas večina ostaja doma. Kdor lahko, dela od doma, mnoga podjetja so zaprla vrata, zdi se, da je svet obstal. Narava pa živi dalje. Pomlad je že tu, temperature so se dvignile, vse cveti in zeleni. Narava svojih obratov ni ustavila.

Vina na dom, degustacije pa kar prek spleta

Tudi vinarji nadaljujejo s svojim delom. Trta, grozdje in vino se ne ozirajo na globalne premike, politiko in bolezni. V cvetočih Brdih, daleč od vsakodnevnega hrupa in hitenja, bi skoraj lahko pozabili, da je svet v primežu pandemije. Narava gre dalje in z njo tudi delo v Kleti Brda. Da bi lahko tudi vi uživali v požirku briškega rujnega, so za vas uredili tudi dostavo vin na dom.

klet Brda | Avtor: Klet Brda Klet Brda

V Kleti Brda imajo običajno v tem času obiske z vseh koncev, ljudje prihajajo uživati sončno vreme in hodijo na izlete ter degustacije. V trenutnih okoliščinah to seveda ni možno. Zato so se odločili, da degustacijo vin vsem strankam, ki jih trenutno ne morejo obiskati, pripeljejo kar na dom. Vsako sredo se jim lahko pridružite na Facebooku, kjer enolog Darinko Ribolica z vami deli svoje obširno vinsko znanje.

Preglejte ponudbo vin v njihovi spletni trgovini in poskrbite, da vam v tem času ne uplahnejo preveč zaloge v vinski kleti. Če vidite, da ravno vašega najljubšega vina ni v spletni trgovini, lahko pokličete Borisa Leskovarja iz Kleti Brda na telefon (040 540 895) ali pa ga kontaktirate prek elektronske pošte (boris.leskovar@klet-brda). Zagotovo boste skupaj uspeli najti najboljše vino za vas.

Klet Brda | Avtor: Blagovna znamka Quercus letos praznuje 20 let Blagovna znamka Quercus letos praznuje 20 let

V njihovi siceršnji ponudbi lahko poleg vina najdete tudi oljčno olje, olje grozdnih pešk, marmelade, med in druge lokalne izdelke. Vino je namreč najboljše, kadar ga spremljajo lokalne dobrote. Če jih želite preizkusiti, se lahko obrnete na eno od njihovih trgovin v Ljubljani, Kranju, Celju, Dobrovem in Novi Gorici. S tem lahko še dodatno uživate v lokalni hrani ter pri tem podpirate slovenske pridelovalce.

Da bo torej karantena čim hitreje in čim bolj prijetno minila, si naročite kako steklenico vina, pripravite prigrizke iz lokalnih dobrot ter se ob sredah zvečer pridružite Kleti Brdo in njihovemu enologu Darinku Ribolici na Facebooku na spletni degustaciji. Tako boste združili prijetno s koristnim, ter poleg varovanja svojega zdravja na zelo prijeten način, tudi izvedeli marsikaj novega o vinih v ponudbi Kleti Brdo.

Če boste nakup vina opravili na njihovi spletni strani, boste lahko tudi sodelovali v nagradni igri. Za nagrado lahko dobite najpomembnejšega sopotnika skozi tople dni – žar Weber.

klet Brda | Avtor: Klet Brda Klet Brda