Uporabno
3152 ogledov

S klimo nad peklensko vroče in neznosno hladne dni

Mitsubishi klimatska naprava Svet klime
Toplejši dnevi so vse pogosteje zelo vlažni, temperature pa so začuda še višje kot prejšnje leto. Neznosne vročine, ki jo lahko pričakujemo poleti, se lahko znebimo na več načinov – bodisi s skokom v morje, sladoledom ali pa klimatsko napravo. Slednja je nedvomno najboljša izbira, saj vedno znova poskrbi za prijetno hladen prostor tako čez dan kot tudi ponoči.

Klimatske naprave niso primerne zgolj za peklensko vroče dni, pač pa poskrbijo tudi za ogrevanje prostora. Prehodna obdobja spomladi in jeseni nam že lahko postrežejo z nenadnim nihanjem temperatur, kar privede do večje potrebe po ogrevanju. Dovolite, da vam klimatska naprava pozimi ustvari prijetno topel dom, poleti pa hladno zatočišče pred toplimi sončnimi žarki. Pozabite na zastarele načine ohlajanja in si enkrat za vselej privoščite klimatsko napravo, kot se šika.

Vročina | Avtor: Profimedia Profimedia

Kako izbrati pravo klimatsko napravo? 

Klimatske naprave so dandanes dostopne po zelo ugodnih cenah, a vendar morate biti pri izbiranju pozorni, da je njihova funkcionalnost primerna vašim potrebam in prostoru. Prvo vprašanje, ki si ga morate zastaviti, je: Kakšna bo primarna funkcija klimatske naprave – ogrevanje ali hlajenje? Klimatske naprave se razlikujejo tudi po velikosti, obliki, barvi, možnostih izpiha, filtraciji zraka in drugih funkcionalnostih. Marsikateri model pa je že možno upravljati s povezavo Wi-Fi in pametnim telefonom, tablico.

Poletje | Avtor: Profimedia Profimedia

Glede na to, koliko prostorov v vašem domu ali poslovnem prostoru želite ogrevati ali ohlajati, vam bodo strokovnjaki svetovali split sistem ali multi split sistem. Kakšna je razlika?

Split sistem

Mono split sistem oz. split sistem klimatske naprave je sestavljen iz zunanje in notranje enote, ki lahko vaš dom oziroma poslovni prostor ogreva ali hladi. Split sistem je najpogostejša izbira uporabnikov. Notranjo enoto klimatske naprave se namesti v prostor, ki ga želimo ogrevati, npr. v dnevno sobo. Sistem je dokaj enostaven, saj zunanjo in notranjo enoto povezujeta plinska inštalacija in komunikacijski element. Sodobne klimatske naprave imajo prilagojene izpihe za optimalno kroženje zraka, ki se razporedi po celotnem odprtem prostoru.

Multi split sistem

Nekatere klimatske naprave omogočajo multi split sistem, ki vključuje zunanjo in več notranjih enot, ki so razporejene v različnih prostorih. Delovanje ni hkratno pogojeno, vključimo le napravo, ki je nameščena v prostoru, kjer želimo hladiti ali ogrevati. Multi split sistem je odličen za uporabnike, ki želijo ogrevati ali ohlajati več prostorov.

Klimatske naprave niso zgolj funkcionalne

Sodobne klimatske naprave so izredno prilagodljive našim osebnim potrebam. Na voljo je malo morje funkcij, ki poenostavijo upravljanje in zadovoljijo še tako zahtevnega uporabnika. Delovanje poteka nemoteno, povsem brez hrupa, zato klima ne bo ovirala vašega vsakdana. Nekatere klimatske naprave omogočajo popoln nadzor nad krmiljenjem tudi na daljavo. Mnoge uporabne funkcije, kot so nastavitev tedenskega ali 24-urnega časovnika, nočni način, močno delovanje in druge specifične funkcije posameznih serij, vas bodo enostavno navdušile. Klimatska naprava lahko kaj hitro postane vaš vsakdanji nepogrešljivi pripomoček.

Klimatska naprava | Avtor: Profimedia Profimedia

Funkcionalnost pa ni edina vrlina klimatskih naprav. Vse pogosteje je v ospredju estetska plat klimatskih naprav, zato so te vizualno prilagojene sodobnemu stilu življenja. Na voljo so moderne in klasične oblike ter različne barve. Za vsak prostor lahko najdemo primeren model klimatske naprave, ki ne bo le uporaben, ampak tudi estetski dodatek doma ali poslovnega prostora. Z vizualno podobo bodo vas in vaše goste gotovo presenetile in navdušile klimatske naprave Mitsubishi LN, Daikin Emura in Gree U-Crown.

Spoznajte Svet klime in si zagotovite brezplačno svetovanje

Na trgu je ogromno raznovrstnih klimatskih naprav različnih serij in proizvajalcev. Ne preseneča nas, če ste se v poplavi možnosti znašli pred težko odločitvijo o primerni klimatski napravi za potrebe vašega doma. Na voljo je zares veliko informacij, zato je včasih težko izločiti tiste, ki so v vašem primeru pomembne.

Strokovnjak za klimatske naprave | Avtor: Profimedia Profimedia

Izognite se dilemam in se pred nakupom posvetujte s strokovnjaki iz podjetja Svet klime. Dolgoletne izkušnje in strokovno znanje jim namreč omogočajo, da strankam ponujajo le najboljše rešitve. Skupaj boste izločili dejavnike, ki niso v vašem interesu, in se podrobno posvetili željam in možnostim. Glede na prostor, lokacijo objekta, morebitne tehnične in druge omejitve boste našli optimalno klimatsko napravo v pravi moči z optimalnim izkoristkom.

Svetovalci Svet klime se trudijo ugoditi vsakemu kupcu, od tistih manj zahtevnih do tistih, ki želijo čim večji izkoristek funkcionalnosti klimatske naprave. Serije se razlikujejo v ceni, energetskem izkoristku, načinu hlajenja in ogrevanja, dovršenosti filtracije zraka, povezljivosti in drugih nastavitvah. Odvisno od vaših preferenc vam bodo svetovali in vas usmerili, da boste izbrali le najboljše!

 

Ekipa Svet klime sestoji tudi iz izkušenih monterjev in serviserjev, ki bodo poskrbeli za strokovno in kakovostno montažo. Prepustite montažo strokovnjakom z dolgoletno prakso in bodite brez skrbi. Kakovostna klimatska naprava in strokovna montaža pa bosta poskrbeli za dolgo življenjsko dobo sistema.

Strokovnjak za klime | Avtor: Profimedia Profimedia

5 razlogov, zakaj izbrati Svet klime

  • Svetujejo pri izbiri klime ali toplotne črpalke.
  • Vgrajujejo po priporočenih postopkih skladno z najboljšimi praksami.
  • Do 20 % nižje cene klimatskih naprav in toplotnih črpalk in optimalen način vgradnje.
  • Priznan in uveljavljen ponudnik z več kot 10 let izkušenj.
  • So pooblaščen monter Mitsubishi Electric, Daikin, Toshiba, LG in Gree klimatskih naprav in toplotnih črpalk.
Svet klime nudi klimatske naprave z montažo po dostopnih cenah. So pooblaščen monter in serviser klimatskih naprav Mitsubishi ElectricDaikinGree in Toshiba.

 

Spoznajte klimatske naprave Mitsubishi

Mitsubishi Electric je vodilni svetovni proizvajalec klimatskih naprav, ki se uporabljajo za ogrevanje in hlajenje stanovanjskih ter poslovnih objektov. Proizvajajo različne modele, od klasičnih pa vse do modernih. Omogočajo split ali multi split sistem. Mitsubishijev začetek sega v leto 1921, tekom dolge dobe delovanja pa so ustvarili visoko tehnološko napredne, prefinjene in robustne klimatske naprave, ki zadovoljujejo mnoge uporabnike po svetu. Različna funkcionalnost modelov temelji na izzivu, kako ustvariti klimatske naprave, ki bodo primerne za raznolike podnebne spremembe in pripravljene za delovanje v skoraj vseh pogojih. Razvoj temelji na vse tišjih, okolju prijaznih in energetsko visoko učinkovitih produktih. Dolgoletne izkušnje se odražajo v sodobnih modeli klimatskih naprav.

Preverite ponudbo klimatskih naprav Mitsubishi Electric po sezonski AKCIJSKI ceni pri Svet klime. Mitsubishi klimatske naprave z vgradnjo od 20 % ceneje.

 

Mitsubishi Electric MSZ-LN

Klimatska naprava Mitsubishi Electric MSZ-LN je presežek v tako rekoč vseh pogledih. Gre za najbolj varčno, energetsko učinkovito ter visoko zmogljivo klimatsko napravo daleč naokrog. Sodi v energijski razred A+++ tako pri ogrevanju kot tudi pri hlajenju. Za piko na i je še estetska na pogled, kar pomeni, da pristaja prav vsakemu stilu doma. Izbirate lahko med štirimi elegantnimi barvami (rdeča, črna, biserno bela in klasična bela). V čudovitih barvah ni zgolj notranja enota, pač pa je temu primerno oblikovan tudi brezžični daljinski upravljalnik. Zaradi njenega razkošnega videza je prejela eno najprestižnejših nagrad v Evropi s področja oblikovanja gospodinjskih aparatov (Grand Prix Good Design Award 2016).

Mitsubishi klimatska naprava | Avtor: Svet klime Svet klime

Videz je resda pomemben faktor klimatske naprave, pa vendar je to samo smetana na vrhu tortice. Ključna stvar klimatskih naprav je ta, da so kakovostne. Mitsubishi Electric MSZ-LN odlikuje napredna tehnologija, ki omogoča delovanje do zunanje temperature –25 °C (z zunanjo enoto VGHZ). 

Ena najsodobnejših klimatskih naprav našega časa povsem sama poskrbi tudi za čistočo. Proti nabiranju prahu in maščob ter cigaretnega dima je notranjost notranje enote zaščitena z dvojnim premazom z vsebnostjo delcev fluora. Zaščitni premaz tako zagotavlja čisto notranjost tekom njenega delovanja.

Mitsubishi Electric MSZ-EF

Druga mojstrovina Mitsubishijevih klimatskih naprav je oblikovno dovršena v različnih barvah, je enostavna za čiščenje in dobitnica Red Dot Award 2016. Mitsubishi Electric MSZ-EF omogoča split ali multi split izvedbo z več notranjimi enotami. Gre za izjemno tiho napravo, z napredno nastavitvijo Silent Mode je mogoč nadzor nad hitrostjo delovanja ventilatorja. Sodi v energijski razred A+++ pri hlajenju in A++ pri ogrevanju.

Mitsubishi Electric | Avtor: Svet klime Svet klime

Učinkovitost ogrevanja je zagotovljena do zunanje temperature –15 stopinj. Za varstvo okolja in nevtralizacijo bakterij, virusov, alergenov in neprijetnih vonjav poskrbi nano platinasti filter iz nano keramičnih delcev.

Svet klime stremi k temu, da bi si vsak lahko privoščil kakovostno klimatsko napravo. Prav s tem razlogom svojim strankam nudijo brezplačno svetovanje in, ker dobro vedo, kako pomembna je primerna namestitev, poskrbijo tudi za strokovno montažo.

 

Klimatska naprava Daikin Emura

Daikin Emura je skrbno zasnovana klimatska naprava, katere glavni cilj je visoka učinkovitost. Oblika je zasnovana v Evropi, kar pomeni, da sledi dizajnerskim in funkcionalnim zahtevam evropskih kupcev. Ne gre zgolj za funkcionalen pripomoček v stanovanju, pač pa prostoru doda estetskost. Klimatska naprava sodi v energijski razred A+++ pri hlajenju. Vključuje srebrni filter, ki lovi alergene in tako čisti zrak, medtem ko s filtrom iz titanovega apatita poskrbi za odstranjevanje neprijetnih vonjav.

Daikin Emura | Avtor: Svet klime Svet klime

Klimatska naprava Daikin Stylish

Za vse ljubitelje modernih ukrivljenih in prefinjenih linij imamo popolno klimatsko napravo – Daikin Stylish. Za inovativnim zunanjim videzom se skriva izjemno funkcionalna in visoko učinkovita notranjost. Sodi v energijski razred A+++ tako pri hlajenju kot tudi pri ogrevanju. Na voljo je v treh barvah – v beli, srebrni in ekskluzivni imitaciji črnega lesa.

Daikin Stylish | Avtor: Svet klime Svet klime