Uporabno
44 ogledov

S podelitvijo nagrad zaključek kreativnega natečaja Inspired by You

Samsung Electronics Samsung Electronics
Včeraj se je v Gledališču Glej v Ljubljani s predstavitvijo kreativnih rešitev in podelitvijo nagrad zaključil kreativni projekt Inspired by You.

Kreativni projekt Inspired by You sta z namenom spodbujanja ustvarjalnosti pri mladih pripravila Ljubljana Fashion Week (LJFW), najuspešnejša slovenska platforma za spodbujanje in promocijo ustvarjalnosti na področju modnega oblikovanja, in podjetje Samsung Electronics.

Samsung Electronics | Avtor: Samsung Electronics Samsung Electronics

Na natečaj se je odzvalo 28 mladih ustvarjalcev. Najboljših 20 po mnenju strokovne komisije, ki so jo sestavljale Bojana Fajmut, Alja Horvat in Nina Jagodic, pa je dobilo priložnost, da svoj unikaten dodatek za Samsung Galaxy Z Flip4 zložljivi pametni telefon predstavi na včerajšnjem dogodku in se poteguje za privlačne nagrade. Poleg ustvarjalcev in predstavnikov medijev so se dogodka udeležili tudi znani slovenski modni ustvarjalci in vplivneži.

Samsung Electronics | Avtor: Samsung Electronics Samsung Electronics

Najbolj edinstveno rešitev je po mnenju strokovne komisij prispevala Zala Jenček.  “Zmagovalna kreacije je sveža, izdelek je uporaben, sledi filozofiji trajnosti in je izredno lepo izdelan. Poleg tega pa je oblikovalka Zala Jenček stik s slovensko oblikovalsko tradicijo našla v elementih slovenske narodne noše,” je o prvouvrščenem dodatku za pametni telefon Galaxy Z Flip4 povedala kostumografinja, stilistka in članica strokovne komisije Nina Jagodic. Zmagovalka je prejela potovanje za dve osebi v Milano v času Tedna mode, možnost predstavitve kolekcije na prihajajočem Ljubljanskem tednu mode in Galaxy Z Flip4 pametni telefon.

Samsung Electronics | Avtor: Samsung Electronics Samsung Electronics

S tem projektom ponujamo priložnost mladim slovenskim kreativcem, ki jim običajno primanjkuje možnosti predstavitev svojih izdelkov. Ko pa njihove stvaritve ugledajo luč sveta, se marsikdaj pojavi ime, ki sije še dolgo. Nenazadnje so na naših pistah in prireditvah prvič zasijali tudi Janja Videc, Matic Veler in Anja Medle, če omenim le nekaj danes prepoznavnih imen s sveta mode. Prepričana sem, da smo tudi tokrat našli kreativnega ustvarjalca, ki bo navdušil na pisti prihajajočega Ljubljana Fashion Weeka,” je o zmagovalki povedala izvršna producentka Ljubljanskega tedna mode Melinda Rebrek.

Eleganten in priročen Galaxy Z Flip4 je osvojila tudi drugo uvrščena Natalija Krašovec. Samsung Galaxy Watch5 pametno uro pa si je s svojo zanimivo kreacijo prislužila tretjeuvrščena Zarja Černe.

Samsung Electronics | Avtor: Samsung Electronics Samsung Electronics

Nagrade je pomagal podeliti vodja prodaje mobilnega segmenta pri podjetju Samsung Electronics Slovenija Bernard Purkart, ki je o celotnem projektu povedal: “Tako moda kot tehnologija delujeta kot podaljška posameznikove osebnosti. Samsung in LJFW sta želela s tem natečajem mlade vzpodbuditi k razmišljanju o lastni identiteti in izražanju kreativnosti. Veseli nas, da lahko s tovrstnimi projekti ne samo podpiramo mlade pri razvijanju njihove osebnosti, ampak jim tudi ponudimo priložnost, da svoje kreativne zamisli delijo s svetom. Samsung Galaxy Z Flip4 pametni telefon, ki je v središču tega projekta, je priročen, moden in prilagojen sodobnemu življenjskemu slogu in prav takšne so tudi ideje, ki so nam jih danes predstavili mladi ustvarjalci.

Samsung Electronics | Avtor: Samsung Electronics Samsung Electronics
Samsung se sicer nenehno trudi spodbujati mlade pri osebnostnem razvoju in kreativnem izražanju.  V prvi polovici leta sta zaživela projekt in platforma YOUniversity preko katere je Samsung študentom ponudil najrazličnejše ugodnosti. V želji, da bi dosegel kar najširši krog mladih, pa se Samsung povezuje tudi s fakultetami in študentskimi organizacijami ter udeležuje najrazličnejših dogodkov in konferenc.

Pametni telefon je veliko več kot le pametna naprava, ki jo vsakodnevno uporabljamo. Je tudi modni dodatek, ponuja možnost za izražanje lastnega stila in individualnosti. Zato se podjetje že dlje časa povezuje tudi z modnim svetom. Kreativni projekt “Inspired by You” ni prvo sodelovanje, s katerim si Samsung najnovejše tehnološke trende prizadeva povezati z modnimi. Podjetje je v preteklosti že sodelovalo s priznanima modnima oblikovalkama Majo Ferme in Janjo Videc. Podobne kreativne projekte namenjene mladim in povezovanju tehnoloških in modnih trendov pa podjetje Samsung in LJFW načrtujeta tudi v prihodnje.

Samsung Electronics | Avtor: Samsung Electronics Samsung Electronics