Uporabno
3634 ogledov

S tem ima težave 43 odstotkov žensk v Sloveniji

Garmin Lily
1/8
Garmin Lily
Po podatkih Statističnega urada RS ima v Sloveniji previsoko telesno maso kar 43 odstotkov žensk. Elegantna in pametna Garminova ura LILY™ jim lahko pomaga do zdravega in fit telesa.

Med sto ženskami je po podatkih Sursa v Sloveniji povprečno 52 žensk normalno hranjenih, 30 čezmerno in 13 debelih. Večina žensk v Sloveniji se rekreira le dve uri tedensko, so pa pridne pri izbiri hrane, saj večina žensk skoraj vsak dan uživa sadje in zelenjavo.

Čeprav večina ljudi izgubo odvečnih kilogramov povezuje predvsem z lepšo postavo in izgledom, je skrb za primerno telesno težo povezana predvsem z zdravjem. Odlična prijateljica in motivacija pri hujšanju je zdaj majhna ženska pametna ura LILY™.

Lily opozarja | Avtor: Žurnal24 Žurnal24
Kot lahko razberemo iz zgornjih opozoril, je skrb za zdravo telo izjemnega pomena. Žal izguba kilogramov ni tako enostavna, kot se zdi na prvi pogled. To je poseben izziv predvsem za ženske v srednjih in zrelih letih.

Ženske počasneje kot moški

Znano je namreč, da ženske hujšajo počasneje kot moški, saj imajo v povrečju manj mišic, ki so največji porabnik energije v telesu. Ženske imajo tudi že v osnovi za šest do enajst odstotkov več telesne maščobe kot moški.

Garmin Lily | Avtor: Garmin Lily Garmin Lily
Poleg tega gredo ženske med nosečnostjo skozi velike spremembe v telesu, ki pogosto pustijo odvečne kilograme. Velik vpliv na nabiranje maščob ima tudi staranje ženskega telesa, katerega metabolizem je vse počasnejši, mišična masa pa se z leti še dodatno zmanjšuje. Ob menopavzi se začnejo nabirati maščobe okoli trebuščka pogosto tudi tistim ženskam, ki pred menopavzo s težo niso imele težav.

Zato pride še kako prav prijateljica Lily™, ki nas na vsakem koraku motivira k zdravi izbiri in nam zvesto stoji ob strani, ko nam je med hujšanjem najtežje.

Lily™ skrbi za zdravje svoje lastnice

Lily™ je majhna in elegantna pametna ura, narejena posebej za dame. Rahel migljaj zapestja ali dotik prsta osvetli elegantno vzorčasto steklo in razkrije svetel zaslon na dotik, ki izgine, ko ga ne potrebujete več.

Z Lily boste ves čas na tekočem tudi s pomembnim dogajanjem s klici, besedili in e-poštnimi obvestili neposredno na zapestju. Ima tudi funkcijo »poišči moj telefon«, koledar, omogoča varnost in sledenje, povezana je tudi z GPS-om.

Lily kot prava motivacija pri zdravem načinu življenja beleži korake, spanje, srčni utrip, raven energije, raven stresa, hidracijo in podatke o zdravju svoje lastnice ter druge podrobnosti. Z njeno pomočjo lahko opravljate celo dihalne vaje, njeno baterijo je treba polniti le na približno pet dni.

Garmin Lily | Avtor: Garmin Lily Garmin Lily

Z Lily lahko začnete še ta trenutek šteti svoje dnevne korake. Če jih čez dan ne opravite dovolj, se skupaj z njo odpravite na sprehod v večernih urah in opravite nujno vsakodnevno aktivnost. Lily bo spremljala tudi, ali ste ponoči dovolj spali in koliko stresa imate v svojem živlejnju. Številne študije so namreč dokazale, da se redimo tudi ob pomanjkanju spanca in ob prekomernem stresu.

Za boljše rezultate jo lahko uporabite v kombinaciji z Garmin INDEX S2 pametno tehtnico, da bosta skupaj vsak dan sledili vašemu napredku.

Na voljo je v športni verziji s silikonskim plaščkom z aluminijastim okovjem ali klasična verzija s paščkom iz italijanskega usnja z okvirjem iz nerjavnega jekla. Velikost njenega zaslona je 2,5 krat 2,1 centimeter, težka je le 24 gramov.

Garmin Lily | Avtor: Garmin Lily Garmin Lily