Uporabno
92 ogledov

Samsung Galaxy Z Fold4 - večopravilna naprava za boljši delovni elan

samsung Samsung
Galaxy Z Fold4 je najzmogljivejši zložljiv pametni telefon podjetja Samsung doslej. Njegove funkcionalnosti so izjemne ne glede na to, ali je odprt, zaprt ali v načinu Flex. Poleg tega pa je prva naprava, ki že tovarniško vsebuje operacijski sistem Android 12L, posebno različico operacijskega sistema Android, ki jo je Google ustvaril za izkušnje z velikimi zasloni, vključno z zložljivimi napravami.

Galaxy Z Fold4 navdušuje tudi z izjemnim 19,3-centimeterskim glavnim zaslonom, ki je svetlejši in ima frekvenco osveževanja 120 HZ, kar bo navdušilo predvsem tiste, ki na telefonu radi igrajo igre, saj bodo te tekle gladko in hitro.

Večopravilnost ima v genih

Že njegov predhodnik je veljal za večopravilno zver, a Galaxy Z Fold4 ponuja še dodatne izboljšave. Večopravilnost je sedaj enostavnejša kot kdajkoli prej, zato lahko iz katerekoli lokacije opravite še več dela hkrati. Opravilna vrstica je njegovo skrito orožje za hitro navigacijo in prehajanje med okni. S pomočjo sinhronizacije aplikacij lahko z enim dotikom zaženete do tri aplikacije, pri čemer si vse skupaj delijo super produktivni zaslon. Tako ste lahko hkrati na videoklicu, si delate zapiske in pokukate zadnji email, ki je pravkar prišel. Enostavnejše pisanje besedil ali odgovarjanje na elektronsko pošto bo omogočal razširjen glavni zaslon s funkcijo Multi View. Tipke nazaj ne boste več potrebovali, saj bodo vsa okna kar na zaslonu. Telefon optimizira aplikacije s pomočjo One UI, ki vam ponudi menije in še več ob enem pogledu. Za tiste, ki še vedno radi kaj zapišete na roko pa je tu še izboljšana izkušnja S Pen pisala, ki daje izjemen občutek pisanja po pravem papirju.

samsung | Avtor: Samsung Samsung

Še več užitkov ob ogledu vsebin

Vsebina, ki jo gledate na velikem in svetlejšem glavnem zaslonu, je s prilagodljivo frekvenco osveževanja 120 Hz in manj vidno kamero pod zaslonom (UDC) z novo razpršeno razporeditvijo podpikslov, še bolj poglobljena in razločna. Priljubljene aplikacije družbenih medijev, kot je Facebook, so optimizirane za izkušnjo na velikem zaslonu in tako bo njihov ogled še prijetnejši. Ko telefon uporabljate za predvajanje serij ali filmov jih glejte prostoročno z načinom Flex in se resnično sprostite po napornem dnevu. Pri neoptimiziranih aplikacijah lahko uporabljate napravo, ne da bi motili vsebino, z novo ploščico na dotik v načinu Flex, ki zagotavlja natančnost pri ustavljanju, previjanju in predvajanju videoposnetkov ali približevanju in oddaljevanju vsebine, ko je naprava v načinu Flex.

samsung | Avtor: Samsung Samsung

Kaj pa kamere in fotografija?

Galaxy Z Fold4 posname osupljive fotografije in videoposnetke z nadgrajenim širokim objektivom s 50 MP in objektivom s 30-kratno povečavo v prostoru. Načini Capture View Mode, Dual Preview in Rear Cam Selfie, so prilagojeni tako, da izkoriščajo edinstven faktor oblike za večjo prilagodljivost snemanja. Z večjo velikostjo slikovnih pik, 23 odstotkov svetlejšim tipalom, in izboljšano procesorsko zmogljivostjo pa lahko uporabniki zajemajo jasne slike tudi ponoči.

samsung | Avtor: Samsung Samsung

Izdelan v čudovitih barvah in trden kot kamen

Galaxy Z Fold4 in pripadajoči stoječi ovitek s pisalom S Pen sta na voljo v prefinjenih barvah, ki vključujejo sivo-zeleno, bež in fantomsko črno. Z okvirjem iz aluminija Armor Aluminum in pokrovom pregiba ter ekskluzivnim steklom Corning® Gorilla® Glass Victus®+ na zunanjem zaslonu in zadnjem steklu je tudi najtrdnejša zložljiva naprava doslej. Vzdržljivost plošče glavnega zaslona je povečana tudi zaradi optimizirane strukture plasti, ki pomaga zmanjšati poškodbe zaradi zunanjih udarcev. Poleg tega pa je tudi vodoodporen.

samsung | Avtor: Samsung Samsung

Z mislijo na planet

Že od predstavitve Galaxy S22 serije podjetje Samsung reciklirane materiale vključuje ne le v embalažo, temveč tudi v strojno opremo svojih novih izdelkov. Kar predstavlja nov korak podjetja k doseganju trajnostnih ciljev za leto 2025 v okviru pobude Galaxy for the Planet. Tudi nova Galaxy Z serija vključuje sestavne dele, ki vključujejo plastiko iz oceanov in 100-odstotno recikliran papir za embalažo.

Več informacij o modelu Galaxy Z Fold4 najdete na: https://www.samsung.com/si/smartphones/galaxy-z-fold4/.

samsung | Avtor: Samsung Samsung