Uporabno
1198 ogledov

Samsung na SDC21 predstavil nove rešitve za nepozabno uporabniško izkušnjo

Samsung Samsung
Razvijalci, ustvarjalci in oblikovalci so na konferenci za razvijalce raziskovali nove načine gradnje z rastočim Samsung ekosistemom, ki bo na ta način postal še bolj prijazen uporabnikom.

Družba Samsung je organizirala Samsung konferenco razvijalcev (Samsung Developer Conference 2021 - SDC21), ki je prva virtualna konferenca za razvijalce v zgodovini družbe. Na ta način je Samsung potrošnikom, razvijalcem in partnerjem dokazal, da je z novimi rešitvami in ustvarjanjem brezšivnih izkušenj vedno korak pred ostalimi. Z novimi odgovori se tako Samsung zlahka vključuje v moderen življenjski slog, ki se stalno prilagaja potrebam posameznika.

Inovacije so prednost za potrošnika

Na dogodku je Samsung poudaril svoj pristop k inovacijam, ki je osredotočen na potrošnika. Podjetje je predstavilo napredek na področju umetne inteligence, interneta stvari in varnosti, ki deluje v povezavi s širokim naborom Samsung izdelkov in pomaga ustvariti izkušnje, ki se prilagajajo načinu življenja ljudi, s tem pa prinašajo novo obdobje povezljivosti in sodelovanja.

"Ponosni smo na pionirsko delo, ki ga lahko opravimo v sodelovanju s skupnostjo ustvarjalnih razvijalcev," je povedal DJ Koh, predsednik in izvršni direktor oddelka za IT in mobilne komunikacije pri družbi Samsung. "Ker je družba z napravami in novimi orodji vse bolj povezana, želimo ljudem olajšati in izboljšati življenje, ne glede na to, kje so."

Platforme, zasnovane za povezane izkušnje in dodatno zaščito uporabnikov

Močna platforma tehnologij na področju umetne inteligence, interneta stvari in varnosti izboljša uporabniško izkušnjo in razvijalcem olajša izdelovanje kreativnih aplikacij. Samsung je podrobno opisal svoje načrte za krepitev ključnih tehnologij kot so Bixby, SmartThings in Samsung Knox.

Na konferenci SDC21 so napovedali izboljšave za Bixby, ki je postal osrednji del uporabniške izkušnje za več kot 300 milijonov naprav Samsung. Bixby zdaj uporablja umetno inteligenco v napravi in globoke nevronske mreže za obdelavo ukazov v samih napravah. Z umetno inteligenco v napravi je storitev do 35 % hitrejša kot prej.

Za razvijalce je na voljo tudi platforma Bixby Home, ki služi kot inteligentna plast med obdelavo naravnega jezika Bixby in SmartThings. S platformo je mogoče glasovne ukaze izvajati bolj inteligentno, ob upoštevanju stanja in konteksta različnih naprav.

Novosti pa se kažejo tudi na področju SmartThings, med drugim tudi to, kako bo platforma popolnoma integrirana z Matter, najnovejšim standardom za združljivost pametnih domov. Matter rešuje izzive interoperabilnosti s katerimi se srečujejo razvijalci, obsežen seznam partnerjev pa bo omogočil, da bo postal katalizator s katerim bo povezljivost pametnih domov potekala skoraj brez truda. Programska oprema SmartThings Hub bo vgrajena tudi v portfelj izdelkov Samsung, ki vključuje televizorje Samsung Smart TV in hladilnike Family Hub.

Samsung | Avtor: Samsung Samsung

Še večji poudarek na varnosti

Podjetje Samsung verjame, da so podatki uporabnikov in njihova zasebnost enako pomembni kot izkušnje, ki jih omogočajo. Samsung je zavezan temu, da ponuja brezšivno uporabniško izkušnjo ter zagotavlja varnost svojih naprav in storitev od začetka do konca. Samsung Knox, varnostna platforma, ki omogoča varnost vojaškega razreda, je kot zaščita vgrajena v več kot 100 milijonov naprav Samsung.

Za dodatno zaščito podatkov uporabnikov je Samsung Knox Vault na voljo kot kombinacija varnostne strojne opreme (nov varen procesor in izoliran varen pomnilnik) in nove integrirane programske opreme, ki ščiti najbolj varne podatke operacijskega sistema Android in aplikacij.

Samsung | Avtor: Samsung Samsung

Pomemben korak k dodatni krepitvi varnosti in zasebnosti

Na konferenci SDC21 je Samsung poudaril pomen sodelovanja in svoje filozofije odprtih inovacij za izboljšanje varnosti in zasebnosti ter ponovil, da si bo še naprej prizadeval objavljati orodja za varnostno analizo kot odprtokodne projekte.

Samsung je predstavil tudi svoja načela zasebnosti in poudaril tri zaveze, ki usmerjajo vse inovacije v podjetju: zaščita, izbira in preglednost. S temi načeli dobijo uporabniki, razvijalci in partnerji vse informacije, potrebne za sprejemanje odločitev o načinu upravljanja podatkov. Podjetje uporabnikom ponuja možnost pregleda in upravljanja dovoljenj v nastavitvah zasebnosti v napravah Galaxy in Smart TV ter razkriva Samsung politiko zasebnosti prek Portala za zasebnost. Samsung bo tudi v prihodnje sodeloval s strokovnjaki za varnost z vsega sveta in še naprej objavljal odprtokodna orodja za varnostno analizo, da bi povečal varnost svojih ekosistemov.

Samsung | Avtor: Samsung Samsung

Sistem Tizen dviguje Smart TV na višjo raven

Na podlagi vizije "Zasloni povsod, zasloni za vse" Samsung še naprej gradi svoj položaj vodilnega svetovnega proizvajalca televizorjev z razvojem novih izkušenj, ki izboljšujejo povezljivost, funkcionalnost in zabavo. Na sejmu SDC21 je Samsung predstavil različne načine, kako televizorji Samsung omogočajo nove izkušnje, med drugim:

- Videokomunikacija na podlagi partnerstva z Googlom, ki uporabnikom omogoča boljše video klice na televizorjih s funkcijami ostrenja in povečave, ki jih omogoča umetna inteligenca.
Samsung Health na Smart TV, ki se poveže s spletno kamero in med vadbo analizira gibe ter zagotavlja povratne informacije v realnem času.
- Bolj realistične igre zaradi tehnologije HDR10+ z avtomatiziranimi nastavitvami za nizko zakasnitev in kalibracijo HDR.

Za podjetja bo Samsung uvedel sistem Tizen for Business. Storitev poganja interaktivne table v šolah, kioske v nakupovalnih središčih in celo zaslone v restavracijah, na letališčih in podzemnih železnicah. Z novimi portali za upravljanje lahko podjetja v realnem času spremljajo in nadzorujejo zaslone na daljavo ter z enim samim dotikom preprosto spremenijo nastavitve za več naprav.

Samsung | Avtor: Samsung Samsung

Z licenco za platformo Tizen TV lahko proizvajalci, ki želijo uporabiti vrhunsko platformo za TV, kot je Tizen, to storijo hitro in z minimalnimi stroški. Tako lahko Tizen TV uporabijo za promocijo svojih izdelkov na trgu pametnih televizorjev in s tem omogočijo več uporabnikom, da uživajo v sistemu Tizen.

Inovacije v celotnem Galaxy ekosistemu

Uporabniška izkušnja se tako z izboljšavami dviguje na višjo raven. Razvijalci imajo zaradi vse večjega števila vrst in oblik naprav veliko možnosti za nove inovacije.

Na SDC21 je Samsung predstavil novi One UI 4, najnovejšo različico svojega uporabniškega vmesnika za mobilne naprave. One UI 4 bo omogočil nove ravni prilagajanja, da bodo uporabniki lahko ustvarili izkušnjo in napravo, ki bo resnično njihova. Ta združuje vrhunske Samsung funkcije za zasebnost in varnost z možnostmi, s katerimi lahko uporabniki prilagodijo dovoljenja in imajo pri uporabi naprave Samsung vedno nadzor nad svojimi podatki.

Samsung | Avtor: Samsung Samsung

Razvijalcem so na dogodku tudi predstavili možnosti, ki jih ponuja One UI 4, zlasti za zložljive naprave, kot sta Galaxy Z Fold3 in Z Flip3. Z uporabniškim vmesnikom One UI 4 bodo uporabniki lahko uporabljali funkcije, kot sta Flex mode in Multi-Active Window, ki uporabnikom omogočajo bolj intuitivne in uporabniku prijazne izkušnje, značilne za zložljivo obliko. Na SDC21 so predstavili tudi orodja za razvijalce, ki pomagajo pri ustvarjanju novih aplikacij v novem ekosistemu aplikacij za uro Galaxy Watch.

Razvijalce in partnerje zato vabijo na svojo pot, na kateri bodo zaživele nove in varne izkušnje. Za več informacij o Samsung konferenci razvijalcev obiščite spletno stran developer.samsung.com.

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s prodornimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo oblikuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnika, sistemov LSI sistemov in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na news.samsung.com.