Uporabno
1760 ogledov

Senzorji so spremenili menjavo pnevmatik

Peugeot
Nekoč je lahko pnevmatike menjal vsak vaški garažni mojster, saj je bila skrb za varnost precej manj v ospredju. Z uvedbo senzorjev tlaka TPMS se je vse skupaj močno spremenilo, saj lahko nestrokovna menjava lastniku avtomobila povzroči velike težave. In stroške!

Se tudi vi sprašujete, zakaj bi letne pnevmatike menjali za zimske pri strokovnjakih, ko za vaš avtomobil kar na dvorišču poskrbi sosed? Zato, ker izjemen napredek pri varnostni in preostali tehniki pomeni, da je bolje, če se tudi vzdrževanja avtomobila lotijo vrhunsko izurjeni mojstri. Na pooblaščenih servisih Peugeot zato ponujajo all-inclusive storitev za menjavo avtomobilskih pnevmatik. Za lastnike kartice Diners Club Moj Peugeot je v mreži (pri sodelujočih serviserjih) hramba pnevmatik ob izvedeni storitvi zamenjave celo brezplačna.

 | Avtor: Peugeot Peugeot

Senzorji tlaka TPMS so marsikaj spremenili

Pri Peugeotu še posebej opozarjajo na pazljivost pri menjavi pnevmatik zaradi občutljivosti senzorjev tlaka (TPMS), ki so od leta 2014 obvezno vgrajeni v vse nove avtomobile. Ti se pri nestrokovni menjavi lahko poškodujejo, kar povzroči neljube stroške. Menjava senzorja namreč lahko stane toliko ali še več kot znaša cena nove pnevmatike. Zaradi nedelujočega senzorja pa je ogrožena varnost tako tistih, ki se vozijo v vozilu, kot drugih udeležencev v prometu. Neljubi stranski učinki napačnega tlaka v pnevmatikah so tudi povečana poraba goriva ter nepravilna in hitrejša obraba pnevmatik.

Hramba pri serviserju pnevmatikam podaljša življenjsko dobo, saj so shranjene v optimalnih pogojih. In ko je avtomobil treba ponovno preobuti, vas pnevmatike že čakajo pri najljubšem pooblaščenem serviserju Peugeot, kjer vam tudi opravijo menjavo.

 | Avtor: Peugeot Peugeot

Strokovno opravljeno delo je najcenejše

Trditev drži zaradi vseh prej naštetih prednosti, ki jih prinaša strokovno vzdrževanje vozila.

Posebne ugodnosti članstva v programu Moj Peugeot vam poleg brezplačnega članstva ponujajo privlačno ponudbo izdelkov in številne ugodnosti pri vzdrževanju vozila znamke Peugeot: kar do 40 odstotkov popusta na dodatno opremo, do 35 odstotkov na izbrane nadomestne dele ter do 17,5 odstotkov na servisne storitve. Na ta način se zapeljete brezskrbno v smeri zanesljivih poti in to storite pod zelo ugodnimi pogoji!

Tudi sami redno preverjajte tlak v pnevmatikah

Vozniki pogosto gledamo na menjavo pnevmatik, kot neke vrste nujno zlo, ki nas dvakrat na leto prisili v obisk servisa, a je njihova vloga pri avtomobilu izredno pomembna. Pnevmatike so namreč edini stik med vašim vozilom in cestiščem, površina prek katere morajo zagotavljati oprijem, vse štiri skupaj pa predstavljajo površino v velikosti papirja A4 formata. Samo pomislite, s površno skrbjo za pnevmatike na kocko postavljate varnost vseh, ki se vozijo v avtomobilu.

Redno preverjanje tlaka v pnevmatikah je torej nujno opravilo, ki naj bo izvedeno vsaj enkrat mesečno. Tlak naj bo enak priporočeni vrednosti, ki je izpisana na stebričku voznikovih vrat. Prav tako je treba biti pozoren na obrabljenost pnevmatike (globina profila ne sme biti manjša od 1,6 milimetra) in seveda na njeno starost. Velja nepisano pravilo, da naj ta ne presega šestih let.

 | Avtor: Peugeot Peugeot