Uporabno
3195 ogledov

Si že našla pravega?

Medex - koža Profimedia
Zjutraj se pogledaš v ogledalo in se kar prestrašiš obraza, ki zre vate. Povešena koža brez sijaja, podočnjaki, skuštrani, suhi in krhki lasje. Poleg tega te trga v kosteh, tvoji nohti se neprestano lomijo in krušijo. Nikar ne spreglej znakov, da tvojemu telesu primanjkuje kolagena!

O kolagenu si zagotovo slišala že marsikaj. To vedno bolj priljubljeno dopolnilo jemljejo že vsi, kajne? Seveda pa vsakemu ne ustreza čisto vsak kolagen. Še posebej znajo biti moteči okusi in teksture kolagenov, prav tako pa tudi to, koliko časa nam vzame jemanje kolagena vsako jutro. Za vse, ki iščete kolagen, ki je enostaven za uporabo, odličnega okusa in sestavinsko zelo kvaliteten, je Medex ustvaril novo generacijo kolagenov.

Zakaj je kolagen sploh pomemben?

Kolagen je strukturna beljakovina, ki našemu telesu pomaga graditi kožo, mišice, hrustanec in vsa vezna tkiva. Je najbolj zastopana beljakovina v našem telesu, saj predstavlja kar 30 % vseh beljakovin. V telesu imamo kar 28 različnih vrst kolagena, naše telo pa ga proizvaja kar samo. 

Zakaj bi kolagen morali nadomeščati s prehranskimi dopolnili, če pa ga naše telo proizvaja kar samo?

obraz, staranje, gube, koža | Avtor: Profimedia Profimedia
Če si v najstniških letih, ga najverjetneje res ne potrebuješ. A v naših 20. letih produkcija kolagena začne upadati in se upočasnjevati. Posledično postane naša koža vedno bolj suha in upadla, pojavljati se začnejo gube, lasje so vedno bolj suhi, tanki in brez sijaja, nohti so krhki in lomljivi. A pomanjkanje kolagena ni samo estetska težava. 

Si opazila, da je tvoje gibanje vedno bolj oteženo? Da so tvoje mišice vedno manj prožne? Te vedno pogosteje “trga” v sklepih? Upad kolagena v tvojem telesu ima hude posledice tudi za tvoje gibanje. Zmanjšuje se namreč količina kolagena v sklepnem hrustancu, kitah in mišicah, ki so posledično vedno manj prožne. Zaradi tega nam s staranjem tudi vedno bolj upada mišična masa.

šport | Avtor: Unsplash Unsplash

Kako izbrati pravi kolagen

pitje vode | Avtor: Profimedia Profimedia
Danes je naš trg zasičen z najrazličnejšimi kolageni. Dobimo jih lahko v prahu, kapsulah, gelih ali pa v tekoči obliki. Z dodanim okusom ali brez, sladkane ali brez dodanega sladkorja. Možnosti je nešteto. Nič čudnega, da se je tako težko odločiti za pravega za nas in naše potrebe.

Medex je na trg s svojim prvim kolagenom prišel že pred 12 leti. Letos so formule, na katere prisega že marsikatera uporabnica, še izboljšali. Tako imate sedaj na izbiro še dva nova kolagena, ki bosta zagotovo zadovoljila tudi najbolj izbirčne, razveselila pa vas bosta tudi z dostopnimi cenami.

Kolagen lift - razvajaj svojo kožo

Medex | Avtor: Medex Medex

Kolagen lift je kolagen v tekoči obliki, ki se ga bodo razveselile vse sovražnice tablet in kapsul ter vse, ki jim kronično primanjkuje časa. Okus kolagena so pri Medexu izboljšali z naravnimi sokovi in aromami hruške in črnega ribeza. Pri razvoju so pazili, da Kolagen lift nima preveč sladkega okusa, kar bo še posebej zadovoljilo vse, ki so se tekočemu kolagenu do sedaj izogibali, ker jim je bil okus premočan ali presladek. 

Kolagen lift v dnevnem odmerku vsebuje pet gramov hidroliziranega ribjega kolagena Naticol®. Temu so pri Medexu dodali še elastin in hialuronsko kislino, ki skupaj skrbijo za čim boljšo elastičnost in optimalno navlaženost kože, nohtov in las. Dodali so tudi več vitaminov in mineralov, ki bodo tvoje nohte, lase in kožo pomagali ohranjati močne, lepe in sijoče.

Pri Medexu so Kolagen lift zapakirali v lično stekleno embalažo, ki jo lahko enostavno recikliraš ali ponovno uporabiš.

Medex | Avtor: Medex Medex

Kolagen Q+ - reči adijo bolečinam v sklepih

Medex | Avtor: Medex Medex
Si vedela, da kolagena v kapsulah na slovenskem trgu še nismo imeli? Čeprav je pri tujih znamkah in uporabnikih zelo priljubljen - navsezadnje ga preprosto vzameš s seboj v torbici, kamorkoli greš - so pri Medexu prvi pri nas, ki so se odločili v svojo ponudbo dodati tudi kolagen v kapsulah.

Kolagen Q+ je primeren tudi za vegetarijance. V njem je patentirana membrana jajčne lupine Ovoderm®, ki vsebuje mešanico različnih naravno prisotnih sestavin, ki imajo pomembno vlogo v koži. Vsebuje nativni kolagen, hialuronsko kislino, elastin, glukozamin, hondroitin, keratin in mnogo drugih bejakovin in encimov. Pri Medexu so mu dodali še koencim Q10, ki deluje kot antioksidant. Koencim Q10 tvojo kožo ščiti pred prostimi radikali ter negativnimi vplivi UV sevanja. Poleg tega Kolagen Q+ vsebuje še vitamin C, cink in selen, ki ohranjajo tvojo kožo zdravo, pomagajo pri produkciji kolagena ter ščitijo tvoje celice pred oksidativnim stresom.

Kolagen Q+ je  še posebno priporočljiv, če te v vsakdanjem življenju omejujejo bolečine v sklepih. Če si navdušena športnica, ki želi poskrbeti tudi za čvrstost in elastičnost kože, potem je ta kolagen popoln zate. Namenjen je bolj celostni negi telesa.

Medex | Avtor: Medex Medex

Si že našla pravega zase?

Medex | Avtor: Medex Medex
Ko boš enkrat našla pravi kolagen zate, bo iskanja in testiranja podpovprečnih izdelkov končno konec. Pri Medexu so s Kolagen lift in Kolagen Q+ poslušali, kaj uporabnice in uporabniki kolagena želijo od svojega kolagena. To so pospremili še s svojimi študijami in poskrbeli, da so na trg dali dva nova odlična kolagena, ki bosta zagotovo zadovoljila tudi najbolj izbirčne in izkušene uporabnike.

Kaj še čakaš? Preizkusi nove Medexove kolagene in poskrbi, da bo tvoja koža napeta in sijoča, lasje svetleči in navlaženi, nohti čvrsti in dolgi, mišice in sklepi pa tako močni, kot so bili v tvojih najstniških letih. Poišči pravega zase!