Uporabno
2243 ogledov

Skupaj so jim vrnili 6.030 evrov

Letališče Brnik Anže Petkovšek
Štiričlanska družinica se je že veselila potovanja, a je oče dan pred odhodom med obrezovanjem drevja padel in si zvil gleženj.

Odpeljali so ga na urgenco, kjer je dobil zdravniško potrdilo, da je nezmožen za potovanje ter na CORIS javil, kaj se mu je pripetilo. Ker je imel pri CORIS-u zavarovan riziko odpovedi, so vsej štiričlanski družini vrnili stroške letalskih kart za New York v višini 3.320 evrov, prav tako nastanitev v višini 1.760 evrov, rent-a-car v višini 550 evrov ter karte za Brodway predstavo v višini 400 evrov. Skupaj so jim torej vrnili kar 6.030 evrov, ki bi jih sicer zaradi nezgode izgubili. 

Pred nekaj dnevi pa so na CORIS-u družinici za aranžma vrnili 5.200 evrov, saj je imel otrok hudo vnetje zob. Odpoved je zato seveda uveljavljala cela družina. 

Oba primera sta bila odpovedana tik pred zdajci, pa so jim na CORISU vrnili celotno kupnino.

Tudi obsežno razširjeno kritje

Če potujete v lastni režiji in ne opravljate rezervacij ter nakupov pri turistični agenciji, vključite med priprave na potovanje tudi zavarovanje rizika odpovedi pri CORIS-u. Tu lahko izbirate med osnovnim in razširjenim kritjem. 

Osnovno kritje krije odpoved zaradi bolezni, poškodbe ali smrti potnikov ali ožjih družinskih članov, pri razširjenem kritju pa so poleg zdravstvenih težav razlogi za odpoved lahko tudi težave pri nosečnosti, izguba službe, pomanjkanje snega na smučiščih, odpoved poroke ali poročnega potovanja, obsežna škoda na domačem naslovu in tako dalje. 

Tudi osnovno kritje krije kakršnokoli bolezensko stanje, za katero zdravnik predpiše potrdilo, da odsvetuje potovanje oziroma potnik ni sposoben za pot. 

Potovanje po baltskih državah | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban
Pri CORIS-u tako lahko sklenete zavarovanje rizika odpovedi tudi za razne športne dogodke, če bi odšli denimo v ZDA gledati našega uko Dončića, razne koncerte, najem avtobila prek Rent-a-car, AirBnB, Booking, tudi letalske karte pri nizkocenovcih, najem jadrnice, zavarujete lahko tudi najem apartmaja v Kranjski Gori, Bledu, Bohinju, hotela v Portorožu in tako dalje. 

Zavarujete lahko čisto vse, kar predstavlja potovanje oziroma vaš dopust. Morate pa zavarovanje skleniti v roku 48-ih ur od nakupa aranžmaja ali opravljene rezervacije. Do odhoda pa ne sme biti manj kot 15 dni. Sklenitev lahko enostavno uredite kar preko spletne strani, tudi med vikendom TUKAJ

Pozor pri cancellation pogodbah

Najpogosteje se odpoved potovanja zgodi tik pred zdajci, zato je CORIS zavarovanje rizika odpovedi primerno prav za take primere. Če zbolite v zadnjem trenutku, se poškodujete ali karkoli drugega s seznama vašega kritja, vam vrnejo kupnino v celoti. 

Pri tako imenovanih cancellation pogodbah Bookinga, AirBnbja, Ryanaira in podobnih ponudnikov pa povračilo stroškov temelji na lestvici, kdaj se odpoved zgodi. Če se dogodek zgodi en teden pred odhodom, je povračilo mizerno, par procentov ali ničelno.  

Odpovedni stroški pa so najvišji ravno v zadnjem tednu pred odhodom, kar pomeni, da stranka, ki odpove potovanje en teden pred odhodom, izgubi večino ali vse.

Pri CORIS-u pa vrnejo celotno kupnino, vse do odhoda.

Komentarjev 1
  • kapibara 11:51 19.marec 2019.

    Nič bat . Kljub takim enormnim izplačilom zavarovanja, Coris še ne misli zapret vrat. Dobro služi, na račun drugih..