Uporabno
103 ogledov

Skupina MOL donirala opremo za podporo stabilnemu delovanju ukrajinskega energetskega omrežja

Nafta Profimedias
Skupina MOL je v vojnih časih solidarna z ukrajinskim energetskim sektorjem in nudi podporo z opremo za pomoč pri stabilnem in varnem delovanju ukrajinskega energetskega omrežja. Doslej je Skupina MOL ponudila skupno za 290.000 EUR opreme, od česar je ukrajinska stran potrdila potrebo za sredstva v vrednosti 50.000 EUR, ki jih bo Skupina MOL dostavila na mejo. Skupina MOL nenehno spremlja nastajajoče potrebe v okviru programa podpore z opremo in si aktivno prizadeva za razširitev podpore.

Skupina MOL se je pridružila iniciativi Mednarodnega združenja proizvajalcev nafte in plina (International Association of Oil & Gas Producers - IOGP) in sodeluje v programu podpore z opremo za Ukrajino. Namen sodelovanja v industriji je pomagati odpraviti škodo, ki jo je povzročila vojna, in pomagati ukrajinskemu energetskemu omrežju, da še naprej deluje. Program usklajujeta Generalni direktorat Evropske komisije za energetiko in Energetska skupnost, Ministrstvo za energijo Ukrajine pa zagotavlja redne in natančne informacije o opremi, ki je potrebna za delovanje omrežja.

Skupina MOL je doslej ponudila za skupno 290.000 EUR opreme, od česar je ukrajinska stran do zdaj potrdila potrebo po opremi v vrednosti 50.000 EUR. Sklope, cevi in dele, ki prispevajo k neprekinjeni proizvodnji nafte in plina ter nadaljnjemu delovanju energetskega omrežja, bo Skupina MOL dostavila na ukrajinsko mejo. Dogovori med Energetsko skupnostjo in ukrajinskimi oblastmi se nadaljujejo, Skupina MOL pa spremlja nastajajoče potrebe in dela na zagotavljanju nadaljnje podpore v okviru programa podpore.

"Solidarni smo z Ukrajino in zavezani smo industrijskemu sodelovanju, ki podpira nadaljnje delovanje ukrajinskega energetskega omrežja. Skupina MOL se je pridružila programu IOGP pri pomoči z opremo, v polnem sodelovanju z evropskimi institucijami, ki koordinirajo program. S skupnimi močmi se trudimo, da bo podpora s sredstvi čim učinkovitejša in upamo, da lahko naše donacije pomembno prispevajo k nemotenemu delovanju proizvodnje nafte in plina v Ukrajini in s tem celotnega energetskega sistema," je dejal Ádám Homonnay, Izvršni predsednik Upstream segmenta v MOL Madžarska.