Uporabno
2954 ogledov

Sladki praznični stolp, ki bo otrokom v veselje in slast

Mesec prazničnih obrokov, Eurospin Mesec prazničnih obrokov
Nič ni lepšega kot v predprazničnem in prazničnem času tudi otroke vključiti v pripravo okusnih jedi. A včasih ni najbolj priročno, če pri peki zahtevne sladice sodelujejo tudi najmlajši, kajti ne le, da je že tako težka priprava še dodatno otežena, če nismo povsem zbrani, obstaja nevarnost, da sladica ne bo uspela. Tukaj je rešitev: naj otroci pripravijo sladki praznični stolp.
Pred nami je praznični december, ki velja za enega najbolj gurmanskih mesecev, zato smo za vas v sodelovanju z Eurospinom pripravili projekt: Mesec prazničnih obrokov. Sledite preprostim, ugodnim in nadvse slastnim receptom za razvajanje TUKAJ.

Pri izdelavi te sladice ne gre toliko za gurmanski presežek kot predvsem za to, da boste na ta način preživeli nekaj kakovostnega časa s svojimi otroki. Priprava sladkega prazničnega stolpa, ki spominja na snežaka, jim bo namreč zagotovo v veliko veselje.

Mesec prazničnih obrokov, Eurospin | Avtor: Mesec prazničnih obrokov Mesec prazničnih obrokov

December je čas, ko starši še posebej radi kaj spečemo skupaj z otroki. Peka piškotov, ki jih otroci nato krasijo z jedilnimi barvami, pisanimi mrvicami in drugimi dekorativnimi živili, nariše velike nasmehe na njihove obraze. Tudi priprava kakšnih mafinov, katerih dodatke, kot so sadje, koščki čokolade, čokoladni bomboni, izberejo čisto sami, jih bo navdušila. Sploh če boste dovolili, da sami po vaših navodilih pripravijo tudi maso zanje, vi pa le nadzorujete pripravo in jim pomagate samo, če vas za to prosijo.

A če se vam letos ne ljubi pripravljati mase za mafine ali drugega peciva oziroma če vam ne diši priprava testa za piškote, se lahko lotite nečesa, kar vam pravzaprav ne bo vzelo skorajda nič časa za pripravo. Le ustrezne sestavine morate kupiti v Eurospinu, potem pa jih samo zlagate skupaj in krasite. Za kaj gre? Za sladki praznični stolp!

Mesec prazničnih obrokov | Avtor: Mesec prazničnih obrokov Mesec prazničnih obrokov
Sestavine:

  • piškoti Novellini znamke Dolciando
  • čokoladni biskvitni piškoti znamke Dolciando
  • čokoladne kapljice Dolciando
  • čokoladni fondant
  • sir Mascarpone Pascoli ITALIANI
  • krema za sladice Fior di Natura
  • sladka smetana v tubi Land
  • po potrebi sladkor v prahu

Priprava:

Da bo mascarpone bolj mehak oziroma voljen, ga dobro premešajte skupaj z nekaj sladkorja v prahu – najbolje kar z električnim mešalnikom. Nato vanj z lopatko vmešajte še nekaj predhodno stepene kreme za sladice Fior di Natura. In takoj nato je že čas, da se izdelava prazničnih stolpov začne. Naši so na koncu dobili podobo snežakov!

Na spodnjo plast, ki sta jo sestavljala dva navadna piškota znamke Dolciando, smo položili nekaj mascarpone kreme. Spet je sledila plast navadnih piškotov pa znova krema, še enkrat piškoti in krema, na vrh nje pa okrogel čokoladni piškot. Ko smo kremi dodali še čokoladne kapljice, ki so služile za oči, usta in gumbe, se je pred nami narisal skorajda čisto pravi snežak.

Sestavine, ki jih potrebujete za praznične stolpe pa tudi za mnoge druge jedi, ki se bodo v prazničnem decembru znašle na vaših mizah, najdete po ugodnih cenah v Eurospinu. Če boste spremljali njihove aktualne akcije v katalogih, pa boste sploh še dodatno prihranili.

Mesec prazničnih obrokov, Eurospin | Avtor: Mesec prazničnih obrokov Mesec prazničnih obrokov