Uporabno
5603 ogledov

Slasten zajtrk, ki ga pripravite v pičli minuti

Piškoti, keksi, zajtrk, jogurt, sladica Profimedia
Da vam zjutraj zmanjkuje časa in ste ves čas v naglici ter zato ne utegnete pojesti zajtrka, ne sme biti izgovor za to, da izpustite najpomembnejši obrok dneva. Tukaj je zamisel za slasten zajtrk za vse tiste, ki se vam zjutraj nenehno mudi …

Vsi vemo, da je zajtrk najpomembnejši obrok v dnevu in da ga ne smemo izpustiti, saj se s prvim obrokom v dnevu telo prebudi – pospeši se metabolizem, možgani se spravijo v pogon, skratka naš organizem je pripravljen, da poln energije vstopi v nov dan.

A mnogim prav zajtrk predstavlja tisti obrok v dnevu, ki je najbolj 'odveč', saj zanj pogosto zmanjka časa. Sploh če je treba zjutraj poleg sebe urediti še otroke, v službi pa morate biti ob točno določeni uri in nimate manevrskega prostora za zamujanje. Kuhanje gresa ali mlečnega riža, pečenje jajc, priprava popečenega kruha s kakšnim domačim namazom zato običajno ne pridejo v poštev, saj takšne jedi vzamejo nekoliko več časa. A tukaj je ideja za hiter in slasten zajtrk, ki vas bo dobro nasitil in vam hkrati polepšal začetek dneva.

[video: 10722 / ]

Drobljeni piškoti s svežim sadjem in kokosovim jogurtom

Za hiter zajtrk potrebujete:

  • polnozrnate kekse z ovsenimi kosmiči Wellness
  • sveže sezonsko sadje (v tem času priporočamo maline, jagode, borovnice in banane)
  • kokosov jogurt (lahko ga nadomestite tudi z grškim ali navadnim)

V skledico nadrobite kekse Wellness, jim dodajte oprano sveže sadje in dve jušni žlici jogurta. Vse skupaj dobro premešajte. Čez lahko potresete tudi nekaj cimeta in dodate čajno žličko medu, če ste bolj med sladkosnedimi. In to je pravzaprav že vsa umetnost – vaš zajtrk je pripravljen!

Keksi Wellness, Bambi | Avtor: Bambi Bambi

FACT BOX: Kekse Wellness najdete v trgovinah z živili v več različnih izvedbah. Poleg polnozrnatih z ovsenimi kosmiči lahko izberete tudi ovsene s koščki čokolade ali z rozinami. Na voljo imate še Wellness Yes Digest Plus, ki bodo dodatno pomagali vaši prebavi, ali pa Wellness No Sugar Added – piškote brez dodanega sladkorja s pšenično polnozrnato moko in sladilom. Za ljubitelje kombinacije čokolade in pomaranče pa so tukaj še Wellness polnozrnati keksi s pomarančo, ki so preliti s slastno čokolado.

Iz piškotov lahko pripravite tudi odlično sladico

Če imate radi sladkarije, pa bi se radi izognili tistim zares močno sladkim, kaloričnim sladicam, si lahko malo manj sladkano in posledično bolj zdravo sladico, ki jo imate brez slabe vesti za malico, pripravite sami. In to brez peke.

Zanjo potrebujete:

  • kekse Wellness
  • malo masla
  • skuto
  • sir maskarpone
  • sladkor po okusu
  • sveže sadje

Piškoti, keksi, zajtrk, jogurt, sladica | Avtor: Profimedia Profimedia

Spodnjo plast vaše sladice bodo sestavljali zmleti Wellness keksi, ki jih boste prelili s stopljenim maslom. Slednjega dodajte toliko, da boste iz keksov dobili kompaktno spodnjo plast. Nanjo dodajte kremo, ki bo mešanica po okusu sladkane skute in sira mascarpone. Tretjo plast pa naj predstavlja sveže sadje – najbolje se h kombinaciji keksov in skute poda kakšno sladko jagodičevje.

Lahko pa plasti svoje sladice obrnete in na dno kozarca naložite sadje (ki ga lahko tudi pretlačite), nanj dodate mešanico skute in sira mascarpone ter po vrhu potresete drobljene piškote.

Piškoti Wellness odlični tudi kot samostojna malica

Keksi Wellness, Bambi | Avtor: Bambi Bambi
Velikokrat nam v hektiki delovnega dne zmanjka časa za malico. A prav vmesni prigrizek je tisto, kar nam pomaga, da nam ne zmanjka energije in da lahko dan nemoteno, brez utrujenosti in slabe bolje izpeljemo do konca. Odlična vmesna malica so seveda sveže sadje ali oreščki, pa kakšen jogurt ali skuta.

A če nič od tega nimate pri roki, lahko posežete po keksih Wellness, ki so zaradi vlaknin v žitih, iz katerih so narejeni, prijazni do prebave, poleg tega pa imajo dodane tudi vitamine. "Wellness keksi so narejeni iz 100-odstonih polnozrnatih žitaric, ki so bogate z vlakninami. Vsebnost tiamina, niacina in vitamina B6 pripomore k nemotenemu delovanju metabolizma," piše na spletni strani znamke Bambi, ki stoji za Wellness keksi. Ter dodajo: "Wellness je idealen za trenutke, ko potrebujete hiter, a hranljiv prigrizek, ali ko si med premorom zaželite hrustljav keks."