Uporabno
20 ogledov

Slovenske in hrvaške nogometne legende za popotresno obnovo

Milivoje Novaković
V Petrinjah je bila odigrana dobrodelna nogometna tekma slovenskih in hrvaških legend. Zmage so se veselili Slovenci, blizu tretjega zadetka je bil joker s klopi Tomislav Čizmić, širši javnosti sicer bolj znan kot predsednik uprave Mercatorja. Kako bo na kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, bo znano 24. marca.

Srečanje v znamenju donacije za obnovo Hrvaške

Ekipi nogometnih legend Slovenije in Hrvaške odigrali prijateljsko tekmo na pobudo predsednika krovne evropske zveze Uefe Aleksandra Čeferina ter predsednika HNS Davorja Šukerja, nekdanjega zvezdnika madridskega Reala, na kateri so hrvaškemu Rdečemu križu predali donacijo v vrednosti 50.000 evrov, je sporočila Nogometna zveza Slovenije. Tekmo so odigrali za pomoč prizadetim v katastrofalnem potresu, ki je ta del Hrvaške prizadel konec leta 2020.

Tekma legend

Na tekmi legend je preko strela Davorja Šukerja z bele točke prva zatresla mrežo Hrvaška, a je Slovenija izenačila preko Milivoja Novakovića in povedla preko izjemnega gola Milenka Ačimovića. Rezultat bi se lahko pred koncem tekme še spremenil, saj je bil Tomislav Čizmić blizu tretjega zadetka za Slovenijo, a je ostalo pri izidu iz 63. minute. Kako bo na kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, bo znano 24. marca, ko se bosta pomerili reprezentanci Slovenije in Hrvaške.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.