Uporabno
1420 ogledov

Sodeluj v plesnem TikTok izzivu, ki ti lahko spremeni življenje!

skupina plesalk, hip hop Profimedia
Da bi plesali ob boku največjih svetovnih glasbenih zvezd, kot so Jennifer Lopez, Justin Bieber, Lady GaGa, so sanje mnogih mladih plesalcev. Korak bližje njihovi uresničitvi vas lahko pripelje plesni TikTok izziv, ki ga je za vse nadobudne plesalce pripravila M SOSESKA. Če v njem zmagate, se boste namreč za 14 dni odpravili v Los Angeles, kjer se boste učili od najboljših plesalcev na svetu.
Več informacij o neverjetnem plesnem talent showu najdete na mtiktokakademija.si.

V sklopu Mercatorjeve spletne video platforme M SOSESKA se pravkar odvija prvi čisto pravi regijski talent show, ki poteka na priljubljenem TikToku. M SOSESKA želi namreč vse mlade nadobudne plesalce spodbuditi h gibanju, zabavi in ustvarjalnosti ter v njih prebuditi zdrav tekmovalni duh. Talent show poteka prek štirih plesnih izzivov, ki jih pripravil priljubljen slovenski plesalec in priznan koreograf Žiga Sotlar. Počasni plesni posnetki izzivov, kjer se lahko naučite gibov, so objavljeni na YouTubu. Ko se plesa naučite, se posnamete in video svojega plesa objavite na TikToku. Sodelujete lahko v le enem ali pa v več plesnih izzivih.

Tričlanska žirija, ki jo poleg Žige Sotlarja sestavljata še kralj slovenskega TikToka Žiga Kukovič ter balkanska superzvezdnica Saro Jo, bo nato med vsemi posnetki izbrala 40 najboljših, ki se bodo uvrstili v polfinalno bitko, a le osem se jih lahko naprej prebije v veliki finale. Zmagovalca, ki bo seveda en sam, pa čaka čudovita nagrada – 14-dnevno potovanje v Los Angeles, kjer se bo udeležil vrhunskih plesnih tečajev in v družbi najboljših plesalcev sveta pilil svoje plesne veščine v slovitem plesnem studiu Millennium.

MTikTok Akademija | Avtor: M SOSESKA M SOSESKA

Kaj je tisto, kar pri zmagovalcu iščejo žiranti?

A prebiti se v peščico najboljših in celo osvojiti prvo mesto ne bo lahko, kajti budnim očem žirantov ne bo ušlo nič. Glavni mentor in žirant Žiga Sotlar bo seveda pri ocenjevanju najbolj pozoren na svoje glavno področje, to je plesna koreografija. Zanimalo ga bo, kako dobro so jo plesalci osvojili in kako pozorni so bili na detajle. "Pozoren bom tudi na izvedbo teh gibov, kjer se vidijo njihove osnove plesa, in na njihov stil, ki ga vključijo v to koreografijo. In pa nazadnje tudi na celoten performance plesalca, vse od prezence do obrazne mimike, koketiranja s kamero, energije in nastopanja," pravi Žiga.

MTikTok Akademija | Avtor: M SOSESKA M SOSESKA

Njegov soimenjak, kralj TikToka Žiga Kukovič, pa dodaja, da je predvsem energija plesalca tista, ki najbolj šteje in zaradi katere lahko izstopa od konkurence. "Po mojem mnenju je ključna tista prava avtentična in unikatna energija, kjer vidimo, da se plesalec ne pretvarja, temveč da je njegova ali njena strast pristna."

Tretja žirantka, ki bo odločala o usodi plesalcev, pa je postavna balkanska superzvezdnica Sara Jo, ki pravi, da pri plesalcih vedno najprej opazi to, kako začutijo glasbo. "Ter seveda to, kako se izraža, koliko energije in strasti vloži v vsak gib in seveda tudi tisti neizogibni element vsakega človeka, ki se zabava – ali ima to posebno iskro, 'tisto posebno stvar', ki me premakne in navdahne," pojasni Sara.

MTikTok Akademija | Avtor: M SOSESKA M SOSESKA

V talent showu lahko sodelujejo plesalci iz celotne balkanske regije

Plesno tekmovanje z mamljivo nagrado, ki lahko nadarjenemu plesalcu spremeni življenje, ni omejeno zgolj na Slovenijo, temveč presega naše meje. V njem lahko namreč poleg slovenskih plesalcev sodelujejo še plesalci iz Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Črne gore.

"M SOSESKA ni zgolj slovenski, pač pa regijski projekt. Prvič je bilo to izpostavljeno v oddaji Rdeče in črno z Vesno Milek v epizodi, kjer sta gostovala Senidah in Cazzafura, ki je bila izredno uspešna in je dosegla zavidljivo gledanost tudi zunaj Slovenije. MTikTok Dance Akademija pa to še nadgrajuje in tudi v prihodnje se lahko na M SOSESKI nadejamo še več regijskih oddaj," je pojasnila Kristina Gregorc, direktorica digitalne komunikacije, razvoja in spletne prodaje v Mercatorju. In dodala, da s tovrstnimi oddajami Mercator dokazuje, da razume zelo raznolike ciljne skupine ter kaže svojo mladostnost.

Izzive plesov najdete na TikToku, plesna navodila, po katerih se naučite koreografij za izzive, pa na YouTubu M SOSESKA. Ko boste posamezni ples obvladali, se posnemite, objavite na TikToku, dodajte ključnik #mtiktokdanceakademija in označite @mercatorslovenija.