Uporabno
2450 ogledov

Šolski izlet, padec in 5.100 evrov stroškov

Padec na smučišču Profimedia
Slovenski dijaki so odšli na enodnevni izlet na smučanje v Nassfeld, ki je od slovenske meje oddaljeno le slabo uro. Ena od dijakinj je na smučišču grdo padla, stroški prevozov in pregledov so bili ogromni ...

Pred novo smučarsko sezono uredite dodatno zdravstveno zavarovanje v tujini CORIS, saj ste lahko v primeru nedožnega padca ob več tisočakov. To velja tudi za evropske države, kjer morate imeti tudi modro evropsko zdravstveno kartico. Žal ta ne krije helikopterja iz smučišča in prevozov v tujino, ne bo vam pomagala niti pri pregledih in zdravstvenih storitvah v zasebnih klinikah, ki so pogoste ob smučiščih. Ob morebitnih operacijah so lahko ti stroški res vrtoglavi.

Evropska kartica pogosto ne povrne vseh stroškov zdravljenja niti v javnih zdravstvenih ustanovah. Stroški se namreč povrnejo v višini povprečne cene enakih storitev v Sloveniji. Ker je strošek zdravstvenih storitev v tujini navadno višji, pogosto ni povrnjen v celoti.

Padec dijakinje na šolskem izletu

Dober primer je padec dijakinje na šolskem izletu na smučišču blizu slovenske meje. V dolino jo je odpeljal helikopter. Minuta prevoza s helikopterjem znaša skoraj 93 evrov. Reševanje je trajalo 40 minut, zato je bil samo strošek helikopterja 3.715 evrov. Spremstvo posadke je znašalo 512 evrov, medicinski material za oskrbo pa 256 evrov.

Slikanje v bolnišnici v Beljaku je pomenilo 400 evrov dodatnih stroškov, prevoz v domovino s taksijem pa 220 evrov. Skupaj je padec "zakrivil" več kot 5.100 evrov stroškov. Vse omenjene stroške je krila Zavarovalnica CORIS, saj je imela dijakinja sklenjeno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS.

Zavarovanje za tujino z asistenco CORIS krije nujne stroške, ki v tujini nastanejo kot posledica novonastale bolezni ali poškodbe. Zavarujete se lahko le za čas dopusta ali za celo leto kot posameznik, družina ali skupina, ki potuje skupaj. Izberete lahko tudi Multirisk zavarovanje, ki kritje tudi odgovornosti na smučišču.

Če se boste torej med smučanjem zaleteli v drugega smučarja in bo od vas zahteval odškodnino ali vas celo tožil, bo za stroške poskrbel CORIS.

Minimalno doplačilo za visoko odškodnino

Na CORISu imajo tudi dobrodošlo novost, kjer z minimalnim doplačilom na premijo še povečate svojo finančno varnost. Za vse poti do 30 dni lahko doplačate zgolj en evro na osebo in v primeru zloma kosti, vam poleg vseh običajnih stroškov zdravljenja v tujini CORIS izplača še odškodnino v višini 500 evrov. Če boste v tujini utrpeli zlom nosne kosti ali kosti na prstih, znaša odškodnina 200 evrov.

Vsi tisti, ki imate sklenjeno celoletno zavarovanje, boste za dodatno kritje zloma doplačali le dva evra na osebo. Več TUKAJ

Nesreča pri smučanju smučanje | Avtor: Profimedia Profimedia

Kaj pa v primeru bolezni

Zlasti pri najmlajših članih družine pa se na smučanju pogosto pojavi tudi bolezen, kjer pride prav tako v poštev dodatno zdravstveno zavaroovanje za tujino CORIS.

Tako je denimo štiričlanska družina, ki je smučala v Dolomitih, morala v tamkajšnjo zasebno kliniko odpeljati štiriletnega otroka, ki je tožil zaradi bolečin v ušesu. Samo strošek pregleda pri zasebniku je znašal 180 evrov, zdravila 18 evrov, kontrolni pregled pa 25 evrov. Skupne stroške 223 evrov je v celoti krila zavarovalnica CORIS.