Uporabno
784 ogledov

Spoznajte brezčasno kolekcijo posteljnine Anikka&Val in njeno oblikovalko Ano Križnar

posteljnina, postelja Odeja Škofja Loka
Za kakovosten spanec boste storili največ, če boste izbrali primerno posteljnino. Čas je, da spoznate edinstveno kolekcijo posteljnine Anikka&Val Odeje Škofja Loka, ki jo je oblikovala mlada, vendar izkušena oblikovalka Ana Križnar.

Kakovostni tekstilni izdelki podjetja Odeja Škofja Loka že od nekdaj krasijo naše domove. Med njimi so izjemno priljubljene tudi različne kolekcije posteljnine, ki vedno znova navdušujejo mnoge uporabnike. Med najnovejšimi je tudi edinstvena kolekcija Anikka&Val.

Posteljnina Anikka&Val – sodobni minimalizem in brezčasna eleganca

Posteljnina Anikka&Val predstavlja edinstven spoj sodobnega minimalizma in brezčasne elegance. 

Na njej je upodobljena detelja, rastlina, ki je nežnega izgleda in ima izjemne zdravilne lastnosti, hkrati pa jo najdemo na vsakem travniku. Prefinjene abstraktne in cvetlične linije v kombinaciji modnih barvnih odtenkov lepo dopolnjujejo spalne prostore, hkrati pa poskrbijo za sproščeno vzdušje.

Posteljnina vas ne bo navdušila le s svojim videzom, ampak tudi funkcionalnostjo. Izdelana je iz vrhunskega 100 % bombažnega satena, ki se ponaša s certifikatom Öko-Tex razred I, tkanina pa je obdelana s tehnologijo Easy-care. 

posteljnina, postelja | Avtor: Odeja Škofja Loka Odeja Škofja Loka

Rezultat tega je, da je posteljnina Anikka&Val izjemno mehka, nudi občutek popolnega udobja in zagotavlja miren spanec tudi tistim z občutljivo kožo, alergijami in astmo. 

Z njo boste še posebej navdušeni vsi tisti, ki cenite kakovostno izdelavo, dovršen izgled in popolno mehkobo.

Odeja Škofja Loka prisega na kakovost

Podjetje Odeja Škofja Loka je bilo ustanovljeno davnega leta 1932, danes pa velja za vodilnega slovenskega proizvajalca vrhunskih prešitih in tekstilnih izdelkov za dom. Podjetje se je v zadnjih letih uveljavilo predvsem na področju izdelave kakovostnih prešitih odej in posteljnin.

V njihovih proizvodnih obratih je tako nastalo veliko čudovitih kolekcij, ki s svojim brezčasnim dizajnom že vrsto let krasijo slovenske domove. Med njimi naj izpostavimo kolekcije Floris, Shangri La, Sakura in Aurora, med zadnjimi pa je že prej omenjena posteljnina Anikka&Val. 

Odeja Škofja Loka je eno izmed redkih podjetij, ki je še vedno v slovenski lasti in da velik poudarek na slovensko oblikovanje in poreklo izdelkov. 

Podjetje je vedno odprto za nove predloge in ideje, zato že nekaj let sodeluje z oblikovalko Ano Križnar, ki je glavni krivec tudi za idejno zasnovo posteljnine Anikka&Val.

Spoznajte Ano Križnar od blizu

Ana Križnar je mlada oblikovalka, ki je začela sodelovati z Odejino razvojno ekipo že v času njenega študija oblikovanja tekstilij in oblačil. Že od nekdaj jo zanimata moda in oblikovanje, ob tem pa neprestano spremlja razvoj novih konceptualnih idej.

Zelo rada ima naravo, v kateri neprestano išče ideje pri oblikovanju, še posebej pa so ji všeč minimalizem in eleganca. V prostem času zelo rada potuje, poleg oblikovanja pa se ukvarja tudi s portretno, modno in produktno fotografijo.

Ana Križnar, oblikovalka | Avtor: Odeja Škofja Loka Odeja Škofja Loka

Pri Odeji je tako zadnja leta pomagala tudi pri fotografiranju posteljnin, oblikovanju embalaž, zelo pa se veseli tudi novih izzivov, kot so objave video vsebin in fotografij na družbenih omrežjih. 

Spoznajmo jo nekoliko bolje!

 1. Ana, kako določiš barvno kombinacijo za posteljnino, kolekcijo oziroma dizajn?

Pri oblikovanju posteljnin zelo rada posegam po nevtralnih, nežnih pastelnih odtenkih in barvah v zadimljenih tonih. Všeč so mi predvsem umirjene barve, ki kljub svoji nežni naravi prostoru dajo svoj pečat. 

Pri izbiri barv pazim tudi na to, da so te prijetne za uporabnike in da se bodo v spalnici počutili dobro. 

 2. Katera izmed tvojih posteljnin/kreacij ti je najljubša?

Vsaka moja kolekcija ima svoj značaj in je nastala z veliko tehtnega premisleka. Tudi barvne kombinacije so se ustvarile zelo premišljeno in vsaka se mi zdi po svoje zanimiva. 

Če pa bi se morala odločiti med vsemi kolekcijami in barvnimi kombinacijami, pa bi se verjetno odločila za posteljnino Anikka&Val v petrolej barvi. Ta barvna kombinacija je nastala prva, ko sem oblikovala to kolekcijo in se mi zdi, da res lepo poudari dizajn detelje. 

posteljnina, postelja | Avtor: Odeja Škofja Loka Odeja Škofja Loka

Celoten intervju z oblikovalko Ano Križnar si lahko preberete na blogu Posteljnina Anikka&Val: spoznajte oblikovalko posteljnin Odeja Ano Križnar

Nevtralni in nežni pastelni odtenki, predvsem pa umirjene barve posteljnine, prinesejo v vsako spalnico svežino in udobje. Izberite posteljnino iz Odejine kolekcije Anikka&Val in zagotovo boste bolje spali!