Uporabno
1020 ogledov

Ste vedeli? Pristanek na Luni so omogočile baterije, ki jih uporabljate tudi doma!

Petrol Petrol

To pa ni edini trenutek, ko so nam izdelki VARTA – te lahko po akcijski ceni sedaj poiščete na najbližjem Petrolu – pomagali pisati zgodovino.

Električna luč na severnem tečaju

Sedem desetletij preden je človek prvič stopil na Mesec, se je norveški raziskovalec Fridtjof Nansen podal na pot do geografskega severnega tečaja. Najprej z ladjo, nato pa peš se mu je približal bolj, kot kdorkoli do tedaj in tako za vedno spremenil naše razumevanje Arktike.

Tudi v enem izmed najbolj negostoljubnih življenjskih okolij pa se je lahko zanesel na VARTO. Bil je namreč prvi raziskovalec, ki je temo polarnih noči “rezal” z električno razsvetljavo – to pa je napajal akumulator podjetja, iz katerega je kasneje nastala nemška VARTA.

Ta se je izkazal v najbolj ekstremnih okoliščinah – v temperaturah do minus 50 stopinj Celzija – zato ni čudnega, da so na VARTO pomislili tudi pri NASI, ko so v načrtovali prvi pristanek na Luni.

Noč lahko s pomočjo VARTE “prerežete” tudi sami – uporabite polnilno svetilko Cutter F20R ali pa ročno svetilko Outdoor Sports F20. Za še tako nove poti na vašem teku pa je tu VARTA naglavna svetilka Outdoor Sports H10.

Za moč vaših naprav – pa naj bo v vesolju, na severnem tečaju ali, bolj verjetno, doma – bodo poskrbeli najzmogljivejši alkalni baterijski vložki VARTA Longlife Power AA in AAA, ki so še posebej primerni za uporabo v vseh “lačnih” napravah.

Energijo na poti, po drugi strani, zagotavlja LCD Power Bank 7800 za polnjenje dveh naprav, ki bo omogočil, da nikoli ne boste ostali brez energije za svoj naslednji “zgodovinski” podvig.

 

Fotografiranje na Luni

Julija 1969 so gledalce po vsem svetu dosegle slike luninih kraterjev in v skafandre oblečenih astronavtov, ki so kot prvi predstavniki naše rase stopili na Zemljin satelit.

Neverjetne podobe je zajel Neil Armstrong, ki je za edinstveno fotografiranje v vesolju uporabil posebej prilagojen fotoaparat Hasselblad 500 EL Data Camera. Njegov električni motorček je poganjala za plin neprepustna polnilna baterija VARTA DEAC DKZ 5/500. Danes baterije VARTA najdete tudi na mednarodni vesoljski postaji ISS, kjer napajajo naprave, ki nadzorujejo mišično napetost astronavtov.

Nemško podjetje je tako znova dokazalo, da njegovi izdelki zagotavljajo energijo kjerkoli in kadarkoli. Zato ste lahko prepričani, da se bodo VARTA proizvodi - svetilke, baterije in drugo - več kot odlično odrezali tudi pri vas doma, pa tudi na kampiranju ali ob večerni rekreaciji. V posebni akcijski ponudbi jih lahko najdete na najbližjem Petrolu, kjer bodo vaši za do kar 60 odstotkov nižjo ceno.

Petrol | Avtor: Petrol Petrol