Uporabno
19514 ogledov

Ste že videli, katerega terenca sedaj vozi Peter Prevc?

Porsche Inter Avto Porsche Inter Avto
Najboljši slovenski smučarski skakalec, dobitnik velikega kristalnega globusa, Svetovni prvak v poletih sedaj v prostem času odkriva lepote Slovenije z novim športnim terencem, ki ga je prevzel pri dolgoletnem sponzorju Porsche Ljubljana (že osmo leto). Podjetje Porsche Ljubljana je ponosni dolgoletni sponzor Petra Prevca in ga podpira na vseh podvigih.

Peter Prevc si je izbral novi model  VW Tiguan z dodatnim športnim paketom opreme imenovanim R-line, ki zagotavlja še bolj dinamični športno terenski značaj njegovega izbranega modela. Skupaj s Porsche Ljubljana bo Peter Prevc tako še naprej užival v vseh pustolovščinah in izzivih z enim izmed najbolj priljubljenim modelom znamke Volkswagen v Sloveniji.

Res sem z novim Tiguanom neizmerno zadovoljen. Takoj me je prepričal občutek varnosti za mojo družino in veliko prostornosti, ki mi omogoča brezskrbno potovanje,” pravi Peter Prevc o novem Tiguanu.

INTERVJU: Peter Prevc in novi Tiguan

Peter Prevc, kaj vas je takoj prepričalo pri novem Tiguanu?

Novi Tiguan je še zmogljivejši, udobnejši in bolj povezan kot kadar koli prej in to so zagotovo stvari, ki so me takoj prepričali. Kot dinamičen športni terenec SUV na novo opredeljuje, kaj je mogoče. Nemudoma sem bil navdušen že nad samim zunanjim izgledom, ki je zares zelo markanten in tudi izstopajoč. Kot vedno mi je všeč prtljažnik – zelo je namreč prostoren, najnovejša oprema in varnosti, kar mi je všeč, saj to res močno pripomore k varnosti. (1)

S Porsche Ljubljana sodelujete že zelo dolgo. Porsche Ljubljana je namreč vaš dolgoletni osebni sponzor in zato že nekaj časa vozite samo Volkswagnove avtomobile. Kateri model ste vozili do zdaj?

Tako je, z velikim veseljem že  Od nekdaj vozim avtomobile znamke Volkswagen, zato se kot vedno izjemoma zahvaljujem za sodelovanje s Porsche Ljubljana, ki mi tudi ves čas stojijo ob strani. Do pred kratkim sem imel različne Passate, pred kratkim sem imel Arteon Shooting Brake, nedolgo nazaj pa sem prevzel popolnoma novega Tiguana. Izredno sem zadovoljen tudi z Volkswagen servis, za redno vzdrževanje vozila in brezskrbni varnosti vedno na poti.

Porsche Inter Avto | Avtor: Porsche Inter Avto Porsche Inter Avto

Kateri model znamke Volkswagen vozite zdaj?

Pred kratkim sem pri Porsche Ljubljana v uporabo prevzel popolnoma nov model, novega VW TIguana z izjemnim dodatnim paketom opreme R-Line, ki poskrbi, da je zunanji videz športen. Ponoči se izjemno dobro vidi z IQ.LIGHT - matrični žarometi LED z dnevnimi lučmi LED. Prostorna notranjost novega Tiguana je prostor in upravljanje prilagojeno vozniku. Za udobno upravljanje to poskrbi recimo usnjen večfunkcijski volan. Ali pa digitalni kombinirani instrument Digital Cockpit s 26-centimetrskim (10,25-palčnim) barvnim zaslonom. Tudi notranja osvetlitev LED spredaj in zadaj ter ambientna osvetlitev poskrbita za prvovrstno vzdušje.

Porsche Inter Avto | Avtor: Porsche Inter Avto Porsche Inter Avto

Kaj najbolj cenite pri avtomobilu - kaj je najbolj pomembno?

Mora imeti avtomatski menjalnik DSG, biti mora udoben in imeti dovolj prostora in različne električne pripomočke. Stremim k temu, da je varnost na najvišjem možnem nivoju. Tudi zvočniki morajo biti v redu. Za tistih nekajkrat, ko si zaželiš dobre glasbe, da ni hreščanja.

Porsche Inter Avto | Avtor: Porsche Inter Avto Porsche Inter Avto
Peter Prevc in vodja prodaje Volkswagen pri Porsche Ljubljana, g. Miran Žerjav

Kako si v avtu krajšate čas med vožnjo? Mogoče z glasbo?

Moram vam zaupati, da kar velikokrat poslušam različne podcaste in najrazličnejše pogovorne oddaje. Zelo velikokrat pa poslušam tudi sproščujočo glasbo. Ko sem za volanom, je DJ največkrat kar sovoznik, in si nato on izbere najljubšo glasbo.

Kakšnega Tiguana pa vozite? Je štirikolesni pogon za vas obvezen?

Vozim Tiguana s športno opremo R-line. Le-ta ima vgrajen dizelski motor z 200 "konji" in štirikolesnim pogonom. Za slednjega sem se odločil v prvi vrsti zaradi vse najnovejše tehnologije, seveda mi je s tem motorjem na voljo tudi veliko zmogljivosti, saj gre za zelo zmogljivega, kar mi paše, saj sem vbistvu kar zelo dinamičen voznik (smeh). Prav tako je štirikolesni pogon 4MOTION res všeč, ne glede na to kje se vozim. Ampak tudi zaradi udobja, na katero sem se navadil s pogonom 4MOTION. Hitro lahko speljuješ, in v ovinkih, ko "stopiš na plin", se mi zdi, da je občutek veliko boljši. Ko se enkrat tega navadiš, ne želiš več ničesar drugega. Enako velja za avtomatski menjalnik.

Vodja prodaje znamke Volkswagen pri Porsche Ljubljana, g. Miran Žerjav, mu je predal ključe novega vozila in mu zaželel veliko srečno prevoženih kilometrov in mu ob tej priložnosti čestital za vse izjemne uspehe. Pred tem je bil Petrov zvesti spremljevalec VW Arteon, ki ga je prepričal predvsem s športno in udobno vožnjo. Peter Prevc s Tiguanom zelo rad hodi na izlete s svojo družino, kjer odkriva in raziskuje lepote Slovenije, saj se v avtu počuti varno, prav tako pa zahvaljujoč velikemu prtljažniku spravi vso prtljago.

Volkswagen 2022: preverite ponudbo

♦ nova vozila VW – izkoristite dodatne ugodnosti pri nakupu

 rabljena vozila VW – vedno odličen nakup

 konfigurator VW – sestavite si svojega

Vas zanima nakup vozil Volkswagen in želite več informacij? Pokličite na 041 392 204. Z veseljem vam bodo pomagali!

Porsche Inter Avto | Avtor: Porsche Inter Avto Porsche Inter Avto