Uporabno
1948 ogledov

Steklo in ovitki za telefon so boljša izbira od zavarovanja!

Smartslam Smartslam
Kupili ste si nov mobilni telefon, ki ste ga izbirali zelo dolgo, zanj odšteli nekaj stotakov, zbirali informacije od vseh prijateljev in brali polno strokovnih mnenj, da ste končno našli najboljšo izbiro za vas. Ampak, ali niste pozabili nečesa, nekaj, kar je izredno pomembnega? Ja, prav imate, ravno na zaščito mislim.

Če ste si kupili nov mobilni telefon, potem je vsekakor prav, da poskrbite za zaščito npr. z ovitki za telefon, kaljenim steklom ali etuijem. Lahko še tako zelo pazite, ga previdno odlagate, potem pa boste v naglici pozabili, da imate telefon v žepu, pa bo zaradi vse naglice padel iz žepa in to skoraj kot po pravilu, ravno na rob in ravno na kamenček. Nič vam ne bo pomagalo, če boste samo gledali, kaj vse se je uničilo. Zunanje poškodbe so največkrat še najmanjši problem. Saj veste, da so mobilni telefoni kot majhni prenosni računalniki, pa si ne predstavljate, da bi vam padel na tla? Zato ob nakupu novega mobilnega telefona resnično poskrbite tudi za zaščito. Ovitki za telefon skupaj z zaščitnim kaljenim steklom so najboljša izbira.

Zakaj še ovitki za telefon, če ima telefon že zaščito?

Velikokrat je slišati dvomljivce, ki pravijo, da so kupili telefon, ki že ima potrebno zaščito, ki je robusten, ki je narejen iz materiala, da se ne poškoduje takoj, da je narejen iz gorilla glassa ipd. Ste že kdaj gledali teste padcev in kako slabo telefoni te padce prenesejo? Že en meter je dovolj, da se vam tudi vaš iPhone, ki naj bi imel tako dobro steklo in zadnjo stran, dodobra razbije, steklo povsem poči v obliki pajkove mreže in tak telefon ni več za uporabo. Menjava stekla pa, pazite, pri določenih proizvajalcih sploh ni možna ali pa stane novo steklo skoraj toliko kot novi telefon. Zato so tudi ovitki za iphone nujno potrebni, prav tako pa tudi ovitki za Huawei in ovitki za Samsung.

Smartslam | Avtor: Smartslam Smartslam

Raziskave o poškodbah so jasne

Glede na to, da se v največ primerih zgodijo prav naslednje poškodbe: opraskan ekran, polita tekočina, padec na tla in celo po stopnicah ter, zelo zanimivo ampak resnično, kar 20 % poškodb gre na račun padca telefona v straniščno školjko, je jasno, da so to poškodbe, ki so lahko »usodne« za vaš telefon.

Zato resnično pri nakupu novega telefona ne odlašajte z nakupom zaščite, temveč si jo priskrbite v naprej ali pa najkasneje takrat, ko kupite telefon.

Za vas smo naredili kratko raziskavo o tem, kakšna zaščita je najboljša, pa si poglejmo rezultate.

Ovitki za telefon so dobri le z zaščitnim steklom

Smartslam | Avtor: Smartslam Smartslam
Ker vemo, da je treba nove telefone zaščititi tako na robovih kot tudi na zadnji strani in prav tako na sprednji strani, je jasno, da samo ovitki za telefon ne bodo nudili ustrezne zaščite. Ovitki za telefon so namreč dobri za stranske robove in zadnjo stran, medtem ko ekran ostane povsem nezaščiten. Da boste zaščitili tudi ekran, se vsekakor odločite tudi za kaljeno steklo – nikar se ne odločite za folijo, saj vam ta nudi zaščito le pred drobnimi praskami, že globljim praskam pa ni več kos.

Kateri ovitek za telefon pa izbrati v množici ponudbe? Če si želite res dobre zaščite, se le odločite za Ringke ali pa Spiegen. Če jih je malo na izbiro, le poglejte na spletno stran podjetja Smartslam https://www.smartslam.si/, kjer jih boste našli ogromno. Sicer so ovitki za telefon teh dveh proizvajalcev malenkost bolj robustni, ampak res izjemno dobri. Ne nazadnje imajo nad ekranom celo malo višji rob, tako da je ekran tudi zaščiten pred ploskimi padci direktno na sprednjo stran telefona.

Seveda se lahko odločite tudi za cenejše variante v smislu TPU ovitkov, vendar ne pričakujte enako kakovostne zaščite. Je pa tudi razlika v ceni opazna, tako da zgrešiti boljših od slabših skoraj da ne morete.

Z ovitki za telefon nujno še kaljeno steklo

Ravno to steklo se je pojavilo šele dobrih 5 let nazaj in se je kljub negotovim začetkom obdržalo do danes. Tudi tu imate na voljo pestro izbiro, veliko pa nimate za zgrešiti. Pazite le na to, steklo naj bo čez celo površino ekrana, ne pa da boste imeli ob strani nezaščiten rob, saj, kot smo že prej omenili, ravno na robove telefoni največkrat padejo.

Če boste kupili steklo in ovitek za telefon posebej, potem pazite le na to, da se bosta na robovih prilegala, ne pa da bo ovitek čez steklo. Zato je še najbolje, da kupite tako steklo kot tudi ovitek za telefon pri istem prodajalcu, ki naj vam svetuje, katera je najboljša izbira.

Za konec še zavarovanje telefona

Kljub temu, da ponujajo zavarovanje telefona različne zavarovalnice in tudi nekateri mobilni operaterji že kar nekaj let, pa vsekakor lahko rečemo, da se zavarovanje ni povsem uveljavilo. Ste si kdaj preračunali, koliko boste v dveh, treh letih plačali za zavarovanje in kaj v zameno za zavarovalnino dobite?

Si predstavljate, da plačujete zavarovanje 3, 4 ali pa celo 5 let? Veste sploh, koliko boste plačali? Višina zavarovalne vsote se prilagaja glede na vrednost telefona, kar pri dražjih telefonih in prej navedenem časovnem okvirju velikokrat predstavlja, da boste telefon plačali še enkrat. V kolikor pa pride do kakšne poškodbe, pa imate tu še opravka z zavarovalnico, ki bo "klasično komplicirala" in ko boste želeli kaj od nje, boste dobili bore malo. Odkupnina namreč z leti upada in kljub temu, da gre za relativno majhne mesečne zneske, te na letni osnovi niso več majhni.

Zavarovanje je v primerjavi z ovitki za telefon povsem nesmiselno!

Že če pogledamo samo na ceno zavarovanja v primerjavi z najboljšimi ovitki za telefon skupaj z najboljšim steklom, vidimo, da je zavarovanje izredno drago. Poleg tega pa je smisel zaščite pri teh dveh opcijah povsem nasprotujoča: ovitki za telefon skupaj z zaščitnim steklom nudijo preventivno zaščito pred poškodbo, zavarovanje po drugi strani pa je namenjeno odpravljanju poškodb.

Ker vemo, da vam je najbolj pomembno, da imate telefon ves čas na voljo, da se ne ukvarjate z zavarovalnico še zaradi telefona, ki ima v svoji poslovni praksi same skrite pasti, v katere se tako hitro ujamemo. Raje poskrbite za preventivo kot za kurativo in že danes kupite zaščito, v kolikor je še nimate. Ker je ponudnikov veliko, smo za vas na hitro pregledali ponudbo le – teh in ugotovili, da je med najbolj kakovostnimi ravno v podjetju Smartslam kjer ves čas skrbijo, da imajo v svoji ponudbi le najbolje ocenjene, najbolj kakovostne in najboljše ovitke, etuije, stekla in vso ostalo opremo. Na voljo so tako ovitki za Samsung, kot tudi ovitki za Huawei in vse ostale znamke telefonov.