Uporabno
2667 ogledov

Tako jo boste najbolj osrečili

Čokoladnica Lucifer čokoladnica Lucifer
Čokolada in valentinovo gresta že tradicionalno z roko v roki. Letos osrečite svoje najdražje s čokolado, ki pa še zdaleč ni tradicionalna, temveč je nekaj posebnega in vznemirljivega.

Začetki uživanja čokolade segajo v Srednjo Ameriko, kjer so jo pili v obliki fermentirane pijače. Azteki so kakavova zrna tako cenili, da so jih uporabljali kot valuto.

V Evropo je kakav prispel šele v 16. stoletju. Najprej so ga uporabljali kot zdravilo za želodčne bolezni, ko pa so mu začeli dodajati sladkor, je priljubljenost čokolade kar eksplodirala. V naslednjih dveh stoletjih je čokolado v obliki pijače uživalo predvsem plemstvo, kasneje pa so jo začeli izdelovati še v trdni obliki, poleg temne pa so se uveljavile še mlečna in bela čokolada.

Čokolada kot darilo

Tradicija podarjanja čokolade sega še v čas Aztekov, ko so bile skodelice čokolade darilo cenjene člane družbe, ki so bili vredni »hrane bogov«.

Za valentinovo Japonke svojim izbrancem podarijo čokoladno srce, njihovi izbranci pa ga njim podarijo mesec dni kasneje.

Čokolada že od časov Aztekov velja za močen afrodiziak, zaradi česar je bila vedno povezana z ljubeznijo. Casanova je čokolado imenoval »eliksir ljubezni« in jo pil namesto šampanjca, redovnicam pa jo je bilo prepovedano jesti in piti. Francoski zdravniki naj bi čokolado predpisovali pacientom, ki so trpeli zaradi zlomljenega srca.

Američani za valentinovo kupijo več kot 26 milijonov kilogramov čokolade.

Čokoladne praline, ki so postale popularne konec 19. stoletja, so postale darilo za številne praznike in zmenke, saj tradicionalno velja, da se čokolado podari le tistim, ki so za nas nekaj posebnega.

Kaj kupiti za valentinovo

Letos podarite tistim, ki v vašem življenju zasedajo posebno mesto, darilo, ki je prav tako nekaj posebnega.

»Vražje dobra čokolada.«

Tukaj vam predstavljamo 3 super ideje za valentinovo darilo za vaše najdražje.

čokoladnica Lucifer | Avtor: čokoladnica Lucifer čokoladnica Lucifer
1. V BARVI RUBINOV

Luciferjeve čokoladne kroglice združujejo okus jagodičevja in dekadentne ruby čokolade. Rožnata barva čokolade, v katero so ujeti koščki malin in brusnic, je rezultat posebnega postopka predelave rubinastih kakavovih zrn, ki imajo naravno rožnat pigment in aromo jagodičevja. 

 

2. LJUBEZENSKA PISMA

Kaj je lepšega kot svojim najdražjim podariti pismo. V čokoladnici Lucifer ponujajo izbor čokoladnih pisem, ki povezujejo lepo oblikovanje z odličnim okusom. V unikatnem ovitku z lepim sporočilom se skriva tablica izvrstne čokolade, sami pa lahko dodate še osebno voščilo, ki se bo skrivalo v paketku. 

čokoladnica Lucifer | Avtor: čokoladnica Lucifer čokoladnica Lucifer

čokoladnica Lucifer | Avtor: čokoladnica Lucifer čokoladnica Lucifer
3. ZANJ IN ZANJO

Kdo pa pravi, da morajo za valentinovo čokolado dobiti le vaše drage. Presenetita en drugega. Svoji dragi podarite čokolado Flower power, 70% čokolado, obogateno s cvetlično aromo in posuto z užitnimi posušenimi cvetovi, dragemu pa podarite Red hot chili peppers, temno čokolado s čilijem in kakavovimi zrni. Ali obratno.

 

 

Lucifer je priljubljena butična velenjska čokoladnica, ki deluje že od leta 2007. Uporabljajo inovativne okuse in najboljše sestavine, ki jih, ko se le da, odkupujejo od priznanih slovenskih proizvajalcev. Čokoladnica Lucifer članom kluba Čokorada tudi ponuja popust na svoje čokolade. Pridružite se jim danes in prejmite 10% popust na vse izdelke.