Uporabno
2570 ogledov

Tako lahko podaljšate življenje vašega avtomobila

bencinska črpalka, gorivo
Zahvaljujoč inovativnim dodatkom, goriva MOL EVO zmanjšujejo nastajanje oblog in pomagajo čistiti motor*.

Goriva MOL EVO Ob dolgotrajnejši uporabi iz injektorjev goriva odstranijo tudi stare usedline. Z zmanjšanjem količine usedlin, se zmanjša tudi možnost okvare motorja, kar hkrati podaljša njegovo življenjsko dobo. Z redno uporabo bo celoten sistem za oskrbo z gorivom, od rezervoarja, injektorja pa vse do ventilov, ostal čist, motor pa bo ohranil svojo prvotno odzivnost, pospešek in porabo goriva.

Goriva MOL EVO so na voljo na vseh 46 bencinskih servisih MOL po Sloveniji, na voljo pa so goriva EVO 95, EVO Diesel in EVO 100 Plus, na avtocestnih bencinskih servisih MOL Pince in MOL Lormanje pa je na voljo tudi dizelsko gorivo EVO Diesel Plus.

MOL EVO | Avtor: MOL EVO MOL EVO

MOL EVO

Skladno z rezultati testiranj na motorjih določeni tipi goriv EVO z izboljšanim paketom dodatkov, učinkovito zmanjšujejo količino obstoječih oblog tudi do 58% in na ta način čistijo motor in sistem vbrizga goriva:

EVO bencin

  • 55 % odstranjenih oblog pri starejših motorjih s posrednim vbrizgom goriva (PFI), kjer se obloge na ventilih lahko pojavijo predvsem zaradi vbrizganega goriva.
  • 31 % odstranjenih oblog pri novejših bencinskih motorjih z neposrednim vbrizgom goriva (GDI), kjer se lahko zaradi goriva na šobah za vbrizg pojavijo obloge.

EVO dizel

  • 58 % odstranjenih oblog pri novejših turbodizelskih motorjih s skupnim vodom in z neposrednim vbrizgom goriva, kjer se lahko zaradi goriva na šobah za vbrizg pojavijo obloge.

* Preizkusi so bili izvedeni na različnih tipih motorjev v skladu s CEC F-20-98, CEC F-23-01, CEC F-98-08 standardi in TDG-F-13/GDI metodologijo, opravljeni v neodvisnem, pooblaščenem laboratoriju za testiranje.