Uporabno
3719 ogledov

Tako lahko tehnologija šolarjem in staršem olajša življenje

Internet, splet, računalnik Profimedia
Novo šolsko leto je pred vrati in dnevi bodo zaradi vseh službenih, šolskih in obšolskih obveznosti zagotovo bolj hektični kot počitniški, ki so za nami. In čeprav starši vedno na prvo mesto postavljamo dobrobit in dobro počutje svojih otrok, je prav, da tudi nase ne pozabimo. V nadaljevanju preberite, kako si lahko olajšate stresne tedne, ki so pred vami.

Prehod iz ležernega poletnega ritma v jesenskega je za mnoge precej naporen. Dolge tedne smo bili namreč manj obremenjeni in se nam ni nikamor mudilo, z začetkom novega šolskega leta pa bomo znova pogosto v naglici in stresu. Zjutraj bo treba pravi čas vstati in otroke pospremiti v šolo oziroma jih odpeljati v vrtec, nato priti pravočasno še v službo. Po končani službi se nam bo spet mudilo pravočasno pobrati otroke v vrtec in šolo ter jih odpeljati na trening, v glasbeno ali plesno šolo, na tečaj tujega jezika ali kam drugam. Vmes bo treba še skočiti v trgovino po hrano, skuhati večerjo, pospraviti stanovanje, oprati in zlikati perilo in še bi lahko naštevali.

Zato je prav in pomembno, da si v prvih dneh in tednih novega šolskega leta tudi starši olajšamo življenje. In pri tem nam je lahko v veliko pomoč sodobna tehnologija. Ker se tega še kako zavedajo v Big Bangu, so pripravili prav posebno akcijo 'Nazaj v šolo', kjer po znižanih cenah ne nudijo le pripomočkov za šolarje, kot so stacionarni ali prenosni računalniki, tablice, slušalke, zunanji diski za shranjevanje, temveč so znižali tudi številne druge izdelke, ki bodo razveselili predvsem starše.

Aktualen Big Bang katalog, ki velja še vse do 4. septembra, si lahko ogledate TUKAJ!

Spletno nakupovanje, spletni nakup, splet, nakupovanje, šoping, kreditna kartica | Avtor: Profimedia Profimedia

To so pripomočki, s katerimi bo lažje preiti v jesensko rutino

Pametni telefon in pametna ura

Vsekakor je treba biti previden, ko gre za uporabo telefonov in ur pri šolarjih, a če dorečete pravila in se telefon uporablja po pameti, je lahko vsekakor nadvse koristen pripomoček. Enako velja za pametno uro. Otrok se vam lahko namreč na ta način javi, ko prispe sam iz šole domov, vi pa ste medtem v službi mirni, saj veste, da je doma vse v redu in da vas lahko vaš šolar v katerem koli trenutku pokliče, če kaj potrebuje. Tudi če ste že iz službe, otroka ste odpeljali na trening, pa se je ta prej zaključil, lahko pametna ura ali telefon rešita zagato: vaš mladi športnik vas lahko pokliče, da pridete prej ponj.

Električni skiro ali kolo

Starejši šolarji, ki v šolo in domov hodijo sami, gredo pogosto na pot raje kot z mestnim avtobusom ali peš kar s skirojem ali kolesom. Starše nas to seveda vedno malce skrbi, z vidika varnosti, a če je šolar dobro podučen o cestno-prometnih predpisih, nosi čelado in vozi počasi, je vožnja s kolesom ali skirojem zagotovo boljši način transporta kot to, da se – sploh v času virusov – otrok drenja na nagnetenem mestnem avtobusu.

E-skiro | Avtor: Profimedia Profimedia

Kavni avtomat in namizni žar

Jutra bodo lepša in manj stresna ob skodelici dobre kave in okusnem zajtrku. Vsi vemo, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, saj da energijo za napore, ki so pred nami, zato ga ne glede na to, kako se nam zjutraj mudi, ne smemo izpustiti. Vašim šolarjem bodo šli v slast topli sendviči, ki jih boste pripravili s pomočjo namiznega žara, ali pa smothie, ki ga lahko pripravite z ročnim mešalnikom. Sami pa jutro začnite s kavo, ki si jo pripravite v kavnem avtomatu.

Vse to najdete po znižanih cenah v Big Bangu, zato ne oklevajte in si kuhinjske pripomočke, kot so aparat za kavo, robotski ali ročni mešalnik, namizni žar, cvrtnik in še mnogo drugega, do 4. septembra priskrbite po akcijskih cenah!


Električna zobna ščetka

Vsi vemo, kako pomembna je redna in ustrezna usta higiena, že precej let pa so nadvse priljubljene tudi električne zobne ščetke. Tudi pri otrocih, saj jim električna ščetka zares dobro umije zobe. Čeprav zobozdravniki svetujejo, da otrokom do približno dvanajstega leta odrasli vsaj enkrat dnevno še vedno z navadno ščetko dobro očistimo zobe, zagotovo ni nič narobe, če si zjutraj, ko se nam mudi in moramo urediti še sebe, pustimo, da poleg nas tudi naši otroci uporabijo kakovostno električno zobno ščetko. Tudi to lahko v okviru akcije Nazaj v šolo dobite v Big Bangu po znižani ceni.

električna zobna ščetka | Avtor: Profimedias Profimedias

Pralni in sušilni stroj

Dokler so otroci manjši in se pogosto umažejo – bodisi s hrano bodisi med igro na igrišču, v vrtcu ali šoli – velikokrat umazanim oblačilom ni videti konca. Pranje in sušenje perila je zato poleg kuhanja zagotovo tisto hišno opravilo, ki je ves čas na seznamu gospodinjskih opravil. Si predstavljate, da bi morali vse to umazano prerilo prati na roke, kot so to počele naše prababice? Že sušenje brez sušilnega stroja, sploh v zimskem času, ko so temperature nizke, vlaga pa visoka, mnogim gospodinjam dela sive lase, saj se perilo suši prepočasi. Zato sta dobra pralni in sušilni stroj zagotovo tista gospodinjska aparata, brez katerih si sodobne gospodinje ne predstavljajo več življenja.

Če ste ravno pred menjavo svojega starega pralnega ali sušilnega stroja, nikar ne spreglejte Big Bang akcije Nazaj v šolo, v katero so vključili tudi kakovostne gospodinjske aparate, kot so hladilniki, kuhalne plošče in pralni in sušilni stroji. Pri nakupu slednjih lahko privarčujete celo več kot 100 evrov in, kar je sploh dobrodošlo, pri Big Bangu vam omogočajo nakup na obroke brez obresti!

Big Bang | Avtor: Big Bang Big Bang

Ne zamudite: Mesec obročnih nakupov in rezanih cen

Big Bang sicer skozi vse leto svojim strankam omogoča, da večje nakupe razdelijo na več obrokov, a avgust so razglasili za mesec obročnih nakupov, kar pomeni, da lahko tisto, kar kupite v spletni ali fizični trgovini, razdelite na poljubno število obrokov. Člani njihovega UAU kluba pa v avgustu izbrane izdelke kupujejo na obroke brez obresti in brez dodatnih stroškov.

Kako opraviti nakup na obroke?

Povsem preprosto! Če kupujete v fizični trgovini, bodo vse za vas v le nekaj minutah uredili prijazni prodajalci na blagajni. Pri nakupih v vrednosti do 3000 evrov potrebujete le plačilno kartico in osebni dokument, pri nakupih od 3000 do 8000 evrov pa tudi izpisek plačilne liste.

Pri kupovanju prek spleta izbrane izdelke preprosto dodate v nakupovalno košarico in kot način plačila izberete Leanpay. Nato pa le sledite navodilom in opravite obročni nakup. Če gre vse tako, kot mora, dobite po uspešno opravljenem nakupu potrditev prek elektronske pošte.

Spletno nakupovanje | Avtor: Profimedia Profimedia

Rezana cena: Nakup na obroke, 0 % stroškov, 0 % obresti!

Nekateri Big Bang izdelki so vam na voljo po rezani ceni z efektivno obrestno mero 0 %, kar je pri posameznem izdelku še posebej označeno. A če nakupite nekaj izdelkov z rezano ceno in nekaj takšnih, ki rezane cene nimajo, jih pa prav tako želite kupiti na obroke, boste morali nakup opraviti ločeno. Povedano drugače: najprej v košarico dodajte izdelke, ki niso na voljo po rezani ceni, in pravite obročni nakup prek načina Leanpay; nato pa posebej v košarico dodajte izdelke z rezano ceno in znova opravite nakup z Leanpay.

Ker nesreča nikoli ne počiva, zavarujte svoje izdelke

Ko je nakup opravljen in imate težko pričakovane stvari končno doma, verjetno že vsi komaj čakate, da jih začnete uporabljati. A ker nesreča nikoli ne počiva in ker se kljub previdnosti kdaj zgodi, da se kateri od kupljenih izdelkov poškoduje oziroma pokvari – sploh kakšne tablice, pametni telefoni, pripomočki za gaming, ki jih uporabljajo naši najmlajši – je smiselno razmisliti o zavarovanju pravkar kupljenih naprav.

V Big Bangu nudijo tudi širok nabor zavarovanj, od zavarovanja v primeru dodatne zaščite do zavarovanja za naključno škodo izdelka. Izbirate lahko med naslednjimi možnostmi:

  • Big Bang Asistenca,
  • Big Bang Kasko zavarovanje,
  • Big Bang Kasko za mobilne naprave,
  • Big Bang Zaščita Plus.

Več informacij o različnih vrstah zavarovanj najdete TUKAJ.

Če torej potrebujete nov računalnik, tablico, pametni telefon ali pametno uro, e-skiro ali kolo ali katerega od gospodinjskih pripomočkov, opravite nakup po neverjetno znižanih cenah še danes! Big Bang akcija Nazaj v šolo je namreč v polnem teku in se zaključi 4. septembra, zato ne odlašajte in preidite od besed in razmišljanj k dejanjem.