Uporabno
2222 ogledov

Tako pravilno poskrbimo za naše zobe

Sonicare
1/8
Philips
Pravilna higiena ustne votlina nas lahko reši marsikatere nevšečnosti.

Karies, vnete dlesni, zabarvanje zob, zobni kamen in neprijeten ustni zadah - to je le nekaj težav, ki jih lahko povzroči pomanjkljiva ustna higiena in nepravilno čiščenje zob. Z aktivno skrbjo za našo ustno votlino se lahko izognemo večini teh nevšečnosti in z bleščečim nasmehom začenjamo vsak dan.

Sonicare | Avtor: Philips Philips

S pravilno nego zob je potrebno začeti takoj, ko otroku zrastejo prvi zobje. Navajanje na ščetkanje je lahko tudi mučno, a pravilna ustna higiena in zavezanost njej bosta otroku koristili celo življenje. Prva zobna ščetka naj bo mehka, otroka pa od vsega začetka navajajte na ščetkanje dvakrat na dan. Ko otrok nekoliko odraste se lahko odločite tudi za električno ščetko. Pazite pa, da je ta prilagojena otrokom.

Primerne za vsakogar

Sonicare | Avtor: Philips Philips
Električne zobne ščetke iz leta v leto postajajo bolj priljubljene. Strokovnjaki ugotavljajo, da je umivanje zob z njimi bolj učinkovito in lažje. Ščetka za nas opravi vse delo sama, uporabniki pa jo držimo le ob zobe.

Zobozdravniki poudarjajo več prednosti električnih zobnih ščetk. Ščetke za uporabnika točno odmerijo čas uporabe, tako je ščetkanje vedno temeljito. Raziskave so namreč pokazale, da večina odraslih za umivanje zob porabi le okoli eno minuto, kar je zdaleč premalo. Napredna tehnologija nekaterih električnih zobnih ščetk pa zna še veliko več – opozori nas, ko pri ščetkanju preveč pritiskamo, s pomočjo aplikacije (npr. Phillipsova aplikacija Touch Up) nas opozarja na mesta, ki smo jih zgrešili ter glede na naše zobe izbere optimalne nastavitve.

Električne zobne ščetke odstranijo do desetkrat več zobnih oblog na težko dostopnih mestih.

Tudi med električnimi zobnimi ščetkami obstajajo razlike. Iz nepregledne ponudbe pa izstopajo električne sonične zobne ščetke izdelovalca Phillips. Glava električne zobne ščetke Sonicare proizvede kar 620.000 premikov na minuto, poleg tega pa k brezhibni čistoči zob pripomore sonična vibracija, ki ustvari nežne mikro mehurčke. Z močnim tokom električna ščetka peno zobne paste usmerja tudi v težje dostopne in problematične predele ustne votline in je tako do sedemkrat bolj učinkovita od klasične zobne ščetke.

Razmislite tudi o pogostejšem obisku zobozdravnika

Raziskave kažejo, da v Sloveniji ženske obiščejo zobozdravnika vsaj enkrat na leto, medtem ko se slovenski moški za obisk odločijo šele, ko se pojavijo težave. Stomatologa je smiselno obiskati vsakih šest mesecev, tako lahko pravočasno odkrijemo in odstranimo morebitne težave oz. bolezni v ustni votlini. Med obiski pa je izjemno pomembno poskrbeti za pravilna skrb zob.

Sonicare | Avtor: Philips Philips