Uporabno
4236 ogledov

Tako v svojem polnem urniku čas za sprostitev najde Jure Košir

Huawei Huawei
Sodobni časi narekujejo hiter življenjski tempo. Dolgi delovniki, otroci, domača opravila, takšna in drugačna druženja, za povrh pa še kakšna prostočasna aktivnost, če ni že prej konec dneva. Na koncu toliko lahko pripelje do popolne zmešnjave in ste pri njih precej manj učinkoviti, kot bi bili z manj obveznostmi oziroma če bi jih razporedili bolj smotrno. Predvsem pa je pomembno, da redno najdete čas zase, saj ste le s polnimi baterijami lahko kos hektičnemu vsakdanu.

Različne ljudi sproščajo različne stvari. Nekateri največ energije dobijo na športnih aktivnostih, druge sprosti večerni sprehod, tretjim pa najbolje dene meditiranje na jogi. Če si boste vzeli čas zase, bodo vse ostale stvari tekle lažje. Bolje se boste razumeli z ljudmi okoli sebe, lažje se boste lotili delovnih nalog in boste pri njih tudi hitrejši in bolj učinkoviti, hkrati pa boste imeli tudi več energije za druge aktivnosti, ne le za obveznosti. Če vidite, da vam koncentracija po določenem času začne pešati, ali če se počutite kronično utrujene, je čas da spremenite svojo dnevno rutino.

Za začetek ljudem okoli sebe dajte vedeti, kaj potrebujete. Več časa zase, morda kakšen odmor več v službi, kakšno naduro manj, drugačno razdelitev hišnih opravil in podobno. Obvezno v to enačbo vkomponirajte tudi dovolj spanca. Kakovosten spanec je namreč osnovni temelj za funkcioniranje čez dan. To pomeni, da hodite spat ob 'normalnih' urah in ne ponočujete, predvsem pa da si vsak dan privoščite vsaj sedem, še raje pa osem ur spanca. Če spite manj, na primer pet ali štiri ure na noč, vas bo to slej kot prej ujelo in vam bo popolnoma zmanjkalo energije, slabo pa to lahko vpliva tudi na zdravje.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Nabito poln urnik, ki pa mu je z novo asistentko zlahka kos

Glede omenjene teme smo se nedavno pogovarjali tudi z nekdanjim smučarskim asom Juretom Koširjem, ki je po športni karieri uspešno zaplul v poslovne vode. Jure ni miroval nikoli v življenju, najprej so ga večkrat dnevno okupirali treningi, danes pa sestanki, telefonski klici in vodenje poslov. Pri vsaki stvari, ki se jo je v življenju lotil, je bil 100-odstotno predan in to se je vedno odražalo tudi na njegovem urniku, kjer nikoli ni bilo minut za 'zabušavanje'. Prav zato nas je zanimalo, kje najde toliko energije in ohranja to mladostniško iskrivost.

"Moram reči da, čeprav je profesionalna športna kariera za mano, še vedno ne morem brez športa. Za trening si poskušam vzeti čas večkrat na teden, filozofijo pa imam enako, kot takrat – disciplina. To me sprosti, hkrati pa s športom napolnim svoje baterije," razloži Jure in k temu doda: "Kateri šport izberem, je pa odvisno od počutja in seveda drugih obveznostih. Po kakšnih napornih sestankih se najraje odpravim v naravo, v gore, sproti pa me tudi tek. Ta je vedno 'na pladnju', tudi če imam nekoliko manj časa. Pozimi seveda ostajam zvest smučanju, ni ga čez spust po belih strminah, občasno pa opravim še kakšno vadbo v fitnesu."

Seveda marsikomu načrtovanje prostočasnih aktivnosti predstavlja le še dodaten stres, ko jih 'mora' umestiti v svoj že zelo natrpan urnik. "Če imaš pravega asistenta oziroma asistentko, je to veliko lažje," pravi Jure. "Meni je pri tem v veliko pomoč moja nova pametna ura Huawei Watch 3 Pro, ki jo nosim kamorkoli grem. Ne le da je odlična za treninge, saj podpira več kot 100 vadb, ampak tudi za druge aktivnosti. Z njo si na primer lahko izmerite nivo stresa, meri kakovost vašega spanca, srčnega utripa in tako naprej. Celo nasičenost krvi s kisikom in temperaturo kože," navdušeno pove Jure.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Spanec je boljši kot žganec

"Moram priznati, da sem si z uro uspel precej urediti svoj urnik, predvsem pa podaljšati svoj spanec. Bil sem namreč presenečen, ko sem gledal povprečno mesečno dolžino spanca v aplikaciji Zdravje in ugotovil, da ne spim dovolj dolgo oziroma moj spanec ni tako kakovosten, kot bi želel. Postopoma sem to zdaj spremenil, ko imaš tako servirane podatke črno na belem sploh ni težko. In zdaj sem veliko bolj spočit in posledično manj pod stresom, saj imam čez dan več energije," Jure opiše praktično uporabnost svoje nove asistentke Watch 3 Pro.

Ob tem pa izrazi tudi navdušenje nad drugimi funkcijami, ki so poenostavile njegov dan: "Ker jo imam na zapestju ves dan, ves čas vem, koliko je 'ura'. Servira mi namreč informacije o sestankih, ki jih imam na koledarju, posreduje sporočila iz različnih platform, z njo lahko kličem … hkrati pa je primerna za različne priložnosti. Kot sem že omenil je zaradi športnega osrčja postala nepogrešljiva na mojih treningih, ob tem pa se odlično počuti tudi na sestankih. Ima namreč zelo eleganten videz. Tako jo imam lahko na zapestju dopoldan, ko sem v obleki ali zvečer, ko sem v hribih. Povsod se počuti domače. Zavoljo dolgotrajne baterije, ki v izjemno dolgem načinu zdrži brez polnilca vse do 3 tedne, pa me ni nikoli strah, da bi me pustila na cedilu."

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Za precejšnjo mero zmanjšanja stresa pa lahko poskrbi tudi novi tablični računalnik Huawei MatePad 11.  V prednaročilu je na voljo po odlični ceni 469 €. Vsi, ki ga boste naročili do 22. avgusta oziroma do razprodaje zalog bosteo bkot darilo prejeli še odlično pisalo M-Pencil druge generacije in magnetno tipkovnico v vrednosti več kot 150 €. Redna prodaja MatePad 11 tablice se začne 23. avgusta.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Več o novi uri Huawei Watch 3 Pro lahko preberete tukaj: https://consumer.huawei.com/si/wearables/watch-3-series/.

Več o novem tabličnem računalniku pa tule:
https://consumer.huawei.com/si/tablets/matepad-11/.

Za več dodatnih informacij obiščite še: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas tudi na naslednjih platformah: