Uporabno
6745 ogledov

Te jakne bodo zaznamovale letošnjo pomlad

Pepco Pepco
Pomlad je pred vrati in mnogi že komaj čakate, da zimsko garderobo zamenjate za pomladne kose oblačil. V nadaljevanju vam predstavljamo, kakšne spomladanske jakne bodo letos v trendu in na kaj bodite pozorni pri nakupu.

Pomlad je letni čas, ko po dolgi, temačni in mrzli zimi znova zacvetita tako narava okrog nas kot naše razpoloženje, nenazadnje pa pravi preporod doživi tudi naša garderoba. Pomladna oblačila in obutev običajno pridejo v prijetnih barvah in živahnih odtenkih, v poplavi vse ponudbe pa se je včasih težko odločiti, kaj vse kupiti, kajti sploh ženske smo takšne, da bi najraje imele kar vse.

Ker pa je lahko spomladi kakšen dan še vedno bolj sveže oziroma ker so jutra in večeri še precej hladni, je zagotovo nepogrešljiv del spomladanske kolekcije kakovostna in lepa jakna. A kakšno izbrati, da boste tudi to leto v koraku z najnovejšimi modnimi trendi?

1/8
Pepco

Veliko različnih jaken bo to pomlad znova 'in'

Pestro izbiro spomladanskih jaken najdete tudi v trgovinah Pepco. Njihovo ponudbo si lahko ogledate TUKAJ.


Sodeč po člankih v tujih medijih, ki vsako sezono na enem mestu združijo vse aktualne modne smernice, imate pri izbiri trendovskih jaken zelo proste roke. Tudi letos so namreč 'in' mnogi modeli.

Večna klasika, ki jo lahko nosite tako s športnimi copati kot s čevlji s peto oziroma tako na kavbojke kot na elegantne obleke, je zagotovo trenč plašč. Gre lahek in klasično krojen kos oblačila, ki je nadvse uporaben in bi moral najti mesto v omari vsake ženske.

Malo manj elegantne, a še vedno nadvse privlačne in priročne so parke. Poznavalci mode veste, da gre za prehoden kos oblačila, ki je umeščen med klasičen in dežni plašč. Parka običajno sega do sredine stegen oziroma do kolen ter ima kapuco, v predelu pasu pa je prešita oziroma ima všito vrvico. Dandanes najdete parke v vseh možnih barvah in vzorcih ter v mnogo različnih materialih.

Pepco | Avtor: Pepco Pepco
Tisto, kar je poleg trenč plaščev in park letos še vedno v modi, so tako imenovane bomber jakne, katerih začetki segajo v obdobje prve svetovne vojne. Sodobne bomber jakne so namreč navdihnila prav oblačila vojaških pilotov, ki so takrat še v bombnikih letali brez pokritih kabin in so zato potrebovali razmeram primerna oblačila – tople, kratko krojene, tesno prilegajoče se jakne, stisnjene na zapestjih. Bomber jakne, ki jih poznamo danes, tako nikoli niso pretirano dolgega kroja, na zapestjih pa imajo še vedno takšne ali drugačne patente.

Če vseeno nič od navedenega ni po vašem okusu, nič hudega. Kajti tudi to pomlad ne boste zgrešile z večnima klasikama – jeans in usnjeno jakno. Morda bodite pri nakupu, če hočete vendarle biti v koraku z modnimi trendi, pozorne na to, da ne kupite klasične jakne, ampak bodisi tako imenovano over-sized jakno iz jeansa ali nekoliko daljše krojeno usnjeno jakno.

Letošnjo pomlad bodo zaznamovali tudi brezrokavniki. Lahko izbirate med prešitimi ali gladkimi, med enobarvnimi ali pisanimi, med tistimi malo daljšimi, ki segajo celo do kolen, ali krajšimi. Sploh za tiste, ki rade dneve preživljate bolj športno oblečene, a ste še vedno rade v skladi z zadnjimi modnimi trendi, je lep brezrokavnik obvezen del pomladne garderobe.

A to še zdaleč ni vse. Tuji mediji med jaknami, ki bodo 'in' to pomlad, navajajo še mnoge druge, na primer prešite jakne, letalske jakne, jakne iz tvida, suknjiče in še bi lahko naštevali. Zdi se, kot da z izborom letošnjo pomlad skorajda ne morete zgrešiti.

Bogato ponudbo jaken tako zase kot za svoje najmlajše po nadvse ugodnih cenah najdete tudi v trgovinah Pepco. Njihov aktualni spomladanski katalog si lahko ogledate TUKAJ!


Kaj vzeti v obzir, ko kupujete jakno?

Čeprav je lepo gledati aktualne modne trende in dih jemajoče jakne na spletnih vplivnicah, zvezdnicah in manekenkah, pa je realno življenje nekaj povsem drugega. Prekrasen trenč plašč v krem barvi je na fotografiji zvezdnice, ki se nastavlja fotografskemu objektivu, resda čudovit, a ko pomislite, da bi oblekli takšnega za sprehod s svojimi najmlajšimi, ki so nenehno umazani od igranja v pesku in zemlji ali od te in one hrane, ki jo ves čas po malem malicajo, vam kaj hitro postane jasno, da bo treba najti kakšno drugo moderno spomladansko vrhnje oblačilo.

Pepco | Avtor: Pepco Pepco

Na kaj torej biti pozoren, ko kupujete spomladansko jakno?

Najprej si odgovorite na vprašanje, kakšen je pravzaprav vaš stil. Če ste skorajda ves čas v nizkih čevljih oziroma supergah, potem boste razmišljali o drugačni jakni, kot če se v službo vsak dan odpravite v krilu ali obleki in salonarjih. Dejstvo pa je, da tudi če za na delo potrebujete elegantnejše vrhnje oblačilo, boste za prostočasne aktivnosti zagotovo potrebovali še dodatno, bolj športno jakno.

Naslednje vprašanje je, ali vas pogosto zebe. Če se vam pomladni dnevi še vedno zdijo precej hladni in ste radi toplo oblečeni, potem vam na primer suknjič ali tanek trenč plašč ne bo zadoščal. Morda bi raje razmislili o kakšni debelejši, prešiti jakni, ki vas bo tudi v pomladnem času prijetno dodatno pogrela.

Kako močno ste pripravljeni paziti na svojo novo jakno, je naslednje, kar igra pomembno vlogo pri nakupu. Če vas bo dejstvo, da je vaša nova jakna iz semiša in v beli barvi, spravljajo v stres, saj boste morali ves čas paziti, da je ne umažete ali da vam je ne umaže kateri od vaših otrok, potem je vsekakor bolje, da razmislite o jakni iz materialov, ki ne zahtevajo veliko vzdrževanja oziroma jih lahko pogosto in brez težav perete kar doma v pralnem stroju. Pa tudi svetlim odtenkom se je morda v tem primeru bolje izogniti in raje poseči po jakni v temnejši barvi, na kateri se ne vidi prav vsak madež.

V Pepcu so tudi to pomlad za vas pripravili zares široko ponudbo jaken – tako za odrasle kot za otroke, in to po nadvse dostopnih cenah. Njihovo spomladansko kolekcijo si lahko ogledate TUKAJ.