Uporabno
2718 ogledov

Teh 7 trikov vam bo pomagalo dvigniti testosteron

Popolna postava testosteron Popolna postava
Testosteron je hormon pravih moških. A brez skrbi, testosteron ni le privilegij nekaj izbrancev in ni le stvar genetike. Preberite, kako si lahko njegov nivo povečate na naraven način.

Se lahko pomanjkanje testosterona zgodi tudi meni?

Seveda! Nihče ni imun na staranje in vsakemu kdaj telo pade iz ravnovesja. Večna mladost je žal le mit in s tem se moramo sprijazniti. Ni pa se nam pri tem treba odpovedati življenjskim užitkom.

Bi rad v življenju užival in bil hkrati zadovoljen sam s sabo in svojim telesom?

Potem se moraš zavedati, kako velik vpliv na tvoje telo ima glavni moški hormon – testosteron. Te muči kaj od naštetega?

  • izpadanje las,
  • nizka želja po spolnosti ozirom nizek libido,
  • povešena koža,
  • težave z erekcijo,
  • pojav depresije,
  • vse nižji delež zdrave mišične mase,
  • nizek nivo energije,
  • nihanje razpoloženja,
  • kopičenje odvečnih kilogramov,
  • težave s samopodobo?

Če pri sebi opažaš več naštetih simptomov, potem ti najverjetneje primanjkuje testosterona.

Brez skrbi, če ti primanjkuje testosterona, se lahko poslužiš enega od konkretnih nasvetov, kako naravno zvišati njegov nivo.

Kaj vse si želiš vedeti o testosteronu, a si ne upaš vprašati

Marsikateri moški ve veliko premalo o testosteronu. Ne dovoli, da bi pomanjkanje znanja vplivalo na tvojo moškost. Prenizke ali pa previsoke vrednosti testosterona namreč negativno vplivajo na vsa področja tvojega življenja. Testosteron je namreč glavni hormon moškosti in ima na kvaliteto tvojega življenja posledično izjemno velik vpliv.

Raziskave kažejo, da ima po 30. letu kar 25 % moških prenizke vrednosti testosterona.

Dokazano je, da testosteron:

  1. odloča o tem, koliko mišične in kostne mase imaš,
  2. odloča o tem, koliko energije imaš in kako produktiven si,
  3. vpliva na rast in razvoj moških spolovil,
  4. je direktno povezan z libidom oziroma spolnim nagonom,
  5. vpliva na erektilno funkcijo.

Teh 5 razlogov je več kot dovolj, da poskrbiš za optimalen nivo testosterona v svojem telesu.

Kako pa lahko vem, da je moj testosteron prenizek?

Čeprav si lahko nivo testosterona v telesu določite v laboratoriju, je pogosto dovolj, da se poglobite vase in preverite, kako se počutite v lastnem telesu.

Bi rad postal alfa moški ali to že si?

Vam primanjkuje pozitivne življenjske energije in moške moči ter vaše življenje nima več pravega naboja? Marsikdo bi morda za vse to ter za pomanjkanje uspeha pri ženskah krivil sive lase, a ne pozabite – sivi lasje so lahko privlačni, pomanjkanje testosterona pa ne. Tako kot pri ženskah pride do menopavze, se moški namreč znajdejo v andropavzi.

Če se torej soočaš z nizkim libidom, upadom mišične mase in moči, se ti maščobe vedno hitreje kopičijo ter si kronično utrujen in anksiozen, je zadnji čas da greš v akcijo in se začneš boriti proti ubijalcem testosterona.

Popolna postava testosteron | Avtor: Popolna postava Popolna postava

3, 4 zdaj!

Vsak izmed nas ima v sebi potencial za nekaj več. A kaj, ko marsikdo sledi napačnim nasvetom in hitro obupajo, ko do želenega rezultata ne pridejo nemudoma. Zato ti predstavljamo preproste trike, s katerimi boš kmalu spet v formi in užival v optimalnih nivojih testosterona.

1. Stres pusti za sabo

Ko si pod stresom, je tvoje telo ves čas v stanju pripravljenosti in se nikoli ne sprosti. Zaradi tega slabo spiš in se nikakor ne spočiješ. Tako stanje dolgoročno izčrpa tvojo nadledvično žlezo, kar vodi v depresijo, izgorelost in izčrpanost. Zaradi tega moraš stres jemati zelo resno!

Ko si v stresni situaciji se v tvojem telesu izloča kortizol, stresni hormon, ki deluje ravno obratno kot testosteron – ko se ti torej v telesu zviša nivo kortizola, se ti nivo testosterona zniža.

Manj kot si pod stresom, višji nivo testosterona imaš.

Sliši se preprosto, kajne? Pazi torej, da ne postaneš žrtev kroničnega stresa. Izogibaj se negativnih novic, ki te spravljajo v stres, izogibaj pa se tudi prekomernemu uživanju alkohola, kajenju ter pretiranemu uživanju predelane hrane. Bodi tudi pozoren na dobre odnose ter se obkroži s pozitivnimi ljudmi, ki bodo poskrbeli, da se veliko smejiš.

2. Kompleksne vaje so pravi odgovor

Še vedno velja, da se brez muje še čevelj ne obuje. Raven testosterona se ne bo zvišala z obljubami, da boš naslednji teden končno vstal s kavča ter se lotil zdravega življenja. Večale se bodo le tvoje maščobne obloge, libido pa bo še naprej padal. Za rezultate je treba nekaj narediti.

Sledi učinkovitemu treningu, ki prinaša rezultate!

Teh 5 vaj bo poskrbelo, da si dvigneš nivo testosterona v telesu in se počutiš vrhunsko:

  1. jutranji poskoki,
  2. klasični počep,
  3. široka skleca,
  4. zapiranje knjige,
  5. odmik dlani.

Pripravljen trening ti bo vzel manj kot pol ure, zanj ne potrebuješ dodatne opreme, vaje pa lahko izvajaš kjerkoli in kadarkoli. Upoštevaj le, da:

  • vsako vajo izvajaš 60 sekund, brez vmesnega počitka,
  • po vseh 5 vajah vzameš 2 minuti za počitek,
  • celoten sklop vaj ponoviš 5-krat.

Preveri vaje TUKAJ.

Popolna postava testosteron | Avtor: Popolna postava Popolna postava

3. Ne pozabi – manj je več

Ne glede na to, kako pomembni so treningi, pa z njimi nikar ne pretiravaj. Predvsem bodi previden pri dolžini treningov, ki naj nikar ne trajajo dlje kot eno uro. Zakaj? Ker se pri treningih, ki so daljši kot eno uro nivo testosteron zmanjša – tega pa nočemo, kajne?

Pretreniranost je lahko katastrofalna za tvoj testosteron!

Te zanima zakaj pride do tega, ko pa vsi tako pogosto poslušamo o pozitivnih učinkih treninga na naš testosteron? Pri predolgih treningih je tvoje telo pod stresom in začne proizvajati kortizol. Kot smo že prej omenili, pa dvig kortizola zmanjša nivo testosterona v telesu. Tega pa nočemo, kajne?

4. Sonce in zrak za boljše počutje

Gibanje na zraku in redno zmerno izpostavljanje sončnim žarkom imata pozitiven učinek tako na tvoje telo kot tudi psiho. Koristita pa tudi tvojemu testosteronu in prebudita alfa moškega v tebi. Sonce namreč spodbuja tvorbo D vitamina v tvojem telesu, ta pa neposredno vpliva na tvorbo testosterona. Raziskave so pokazale, da imajo ljudje, ki imajo v telesu višjo raven D vitamina tudi višjo koncentracijo testosterona.

5. Optimalna prehrana za optimalno hormonsko sliko

Če so tvoji hormoni zmedeni je to najverjetneje rezultat napačne prehrane. Če namreč tvoj krožnik ni v ravnovesju, potem je malo verjetno, da bodo tvoji hormoni dobro delovali. Če želiš uspeti, moraš za to poskrbeti z zdravo, raznoliko in uravnoteženo prehrano.

Prenehaj s cikli nezdravih diet, stradanja in prenajedanja.

 Za optimalno tvorbo testosterona potrebuješ uravnoteženo in raznoliko prehrano, ker ima vsako mikrohranilo pri sintezi testosterona svojo vlogo.

Popolna postava testosteron | Avtor: Popolna postava Popolna postava

6. Maščobe so tvoje prijateljice

Prav ste slišali, maščobe niso več sovražnik številka 1. Nove raziskave so namreč pokazale, da maščobe niso tako škodljive, kot smo verjeli v preteklosti. Danes v resnici velja, da bi moral biti naš krožnik sestavljen iz 20 % maščob.

Maščobe so tudi izjemno pomembne pri tvorbi testosterona. Ta moški hormon je namreč sestavljen, oziroma ga tvori holesterol. Posledično bo torej višji vnos maščob tudi pomagal pri višji produkciji testosterona.

Katere maščobe pa so dobre zame?

  • Nenasičene maščobe, kot so avokado, arašidovo maslo in olje in olivno olje so zdrave za tvoje telo ter so dobre tudi za produkcijo testosterona.
  • Nasičenih maščob se vam ni treba bati, a se držite predvsem rdečega mesa, kokosovega olja, rumenjakov, sira in prave čokolade.

7. Za dodatno pomoč posezi po pravih naravnih prehranskih dopolnilih

Če ste med tistimi, ki jih urnik enostavno ne dovoljuje, da bi vsak dan v svoje telo vnesli popolno kombinacijo mikro in makrohranil, se hkrati izognili presežku kalorij, stresu in se vedno dovolj gibali, je dobro, da pomislite na dodatno pomoč v obliki prehranskih dopolnil. Prehranska dopolnila so elegantna rešitev za vse, ki mislijo, da je popolnoma zdravo življenje za njih nedosegljivo.

S pomočjo vrhunskega prehranskega dopolnila do višjega testosterona.

Se držite le preverjenih rešitev?

Potem je prehransko dopolnilo Golden Tree Alpha Man pravo zate. V njem so le tiste sestavine naravnega izvora, ki jih tvoje telo zares potrebuje. Tako ti ni treba skrbeti, da boš v svoje telo vnesel kakršnekoli nepotrebne dodatke in kalorije. Hkrati pa vsebuje še dodatek, ki bo tvojemu telesu pomagal premagati negativne vplive stresa.

To je edinstvena, 100 % naravna formula, ki vsebuje kar 13 aktivnih sestavin, ki dokazano znižujejo kortizol in zvišujejo testosteron.

S tem izdelkom smo se osredotočili na cel spekter težav. Edinstvena formulacija ti bo omogočila, da končno izkoristiš svoj celotni potencial in prebudiš alfa moškega v sebi. Če pa te Alpha Man 100 % Natural Testosterone Booster ne prepriča v 60 dneh, dobiš povrnjeno kupnino.

Poskrbi za svoj testosteron in dobro počutje še danes!

Popolna postava testosteron | Avtor: Popolna postava Popolna postava