Uporabno
2165 ogledov

Tehnologija vrača udarec – kaj vse danes zmorejo telefon, ura in slušalke?

Samsung Galaxy Z Fold4 Samsung
Tehnologija nepovratno spreminja družbo. Irski dramatik George Bernard Shaw je nekoč dejal, da se razumen človek prilagaja svetu, medtem ko nerazumen posameznik svet uporno prilagaja sebi in trdi, da je zato ves napredek odvisen prav od nerazumnega človeka. Čeprav bi se marsikdo strinjal z njim, smo se ljudje vendarle naučili sobivati z napredkom tehnologije, ki nam – roko na srce – pošteno lajša naš vsakdan.

Sobivanje človeka in tehnologije je postalo ključnega pomena za preživetje. Samo pomislimo. Že navsezgodaj zjutraj nas večino verjetno zbudi budilka na telefonu. Še preden se urnih nog odpravimo bodisi v službo ali šolo, preverimo, kakšno bo vreme, kdaj odpelje naslednji avtobus, kje so zastoji na cestah in podobno. S službo in šolo niti ne bomo izgubljali časa, saj tako ali tako temeljita na tehnologiji. Tudi naši popoldnevi so precej pogosto preživeti v njenem spremstvu. Sodobna družba se je, kot bi mignil, naučila pametne naprave uporabljati na način, ki je udoben, informativen, varen in pravzaprav tudi na način, ki nas zadovoljuje ter obenem izpopolnjuje.  

Samsung Galaxy Z Flip4 | Avtor: Samsung Samsung

Ljudje pa nismo edini, ki smo se naučili sobivati s tehnologijo. Tudi elektronske naprave so poskrbele za medsebojno dopolnjevanje in so tako uporabnikom pričarale boljšo izkušnjo kot kdaj koli prej. 

Spoznajte najnaprednejša pregibna telefona Samsung Galaxy Z Fold4 in Galaxy Z Flip4

Podjetje Samsung že vrsto let sledi povsem preprosti poslovni filozofiji: svoje talente in tehnologije posveča ustvarjanju vrhunskih izdelkov ter storitev, ki prispevajo k boljši globalni družbi. V okviru tega načela sta na svetovni trg prišla dva izjemno zanimiva telefona – Samsung Galaxy Z Fold4 in Galaxy Z Flip4. Zakaj sta pravzaprav tako posebna, vam razkrijemo v nadaljevanju.

Samsung Galaxy | Avtor: Samsung Samsung

Telefoni so postali naši zvesti spremljevalci. Ne vem, če ste opazili, a dotične naprave so iz leta v leto večje. Morda se sliši hecno, a danes le malokdo še lahko pospravi svoj telefon v žep. Želja po velikem in majhnem hkrati je obudila idejo za nova Samsung telefona. 

Samsung Galaxy Z Fold4 in Samsung Galaxy Z Flip4 sta telefona, ki izstopata. V bistvu gre v obeh primerih za dva telefona v enem – s skoraj enako težo, kot jo ima manj prilagodljiv telefon. Zaradi manjših robov in lahkih materialov se bistveno bolje prilegata v vaš žep. Samsung Galaxy Z Fold4 in Z Flip4 poskrbita za ravnovesje dela in življenja na mobilni napravi in tako pripomoreta, da naredite še več. Kot bi mignil se lahko znebite vseh opravil z manj dotiki. Poljubno lahko dodajate aplikacije na opravilno vrstico, ki bo hitro postala vaše skrivno orožje večopravilnosti za hitro navigacijo ter prehajanje med okni, ko ste v pogonu. S pomočjo sinhronizacije aplikacij pa zdaj lahko že z enim dotikom zaženete do kar tri aplikacije, pri čemer si vse skupaj delijo super produktivni zaslon.

Samsung Galaxy Z Flip4 | Avtor: Samsung Samsung

Samsung Galaxy Z Fold4 tokrat predstavlja funkcijo Multi View. Priporočljivo je, da jo vklopite takrat, ko bodisi preklapljate med besedili ali spremljate e-pošto. Na 120 Hz zaslonu boste od zdaj naprej lahko povsem brezhibno brali maile, drveli po objavah ali skozi igre. Ta neverjetno hitri zaslon celo prilagodi hitrost osveževanja in optimizira pogled posebej za vas.

Bodite drzni in zajemajte življenje s polno žlico. Tako v dežju kot tudi na soncu. Ko imate enega izmed prvih vodoodpornih zložljivih pametnih telefonov na svetu, vam nikdar več ni treba skrbeti glede vremenske napovedi. Za piko na i sta Galaxy Z Fold4 in Galaxy Z Flip4 od znotraj navzven narejena iz materialov, ki niso samo osupljivi, pač pa so tudi kos vsemu, kar bo priletelo v vaše življenje. Od stekla do kovine, to sta najtrpežnejši Samsung napravi do zdaj.

Samsung Galaxy Z Fold4 | Avtor: Samsung Samsung

Novi Samsung telefonski napravi omogočata tudi boljše fotografske spretnosti. Pokažite svojo temno stran in preizkusite sistem multikamere. S funkcijo Nightography na glavni kameri noč postane svetlejša. Večje slikovne pike na širokokotni kameri zagotavljajo izjemno natančen prikaz podrobnosti. Nightography tehnologija pa ni namenjena zgolj fotografiranju. Odlično se je izkazala tudi pri videih. S pomočjo izboljšanega OIS in VDIS ostanejo posnetki brezhibni in brez nadležnih tresljajev, tudi takrat ko se veliko dogaja.

Za vse fotografske navdušence Samsung Galaxy Z Fold4 in Z Flip4 predstavljata tudi FlexCam. Gre za vsestransko, prostoročno izkušnjo kamere. Izkoristite agilne kote svojega telefona za zajemanje bodisi skupinskih posnetkov, selfijev in videoposnetkov iz neverjetnih perspektiv.

Samsung Galaxy Z Fold4 | Avtor: Samsung Samsung

Jasna izbira za kakovosten zvok

Podjetje Samsung ni uspešno zgolj zaradi brezhibnih telefonskih naprav. Odlikuje ga tudi malo morje kakovostnih brezžičnih slušalk, ki se s telefoni skrbno dopolnjujejo. Tokrat vam predstavljamo najnovejše in najbolj dovršene Samsung brezžične slušalke do sedaj – spoznajte Samsung Galaxy Buds2 Pro. Od zdaj naprej bo vsaka nota zvenela pravilno, saj se pri Samsung slušalkah zvok začne pri viru z vašo najljubši Samsung Galaxy napravo. Nadgrajeni Samsung Seamless Codec zakodira polni 24-bitni zvok, dekodirajo pa ga Galaxy Buds2 Pro brezžične slušalke, ki vzdržujejo enako, kar 24-bitno kakovost zvoka.

Samsung Galaxy Buds2 Pro | Avtor: Samsung Samsung

Se je tudi vam že kdaj pripetilo, da zaradi zunanjih dejavnikov in hrupa niste slišali prav nič, pa čeprav ste nosili slušalke? Teh peklenskih dni je zdaj konec, saj Galaxy Buds2 Pro brezžične slušalke omogočajo aktivno izničevanje zvoka (ANC). S kar tremi visokimi SNR (razmerje signal – šum) mikrofoni Galaxy Buds2 Pro slušalke sledijo več zunanjim zvokom in jih uspešno odstranijo. Ja, tudi tiste, ki so nežni kot veter.

Ali ste že slišali za funkcijo Zaznava glasu? Z njeno pomočjo bodo osebni pogovori zares ostali zasebni in jasni. Preprosto začnite govoriti, Zaznava glasu pa bo izključila ANC in aktivirala ambientalni zvok, s čimer boste enostavno slišali pogovor, ne da bi odstranili Buds2 Pro brezžične slušalke.

Samsung Galaxy Buds2 Pro | Avtor: Samsung Samsung

Tako kot vse naprave Samsung so tudi slušalke Buds2 Pro izjemno inteligentne, saj omogočajo kar 360-stopinjski zvok, ki izkušnjo naredi še toliko bolj realistično. Algoritmi 360-stopinjskega zvoka z neposrednim večkanalnim zvokom in tehnologijo Enhanced Dolby Head Tracking bodo poskrbeli, da vsako gibanje ostane usklajeno, kar ustvari opevano realistično izkušnjo. Vrh vsega pa lahko 360-stopinjski zvok natančno določi smer zvoka med gibanjem vaše glave, kar omogoča popolno izkušnjo poslušanja v prostoru.

Galaxy Buds2 Pro brezžične slušalke se bodo na vaših Samsung Galaxy napravah pojavile povsem samodejno, na povezavo pa bodo pripravljene z zgolj enim dotikom. Povsem samodejno preklapljanje na Samsung Galaxy Buds2 Pro brezžičnih slušalkah zazna mobilno aktivnost in nemoteno preusmeri povezavo bodisi na vaš Samsung Galaxy telefon, tablični računalnik ali uro. Za piko na i pa preklop za prevzem telefonskega klica deluje tudi, ko ste povezani s Samsung televizorjem.

Samsung Galaxy Buds2 Pro | Avtor: Samsung Samsung

Pametna ura za zdrav življenjski slog

Tehnologijo in njene naprave pogosto povezujemo z nezdravim življenjskim slogom. Zagotovo vsak od nas pozna nekoga, ki svoje popoldneve preživi bodisi pred računalniškim ekranom ali pa na telefonu. K sreči zdaj obstaja pametna naprava, ki spremlja naše zdravje tako podnevi kot tudi ponoči. Spoznajte pametno uro Samsung Galaxy Watch5

Samsung Galaxy Watch5 | Avtor: Samsung Samsung

Čas je, da spoznate svoj spanec z novo in izboljšano tehnologijo za sledenje spanca. Načrtujte čas za odhod v posteljo, zaznajte smrčanje in sledite stopnjam vašega spanca (buden, rahel, globok, REM) prek 8 živalskih simbolov za spanje, ki predstavljajo vrsto vašega spanca. 

Pazite na svoje srce s pomočjo Samsung BioActive senzorja. Zmogljivi 3v1 Samsung BioActive senzor učinkovito nadzira kar tri dejavnike zdravja – senzor za bioelektrično impedančno analizo, električni senzor srca (EKG) in optični senzor srčnega utripa. Samsung bioaktivni senzor lahko nadzoruje vse, od odstotka telesne maščobe (BIA) do teže skeletnih mišic.

Samsung Galaxy Watch5 | Avtor: Samsung Samsung

Slaba lastnost pametne ure je nedvomno ta, da jo moramo redno polniti. Dobra lastnost Samsung Galaxy Watch5 pametne ure pa, da polnjenje baterije od 0 % do 45 % traja zgolj 30 minut. Ja, prav ste prebrali. Z večjo baterijo od predhodnic in hitrim polnjenjem ste takoj pripravljeni na nove zmage. Galaxy Watch pametna ura velja za najtrpežnejšo doslej. Je vodoodporna, odlikuje pa jo močnejši sprednji zaslon, narejen iz vrhunskega safirnega kristala, ki je kar 1,6-krat odpornejši proti praskam.

Vsem tistim, s katerimi ni dobro češenj zobati, predstavljamo novo različico pametne ure. To je Samsung Galaxy Watch5 Pro. Ura, ki poskrbi, da s pomočjo GPS sledenja vedno ostanete na pravi poti. Po treningu na daljše razdalje uporabite funkcijo Sledenje poti (Track Back), da se vrnete na sam začetek. Navigacija po korakih s pomočjo zvoka oziroma vibracij kolesarjem in pohodnikom pomaga ostati na pravi poti. Med samo vadbo lahko date vse od sebe, saj vam bo vaša ura lahko sledila z baterijo, ki ima največjo kapaciteto med Samsung nosljivimi napravami doslej. Pa se res niso šalili, ko so rekli, da bodo elektronske naprave kmalu pametnejše od nas!

Samsung Galaxy Watch5 Pro | Avtor: Samsung Samsung

Tako kot Galaxy Watch5 ima tudi Galaxy Watch5 Pro zmogljivi 3v1 BioActive senzor. Z njegovo pomočjo lahko nadzorujete svoj srčni utrip in beležite zdravje srca in ožilja, obenem pa zaznate tudi nenavadno bitje srca in krvni tlak.

Tehnologija, ki živi v sožitju

Tako kot smo se ljudje naučili živeti v sožitju z naravo in njenimi prebivalci, so se tudi pametne naprave naučile sodelovati druga z drugo. Zanimivo je spremljati, kako hitro se povezujejo in postajajo odvisne druga od druge. Kot primer vzemimo telefon. Če na njem radi gledamo filme ali poslušamo glasbo, si je za boljšo izkušnjo priporočljivo priskrbeti slušalke. Če radi telovadimo, nam je mobilna naprava pogosto lahko v napoto, zato se v tem času raje poslužujemo pametnih ur, ki namesto nas merijo čas, kalorije in označujejo pot. Lahko bi celo rekli, da se je naša produktivnost povečala, odkar smo v naša življenja pozdravili pametne naprave.

Morda se komu zdi hecno, ko rečemo, da pametne naprave delujejo v sožitju ena z drugo. Poglejmo si nekaj primerov Samsung pametnih naprav. Vas na primer skrbi, da bi po nesreči izgubili vaše Galaxy Buds2 Pro brezžične slušalke? Ne belite si glave. S pomočjo SmartThings Find zdaj lahko sledite svojim brezžičnim slušalkam. Če boste svoje slušalke zapustili, se bo sprožil vgrajeni alarm, ki vas bo obvestil o tem, vaš telefon pa vam bo poslal obvestilo, da jih slučajno ne bi kje pozabili.

Samsung Galaxy | Avtor: Samsung Samsung

Stari telefon, spoznaj novi telefon! Funkcija Smart Switch zagotavlja enostaven prehod z vašega starega telefona na novi Samsung Galaxy Z Flip4 – in to tudi, če še nimate Samsung Galaxy telefona. V zgolj nekaj korakih lahko prenesete vaše fotografije, kontakte, sporočila iz enega telefona na drugega. 

Samsung Galaxy | Avtor: Samsung Samsung

Pomembno sporočilo podjetja Samsung!

Vsi kupci, ki bodo prednaročili Galaxy Z Flip4 ali Galaxy Z Fold4, bodo prejeli kar eno leto brezplačne storitve Samsung Care+, ki zagotavlja zaščito pred padci ali razpokami zaslona s strokovno podporo Samsung. Uporabniki lahko do 25. avgusta 2022 izkoristijo še popust v višini 200,00 EUR ob nakupu pametnega telefona Samsung Galaxy Z Fold4 oziroma 150,00 EUR ob nakupu Samsung Galaxy Z Flip4. Imajo pa tudi možnost pridobitve dodatnega popusta v primeru vračila stare mobilne naprave. 

Vsi, ki bodo v promocijskem obdobju od 10. avgusta do 25. avgusta 2022 ali do odprodaje zalog kupili slušalke Galaxy Buds2 Pro, so upravičeni do Samsung brezžičnega polnilnika. Če pa se v istem obdobju odločite za nakup Galaxy Watch5 Pro ali Galaxy Watch5 pametne ure, pa boste za darilo prejeli še slušalke Galaxy Buds Live. Več o aktualnih promocijah pa najdete tukaj.

Samsung Galaxy | Avtor: Samsung Samsung