Uporabno
3775 ogledov

Telefoni Huawei z vsemi aplikacijami, ki jih želite

Huawei Huawei
Mobilne aplikacije uporabljamo vse pogosteje. Analitično podjetje AppAnnie je prišlo do zaključka, da smo vanje zatopljeni kar četrtino budnega časa. Na naših pametnih telefonih jih je vsako leto več, zato je izrednega pomena, da podpirajo vsakodnevne dejavnosti. Njihov razpon namembnosti se tako giblje od zagotavljanja informacije, prek nudenja zabave do skrbi za zdravje.

Nekateri menijo, da Huawei zaostaja in ne more slediti hitro rastočemu trgu aplikacij. Toda odkar je podjetje na pametnih telefonih uvedlo platformo Huaweievih mobilnih storitev (HMS), ta bo seveda nameščena tudi na prihajajočih napravah serije nova, uporabnike z naborom in raznovrstnostjo aplikacij vse bolj razvaja. V uradni trgovini AppGallery je namreč že 141 tisoč aplikacij prilagojenih mobilnim storitvam HMS.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Huawei ni porabil devet let za izpopolnitev trgovine AppGallery na kitajskem trgu, da bi se znašel nepripravljen, ko jo je moral odpreti za globalne trge. Ob skromnih začetkih je z vsebinskim bogastvom hitro začela tekmovati z mnogo bolj uveljavljenimi trgovinami. Ne odlikuje je zgolj številčnost aplikacij, temveč ravno tako njihova kakovost in raznolikost. O čemer so se lahko prepričali številni uporabniki.

141 tisoč aplikacij prilagojenih mobilnim storitvam HMS so le del širše ponudbe aplikacij, a so na voljo za prenos in uporabo tudi za telefone, ki omenjenih storitev v osnovi nimajo nameščenih. S tem želi Huawei svojim uporabnikom ponuditi celovito ponudbo, ki si jo želijo in jo nenazadnje potrebujejo.

Globalne aplikacije, lokalne aplikacije in alternative Googlovim aplikacijam

Razumljivo je, da si uporabniki najbolj želijo aplikacij, na delovanje katerih se dnevno zanašajo ali pa so jim preprosto všeč. Tiste za Facebook, WhatsApp in Zoom so zato preprosto dostopne tudi na novih telefonih serije nova, saj je Huawei pametno na svoje naprave vključil iskalnik Petal Search, ki takoj ponudi povezavo od koder jih lahko prenesete.

Ker je trgovina AppGallery na voljo uporabnikom v 170 državah sveta, so lokalne aplikacije ravno tako pomembne. Huawei si prizadeva, da bi jih čim več vključili v svojo trgovino in obenem poskrbel za ugodnosti, kot so ekskluzivni kuponi, promocije in brezplačna darila. Poudarek je tudi na globalnih aplikacijah z lokalnim poudarkom, tako da so te enako pomembne za uporabnike v Avstriji, na Poljskem, v Sloveniji ali na Madžarskem.

Ena od skrbi, ki so jo uporabniki imeli ob uvedbi trgovine AppGallery, je povzročila odsotnost Googlovih aplikacij. Huawei je rešil tudi to zagato. Storitve brskanja, zemljevidov, iskanja in hranjenja v oblaku imajo enakovredno alternativo z enakimi zmožnostmi. Za to poskrbijo oblačne storitve Huawei Cloud, aplikacija Brskalnik, iskalnik Petal Search, zemljevidi Petal in Denarnica ter storitve digitalnega pomočnika, glasbe in videa.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Raznovrstnost storitvenih aplikacij

Huawei je prav tako vložil veliko napora pri zagotavljanju aplikacij, ki jih uporabniki potrebujejo na dnevni bazi. Veliko truda so vložili v sodelovanje s ponudniki, ki so razvili fantastične in pogosto vrhunske rešitve, ki zlahka tekmujejo z morda bolje uveljavljenimi. Ponudnik prevozov Bolt, pomemben tekmec Uberju, je namreč eden najhitrejših, najbolj varnih in najzanesljivejših storitev za naročanje prevozov. Deezer kot ponudnik pretočne glasbe se v ponudbi in funkcijah zlahka ob bok postavi storitvi Spotify, v AppGallery pa najdete še aplikacijo storitve pretočne glasbe Tidal.

Poleg omenjenih boste v trgovini AppGallery našli še celo vrsto drugih priznanih in uporabnih globalnih aplikacij. TikTok, Snapchat, Tinder, Telegram in celovita ponudba Microsoftovih pisarniških aplikacij je le delček bogate ponudbe in prav vse odlikuje strogo varovanje zasebnosti in skrb za varnost.

Polnjenje polic kategorij

Da bi zagotovil celovito in pametno izkušnjo uporabe trgovine AppGallery, je Huawei oblikoval kategorije z aplikacijami. Tako lokalne kot globalne so na voljo v 18 kategorijah, vključno za navigacijo in prometom, novicami, zdravjem in družbenimi omrežji. V ključnih kategorijah, kot so finance, igre in dostava hrane, najdemo izredno raznovrstno ponudbo storitev. Kategorija z igrami pa je odličen dokaz hitrega širjenja trgovine AppGallery s pomočjo priljubljenih naslovov, kot so Angry Birds, Garden Scapes in iger podjetja Crazy Labs.

Bančništvo in finance so naslednje pomembno področje, kateremu Huawei namenja izredno veliko pozornosti. Zaradi tega so bile v trgovino AppGallery razmeroma hitro uvrščene bančne aplikacije, ki mobilno bančništvo omogočajo na zaslonih telefonov evropskih uporabnikov. Banke od Poljske do Avstrije in od Slovenije do Turčije so hitro začutile priložnost in prilagodile aplikacije tudi za naprave Huawei. Pri nas so tako na voljo aplikacije vseh večjih bank in drugih finančnih ponudnikov, kot so: NLB Klikin, NKBM mBank@net, Intesa Sanpaolo Bank Mobile, Sparkasse m.Stik, mSberbank, mDBS, m LON, mBills.si, Valu ...

Kot skrinja z zakladom

V množici aplikacij, ki so na voljo uporabnikom naprav Huawei, bodo ti brez težav našli nove aplikacije, s katerimi si bodo izboljšali življenjski slog in nasploh delo. Bogastvo vsebin se izkaže kot zaklad presenečenj, zato rast trgovine AppGallery tudi v prihodnjih letih ne bo opešala, ko bo Huawei vzpostavil partnerstva z novimi razvijalci in zadovoljeval vse hitreje rastoči seznam želja svojih uporabnikov.

Več informacij na: https://consumer.huawei.com/si/