Uporabno
7049 ogledov

Test: Razbijamo mite o telefonu Huawei P50 Pro

Huawei Huawei
Vsi vemo, da se, ko gre za pametne telefone, nekako delimo na dve skupini uporabnikov. Tiste, ki prisegajo na androide, in tiste, ki se jim zdi najboljša možnost sistem iOS. In mnogi nočejo niti pomisliti, da bi v času zamenjave telefona prešli z enega operacijskega sistema na drugega. Zato smo se podali v izziv: sodelavka, ki že vrsto let uporablja sistem iOS, je testirala telefon Huawei P50 Pro.

"Priznam, najprej sem bila zadržana, kajti testiranja telefona sem se lotila že vnaprej prepričana, da mi sistem android ne bo ustrezal, saj sem slišala od tega in onega znanca, da določene aplikacije na njem ne delujejo tako, kot bi morale, oziroma da je zapleteno dostopati do nekaterih od njih. A po nekaj dneh uporabe sem ugotovila, da to ne bi moglo biti dlje od resnice," je povedala.

Pametni telefoni serije P50 namreč prepričajo z mnogimi lastnostmi.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Revolucionarna kamera, ki premika meje mobilne fotografije

Dandanes je ena najpomembnejših značilnosti telefona zagotovo vrhunska kamera, ki premika meje mobilnega fotografiranja. Z njo lahko namreč naredite dih jemajoče fotografije – takšne, za katere ne bo jasno, ali ste jih res posneli vi s telefonom ali jih je pravzaprav naredil profesionalni fotograf s fotoaparatom. Pametni telefon Huawei P50 Pro se namreč ponaša s prvim sistemom dvojne matrične kamere (Dual-Matrix).

HUAWEI XD Optics omogoča fotografije z boljšo jasnostjo, medtem ko nadgrajen slikovni mehanizem HUAWEI XD Fusion Pro pomaga pri reprodukciji izčrpnih podrobnosti slike. Matrica glavne kamere vam pokaže svet pravih barv (možnost prilagoditve več kot 2000 barv), matrika SuperZoom pa lahko posname slike v čudoviti jasnosti, od blizu ali daleč, široko ali od blizu.


A to še zdaleč ni vse. Pametni telefon Huawei P50 Pro omogoča preprosto, izvirno in zabavno urejanje videoposnetkov z aplikacijo Petal Clip, ki nudi široko paleto funkcij urejanja videov.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Vzdržljiva baterija s hitrim polnjenjem

Ni hujšega kot to, da se na vašem telefonu hitro izprazni baterija in da traja kar nekaj časa, da se ta znova napolni. A to se vam pri pametnem telefonu Huawei P50 Pro ne bo zgodilo, saj s kapaciteto 4360 mAh nudi dolgo avtonomijo baterije, ki podpira hitro žično polnjenje Huawei SuperCharge z močjo 66 W in brezžično z močjo 50 W. Tako boste lahko brezskrbno uživali v več epizodah, igrah, dolgih telefonskih ali video klicih z vašimi najdražjimi. Pa vendar velika in nadvse zmogljiva baterija prav nič ne vpliva na privlačen videz telefona, saj Huawei P50 Pro še vedno ohranja vitko in elegantno obliko.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

S pomočjo AppGallery brez težav do vseh aplikacij

Govorice, da je na androidu težavno dostopanje do nekaterih aplikacij oziroma da je otežena njihova uporaba, ne drži. S pomočjo iskalnika Petal (Petal Search) ali v trgovini AppGallery, ki je v manj kot treh letih postala ena izmed treh najboljših trgovin z aplikacijami na svetu in ima že več kot 560 milijonov uporabnikov, boste našli na tisoče vrhunskih globalnih in lokalnih aplikacij. Med drugim tudi priljubljena družbena omrežja, kot so TikTok, Snapchat, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, pogovorne aplikacije, kot so WhatsApp, Telegram, Zoom, pa finančne, kot sta Revolut in Curve, in nenazadnje zabavne, kot so Spotify, Netflix, Deezer, Tidal, in mnoge igre (od Lords Mobile do Gardenscapes). Želeno aplikacijo lahko preprosto prenesete na svoj telefon in že je na voljo za hitro, priročno uporabo.

Pri oblikovanju uporabniške izkušnje so pri Huaweiu dali prav poseben poudarek dostopu do bančnih in finančnih aplikacij. Tako se je samo v preteklem letu pridružilo več kot 300 ključnih mednarodnih in lokalnih bank, v Sloveniji med drugim NLB, NKBM, Sparkasse, Intesa Sanpaolo in mBills. Huaweievi uporabniki zdaj lahko s telefonom tudi plačujejo, zahvaljujoč NFC-rešitvi za brezstično plačevanje.


In kaj vsekakor pripomore k še boljši uporabniški izkušnji? To, da boste lahko z vsemi aplikacijami, ki si jih boste naložili na svoj pametni telefon, upravljali na radikalno nov način. In sicer tako, da jih postavite v Pametno mapo (Smart Folder) ter jih odprete neposredno z dotikom ikone.

"Na lastne oči sem se prepričala, da novi telefoni Huawei ne predstavljajo nikakršnih omejitev, ko gre za dostop in uporabo raznoličnih aplikacij. Za to poskrbita trgovina AppGallery in iskalnik Petal. Potem pa je tukaj še tako imenovan AppsOnHMS.com – odličen vir pomoči uporabnikom, če jo potrebujejo, saj so tukaj na voljo video in drugi vodiči za dostopanje do posameznih aplikacij," pove sodelavka, ki je preizkušala telefon Huawei.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Nemoteno tudi do aplikacij Google

Ena največjih zmot, ko gre za telefone Huawei, je to, da njihovi uporabniki ne morejo uporabljati Googlovih aplikacij. To namreč ne drži, ta zagata je rešena, kajti s pomočjo aplikacije GSpace, ki jo najdete v AppGallery, si brez težav na svoj Huawei telefon naložite prav vse Googlove aplikacije in jih tudi neomejeno in predvsem nemoteno uporabljate.

Glavna prednost aplikacije GSpace je prav njena preprosta uporaba in zagotavljanje polnega ter nemotenega delovanja prenesenih aplikacij, kar zajema tudi obvestilne sisteme in nadgradnje. Ko si na primer enkrat naložite aplikacijo za Facebook, Instagram, Viber, boste takoj začeli prejemati obvestila o sledilcih, všečkih, obvestilih. Če boste prek svojega Huawei telefona opravljali tudi video klice, recimo prek aplikacije Microsoft Teams, boste prav tako dobili obvestilo, ko bo čas za vaš sestanek.

Prilagojeno dostopanje do vam zanimivih novic

Naslednji na seznamu značilnosti, ki pri telefonu Huawei P50 Pro ni razočaral, je že omenjeni iskalnik Petal (Petal Search), ki nudi veliko več kot običajna tovrstna storitev. Iskalnik Petal ponuja novo možnost dostopa do aplikacij, saj poišče in združi informacije ter tako vsakemu uporabniku ponudi natančne rezultate za popolno prilagoditev in možnost upravljanja pametnega telefona. Aplikacije ne glede na njihovo vsebino in namen navede neodvisno od vira, zato je tudi globoko integriran s trgovino AppGallery. Iskalnik Petal je najboljši in najbolj preprost vir novih aplikacij, v katerega Huawei vsak teden doda na stotine novih.

A poleg pomoči pri iskanju aplikacij je iskalnik Petal tudi odličen vir zanimivih novic, ki so lahko posebej prilagojene vašim zanimanjem in interesom. Ima namreč vgrajen seznam virov novic, ki ga lahko prilagodite kategoriji informacij, ki vas zanimajo. Tako ste vsak trenutek le klik stran od aktualnih dnevnih vesti, športnih rezultatov, rezervacije letalske karte in hotela za vaše naslednje potovanje, saj med drugim vsebuje tudi informacije o restavracijah, letih in namestitvah.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Odlični zvočniki za uživanje v glasbi, filmih ali serijah

Kar je pri telefonu, ki nam dandanes služi kot nekakšen ves čas prisoten mini računalnik, nadvse pomembno, je tudi to, da ima dobre zvočnike oziroma kakovosten zvok. Sploh če z njim opravljamo službene video ali navadne telefonske klice. Pa tudi sproščanje in zabavanje ob nam ljubi glasbi ter gledanje najljubših filmov in serij bo povsem druga izkušnja, če ima vaš telefon res dober zvok. In telefon Huawei P50 Pro ter drugi telefoni serije P50 ga imajo, saj se ponašajo z dvojnimi stereo zvočniki. Poleg tega Huawei Histen prilagodi zvočne učinke različnim scenarijem, tako da se vedno počutite, kot da ste del scene, ne glede na to, ali igrate igre ali gledate videoposnetke.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Zadnje, a ne najmanj pomembno: Telefon je lahek, lep in prijazen očem

Če telefon testira ženska, potem seveda ne gre mimo tega, da se za hip ustavi tudi pri njegovem videzu. V sodobnem času je telefon na nek način za mnoge pripadnice nežnejšega spola tudi modni dodatek. Pametni telefon Huawei P50 Pro je zelo lep na pogled, na voljo je v elegantni črni ali atraktivni zlati barvi. Je lahek (še lažji od prejšnje generacije Huawei telefonov) in se odlično prilega roki.

6,6-palčni zaslon⁠ podpira hitrost osveževanja zaslona 120 Hz⁠2 in hitrost vzorčenja dotikov pri 300 Hz⁠9, kar ponuja gladko izkušnjo gledanja ter hiter odzivni čas. 1440 Hz visokofrekvenčni PWM nadzor zatemnitve⁠⁠ pa zmanjša obremenitev oči, kar vsekakor tudi ni zanemarljivo.

Če ste torej dvomili v androidni sistem, so vaši pomisleki odveč. Telefoni Huawei serije P50 nudijo preprosto in vrhunsko uporabniško izkušnjo in vas bodo zagotovo očarali z mnogimi revolucionarnimi lastnostmi. Več o telefonih Huawei si preberite TUKAJ!