Uporabno
251 ogledov

TipStop Vianor svetuje: Pregled ključnih točk na avtomobilu za mirno zimo

Vianor Vianor
Zaupajte strokovnjakom. Ustavite se v servisnih delavnicah TipStop Vianor in poskrbite, da bo vaš jekleni konjiček pripravljen na hladnejše vreme.

Začel je veljati zakonski rok, ko moramo imeti namesto letnih pnevmatik na naših vozilih zimsko opremo. Ko gre za nakup zimskih gum, premontažo in shranjevanje pnevmatik do naslednje sezone, zaupajte strokovnjakom. V TipStop Vianorju, uradnem vulkanizerju in serviserju slovenskih alpskih reprezentanc, bodo s široko paleto strokovnih storitev in ugodnosti odlično poskrbeli za vaše vozilo.

Na najbližjem TipStop Vianorju lahko brezplačno prevzamete tudi pnevmatike, ki ste jih kupili na Petrolu. TipStop Vianor serviserjem prepustite montažo, svoje zimske gume pa v delavnici shranite do naslednje sezone, ugodno in priročno. V hotelu za pnevmatike TipStop Vianor vas bodo namreč vaše pnevmatike počakale brezhibno shranjene.

Tip Stop Vianor | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Naj ga pregleda strokovnjak

Kljub svojim zmožnostim ohranitve avtomobila v najboljši formi in pripravljenosti na spolzke ceste pa ga dajte pred zimo v pregled tudi strokovnjakom. Ti bodo namreč pregledali hladilne tekočine, akumulator in ogrevalni sistem, ne branite pa se niti preventivnega pregleda podvozja in zavornega sistema, saj mehaniki prav na teh sistemih pozimi najpogosteje odkrijejo napake.

Zakaj naj vozilo pregledajo v TipStop Vianorju?

Usposobljeni serviserji bodo z moderno diagnostično opremo hitro odpravili vse napake ter tako poskrbeli za zdravje ključnih delov vozila. In brez skrbi, na TipStop Vianor se lahko obrnete tudi, če ta ni vaš pooblaščeni servis: od leta 2010 lahko avtomobile v garancijskem roku servisirate na nepooblaščenih servisih, ne da bi to vplivalo na garancijo samo. V TipStop Vianorjevih servisnih delavnicah bodo tako za vas vgradili originalne oz. originalom enakovredne rezervne dele. To pomeni, da lahko na TipStop Vianorju prihranite od 20 do 50 odstotkov pri končni ceni servisiranja avtomobila. Še več: vse storitve in posegi so pri TipStop Vianorju zavarovani, izdan račun pa lahko v naslednjih 12 mesecih uveljavljate kot garancijo.

Vianor | Avtor: Vianor Vianor

Preventiva za mirno zimo

Priprava motornega vozila na zimo naj zajema tudi pregled drugih naprav in opreme vozila. Poleg pnevmatik, zavor, krmilnega mehanizma in luči je tu vrsta drugih naprav, ki jih mora uporabnik vozila občasno, pred zimo pa pravočasno in skrbno preveriti:
   

akumulator: pregledati, očistiti in namazati je treba kabelske priključke ter preveriti stanje elektrolita v celicah;

hladilni sistem: preveriti je treba gostoto in raven hladilne tekočine;

sistem za dovod zraka v vozilo: priporočljivo je preveriti, ali so v sistemu tujki (smeti ali posušeno listje);

olje v motorju: gladina olja mora vedno segati med obe oznaki (max, min) na merilni palici;

sistem za močenje vetrobranskega stekla: preveriti je treba količino vode v posodi in ji dodati dovolj sredstva proti zamrzovanju;

metlice brisalcev: preveriti je treba njihovo izrabljenost in jih po potrebi zamenjati;

klinasti jermen: preveriti je treba stanje in napetost jermena, ki zagotavlja vrtenje alternatorja, črpalke hladilne tekočine in drugih naprav;

sistem za dovod goriva: pri vozilih z dizelskim motorjem je priporočljivo pregledati in po potrebi očistiti filter za gorivo;

tesnila vrat: če jih bomo občasno namazali z glicerinom, v mrzlih dneh kljub mokroti vrata ne bodo primrznila;

ključavnice na vratih in pokrovu prtljažnika: občasen vbrizg WD 40 ali podobnega penetrirajočega antikorozivnega sredstva bo preprečil pomrznjenje ključavnice.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.