Uporabno
5533 ogledov

To je najbolj enostaven način za nakazilo denarja v Sloveniji

Flik, spletna plačila Shutterstock
Verjetno ste se že znašli v situaciji, ko ste morali hitro izvesti nakazilo, a ste to storili izven delovnega časa vaše banke. To je v praksi pomenilo, da je transakcija potekla šele naslednji dan ali pa po koncu vikenda. So situacije, ko to ni problematično, obstajajo pa tudi takšne, ko je takojšnje nakazilo nujno. Takrat je Flik najboljša rešite za vas.

Flik je rešitev, ki omogoča nakazovanje denarja med uporabniki različnih bank in deluje ves dan, vse dni v letu – 24/7/365. To pomeni, da lahko nakazilo izvedete tudi, ko so banke že zaprte – pozno popoldne, zvečer, med vikendi in prazniki.

Slovenska alternativa tujim finančnim aplikacijam

Na trgu obstaja cel kup finančnih aplikacij, ki omogočajo enostavno pošiljanje denarja med uporabniki, a vsaka takšna rešitev pomeni nov bančni račun ali pa vsaj novo kreditno (ali debetno) kartico. Prav tu je Flik drugačen. Poveže se z vašim obstoječim bančnim računom, kar pomeni, da vam računa ne bo potrebno prijavljati na FURS, kot je to potrebno pri rešitvah iz tujine.

Flik, spletna plačila | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Denar nakažite brez vpisovanja številke bančnega računa

Da izpolnete klasični plačilni nalog, potrebujete kar nekaj podatkov prejemnika, s Flikom pa je za nakazilo dovolj prejemnikova telefonska številka (ali e-mail). Poleg tega, da lahko denar pošljete, lahko nekomu pošljete tudi zahtevek za plačilo in ga tako opomnite, da vam mora vrniti denar.  

Za nakazila do 15.000 evrov

Plačevanje s Flikom je tako varno kot plačevanje preko mobilne ali spletne banke, saj Flik izpolnjuje varnostne standarde Banke Slovenije in evropske direktive PSD2 EU. Da se boste počutili še bolj varne, lahko najvišji znesek posameznega plačila (največ 15.000 €) omejite ali si nakazila celo začasno onemogočite.

Flik, spletna plačila | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Svoj Flik račun ustvarite brez obiska banke

Za aktivacijo potrebujete samo pametni telefon, svojo davčno številko in številko bančne kartice. Če ste komitent SKB, Gorenjske banke, Sberbank, Addiko Bank, BKS Bank, Sparkasse, Deželne banke Slovenije, LON ali Primorske hranilnice Vipava, za uporabo Flika prenesite aplikacijo Flik Pay. Stranke NLB, NKBM ali Delavske hranilnice lahko Flik aktivirate v mobilni denarnici, stranke Intese Sanpaolo Bank pa v mobilni banki. Za stranke UniCredit Bank bo Flik na voljo v prihodnjih mesecih.