Uporabno
5889 ogledov

To so najbolj vplivni zvezdniki leta 2022!

Tom Brady in Gisele Bündchen Profimedia
Kaj imajo skupnega Ben Affleck, Cate Blanchet, Leonardo DiCaprio, Gisele Bündchen in Brad Pitt?

Med najbolj pogostimi odgovori bi se zagotovo znašli: uspešna kariera, denar in množica oboževalcev. Kar vse drži. A kljub slavi in stalnemu mestu na naslovnicah največjih časovnih portalov in magazinov jih druži nekaj izjemnega – družbena odgovornost, ki v ospredje postavlja naslednje vprašanje:

Kako po najboljših močeh zaščititi oceane in zmanjšati podnebne spremembe?

zemlja | Avtor: Profimedia Profimedia

Okoljski izzivi in ozaveščenost o temah onesnaževanja in podnebnih spremembah so teme, o katerih se moramo ne samo pogovarjati, ampak besede spraviti tudi v akcijo. Vedno več posameznikov se danes zaveda pomena trajnostnega življenja, zelene organizacije po vsem svetu pa izvajajo različne programe in meritve za zaščito okolja. Glede na skrb vzbujajoče napovedi je tako povsem razumljivo, zakaj je tema podnebnih sprememb postavljena v ospredje. Med tistimi, ki se zavzemajo za lepši in boljši svet, ne manjka zvezdnikov.

Leonardo DiCaprio

Eden najbolj glasnih in zavzetih zvezdnikov, ki se zavzema za reševanje planeta, je nedvomno Leonardo DiCaprio. Tej problematiki je posvetil tudi svoj zahvalni govor na podelitvi oskarjev, ko je milijone gledalcev, ki so spremljali slovesnost, nagovoril z besedami: ''Podnebne spremembe so resnične, dogajajo se zdaj. Zato se moramo zdaj odzvati." Leonardova aktivistična pot sega v leto 1998, ko je ustanovil »zadnje divje kraje na Zemlji in spodbujal harmonično razmerje med človeštvom in naravnim svetom«. Danes je član več okoljskih odborov, od Global Green USA do Sveta za obrambo naravnih virov.

Leonardo DiCaprio | Avtor: Facebook Facebook

Igralec redno prispeva za zelene namene, vozi hibrida in se je odrekel zasebnim letalom. Z načinom življenja in vključevanjem v projekte, ki so pomembni za kakovostno življenje, pa ostaja močan zgled tako zvezdnikom kot navadnim smrtnikom.

Meryl Streep

PROFIMEDIA | Avtor: Profimedia Profimedia
Ameriška igralka Meryl Streep si za lepši svet prizadeva od 80. let prejšnjega stoletja, ko je zagovarjala Svet za obrambo naravnih virov in se mu pridružila, da bi povečala ozaveščenost o okoljskih vprašanjih. Odkar je zelena aktivistka, se vključuje v programe za varovanje okolja, spodbujanje recikliranja in drugih zelenih praks. Eden od uspehov je bila tudi kampanja,  katere cilj je bil dvigniti strožje standarde pesticidov.

S številnimi donacijami in aktivnim sodelovanjem se Meryl Streep zavzema za ustrezno ločevanje odpadkov in recikliranje, kot mama dveh otrok pa je tudi del koalicije za zdravje otrok.

Ben Affleck

Leta 2010 je Ben Affleck skupaj z Whitney William ustanovil pobudo za vzhodni Kongo. Cilj projekta je bilo povečati kmetijsko produktivnost in uresničiti vse ideje, ki so spodbujale etično pridelavo hrane.

Ben Affleck še naprej spodbuja trajnostno življenje in je navdihujoča hollywoodska osebnost, ki daje zgled svojim milijonom sledilcev na družbenih medijih.

PROFIMEDIA | Avtor: Profimedia Profimedia

Cate Blanchet

Avstralska filmska igralka in gledališka režiserka Cate Blanchett je skupaj s soprogom Andrewom Uptonom uresničila projekt Greening the Wharf (Ozelenitev Wharfa). Gibanje je vključevalo postavitev 1900 sončnih kolektorjev v gledališču Wharf v zalivu Walsh Bay v Sydneyju, ki gledališču zagotavlja 70 odstotkov električne energije. Cate spodbuja in skrbi za recikliranje in ponovno uporabo gledaliških rekvizitov in kostumov.

PROFIMEDIA | Avtor: Profimedia Profimedia

Brad Pitt

PROFIMEDIA | Avtor: Profimedia Profimedia
Brad Pitt je znan po svojih neštetih humanitarnih prizadevanjih, svet pa ga pozna tudi po njegovi dolgoletni okoljevarstveni vlogi. Igralec se aktivno zavzema in sodeluje v boju proti onesnaževanju in podnebnim spremembam. Donacije, ki jih namenja za zelene namene, se štejejo v milijonskih številkah. Brad je v zadnjih letih v središče postavil ohranjanje prostoživečih živali in skrb za naravne vire.

Gisele Bündchen, Emma Watson, Pierce Brosnan, Jessica Alba itd. in VI! Majhne spremembe v življenju vsakega od nas bodo naredile veliko spremembo za planet, za vse nas.

Na tem dela tudi priznana znamka Römerquelle

Nova embalaža Römerquelle, proizvedena iz 100-odstotno recikliranih plastenk (ne velja za pokrovček in etiketo), je rezultat dolgoletnega predanega dela, številnih testiranj in tehnoloških inovacij, ki so omogočile večjo uporabo reciklirane plastične embalaže. Voda Römerquelle je namreč polnjena v plastenke rPET, kar pomeni, da se pri izdelavi tovrstne embalaže v okolje izloča za kar 70 odstotkov manj ogljikovega dioksida kot pri izdelavi plastenk iz nereciklirane plastike. Zelena steklenica Römerquelle torej poleg potrditve zavezanosti k trajnostnemu razvoju omogoča sprejemanje nakupnih odločitev, ki prispevajo k varovanju okolja

Römerquelle | Avtor: Römerquelle Römerquelle

Če želite biti tudi vi okolju prijazni, se torej pri nakupu vode odločite za plastenke Römerquelle, saj je njihov celotni nabor izdelkov na voljo v popolnoma reciklirani embalaži (izjema sta le zamašek in etiketa).