Uporabno
3355 ogledov

To so najpogostejše prevare pri prodaji rabljenih vozil

avto, težave, servis Profimedia
V zadnjih dveh letih so se razmere na trgu avtomobilov precej spremenile. Zaradi zastoja v proizvodnji novih se je zmanjšala tudi ponudba rabljenih vozil. Na nov avto lahko po novem čakamo tudi leto dni, zanj pa bomo odšteli več kot pred dvema letoma. Kako pa je z nakupom rabljenega vozila? In katere prevare so pri takšnem nakupu najpogostejše? To smo preverili pri programu 'Preverjeno. Vozila z jamstvom.'

Preverjeno. Vozila z jamstvom. | Avtor:

Situacija na trgu avtomobilov se iz dneva v dan spreminja in vedno težje je priti tako do novih kot do dobrih rabljenih vozil. Zadnje dve leti, predvsem pa zadnje leto, se tako doma kot v tujini soočamo s pomanjkanjem avtomobilov, saj se je najprej pandemija covida-19, v zadnjem mesecu pa tudi vojna v Ukrajini odrazila tudi na področju proizvodnje novih vozil. Ker se je zgodil zastoj (težava so bili predvsem čipi, nujno potrebni za proizvodnjo sodobnih vozil), se je na trgu zmanjšala ponudba novih avtomobilov, posledično pa tudi prodaja manj rabljenih. Pa tudi cene tako novih kot rabljenih vozil so se občutno dvignile. "Cene rabljenih vozil rastejo, zato vsem, ki razmišljate, da bi vozilo zamenjali, svetujemo, da se odločite sedaj – zdaj je pravi trenutek za menjavo vozila. Prav težko napovedujemo, koliko se bodo trendi v prihodnjih mesecih še spremenili," pravijo predstavniki programa Preverjeno. 

Nakup rabljenega vozila ni bil nikoli tako varen, transparenten in zanesljiv kot je sedaj prek programa 'Preverjeno. Vozila z jamstvom.' Pri programu vam ponujajo največji izbor vozil Ford in drugih priznanih znamk s preverjeno zgodovino, tovarniško garancijo ali podaljšanim jamstvom. Ob nakupu vam prav tako omogočijo posebne pogoje financiranja in zavarovanja. Vse potrebno boste enostavno opravili na enem mestu. Več si preberite TUKAJ!

avto, težave, servis | Avtor: Profimedia Profimedia

Največkrat imajo rabljena vozila nazaj prevrtene kilometre

Veliko ljudi kupuje rabljene avtomobile na lastno pest, brez posrednika, a pri takšnem nakupu se lahko hitro uštejete. Sploh če se na rabljena vozila ne spoznate dobro. Mnoga so namreč bila kdaj v preteklosti poškodovana, pa so poškodbe tako dobro popravljene in skrite, da vaše laično oko tega ne bo opazilo. "Pri rabljenih avtih je pogosto tako, da mnoge predpoškodbe zaznajo le za to usposobljeni prodajni svetovalci, saj uporabljajo posebne instrumente in imajo izurjeno oko, da opazijo poškodbe in popravila na izbranem vozilu, kot so prelivi barv, debelina barvnega sloja in podobno," opozarjajo pri programu Preverjeno. 

avto, servis, pregled | Avtor: Profimedia Profimedia

Ali pa ima avto prikazano nerealno število prevoženih kilometrov, česar vi, če rabljeno vozilo kupujete sami, ne morete preveriti. "Ko kupuješ na lastno pest, ne moreš preveriti dejanskega stanja prevoženih kilometrov na vozilu. Kot vemo, je tu zloraba posameznikov največja in najbolj množična. Za novega lastnika pa to posledično pomeni tudi največ težav pri kasnejši uporabi vozila," še dodajajo.

Prav tako ne morete sami preveriti, ali je bilo rabljeno vozilo, ki ste si ga ogledali, redno in ustrezno servisirano – ali ga je lastnik vzdrževal pravočasno in v skladu s predpisi proizvajalca, saj nimate vpogleda v servisno zgodovino. A kot vemo, je prav redno servisiranje pri pooblaščenem servisu, kjer imamo za to usposobljene mehanike, izredno pomembno, ko gre za življenjsko dobo avtomobila.

Pri programu Preverjeno vas čaka širok nabor odličnih osebnih pa tudi gospodarskih vozil. Vsa vozila, ki so opremljena s certifikatom Preverjeno ali Preverjeno+, imajo transparentno servisno zgodovino in so bila strokovno pregledana v 100 ključnih mehanskih točkah. Prav tako so za vozila s certifikatom Preverjeno+ uporabljeni le originalni nadomestni deli. Ker zagotavljamo, da so vozila s certifikatom Preverjeno tehnično brezhibna, vključujejo v primeru preteka tovarniške garancije še vsaj 1 leto podaljšanega jamstva.

Ne odlašajte – pojdite v akcijo še danes

Če torej razmišljate, da bi enkrat v bližnji prihodnosti kupili rabljen avto, je najbolje, da ne odlašate, saj ne vemo, ali se bodo razmere na trgu vozil v letu, ki je pred nami, kaj dosti spremenile na bolje. Napovedi trgovcev z avtomobili pa kažejo na to, da bo povpraševanje po rabljenih vozilih v letu 2022 glede na situacijo na trgu novih vozil še naprej rastlo, zdajšnje cene, ki so precej višje kot na primer pred dvema letoma, pa bodo vsaj ostale na isti ravno, če ne celo znova nekoliko poskočile. Glede na nedavne podražitve bencinskih in dizelskih goriv pa se zna nekoliko povečati tudi povpraševanje po električnih avtih.

avto, nakup, prodaja | Avtor: Profimedia Profimedia

Da pa boste imeli z nakupom rabljenega vozila čim manj dela in skrbi, je najbolj elegantna rešitev ta, da ga kupite prek pooblaščenih posrednikov oziroma portalov, kot je program Preverjeno. Prednosti, ki vam jih ponujajo, so:

1. Preverjeno poreklo
2. Vključeno podaljšano jamstvo za 1 leto
3. Možnost dokupa dodatnega jamstva
4. Vozila do starosti 8 leti in največ 180.000 km
5. Pregled ključnih kontrolnih točk 
6. Transparentna servisna zgodovina
7. Ugodno financiranje in zavarovanje vozil
8. Jamstvo za zamenjavo 30 dni*


*Od dneva prevzema do menjave vozila ne sme biti prevoženih več kot 1000 km. Vozilo je možno zamenjati samo z vozilom enake ali višje vrednosti.
Pridite torej do svojega sanjskega avtomobila na preverjen in preprost način še danes! Več si preberite TUKAJ

Izberite svoje novo rabljeno vozilo v bogati ponudbi!