Uporabno
1361 ogledov

Top 10 nasvetov Tjaše Kokalj Jerala, kako postati master spletnega nakupovanja

Mastercard Mastercard
Fizično nakupovanje je bilo ponekod med epidemijo popolnoma onemogočeno. Uporabniki so morali svoje nakupe opravljati preko spleta. Še bolj so se povečala brezstična plačila, ki so se v času epidemije izkazala kot najbolj primerna.

Nekateri uporabniki pa se še vedno učijo in spoznavajo svet spletnega nakupovanja. Nekateri dvomijo v varnost spletnega nakupovanja, v samo plačevanje z debetno kartico, drugi pa še vedno plačujejo preko spleta s karticami, ki niso njihove, ker druge možnosti nimajo.

Mastercard | Avtor: Mastercard Mastercard
77 odstotkov Slovencev pri plačevanju najraje uporablja debetno kartico

Raziskava Masterindex, ki jo je izvedel Mastercard, je pokazala, da od vseh metod plačevanja 77 odstotkov Slovencev pri plačevanju najraje uporablja debetno kartico. Zakaj? Ker je najbolj enostavna, priročna in varna za uporabo. Njena vsestranskost se kaže v tem, da jo lahko uporabljamo kjerkoli in kadarkoli. Debetna kartica Mastercard poskrbi za malenkosti, ki naredijo vsak dan neprecenljiv. V eni kartici združuje vse, kar potrebuje sodobni kupec: zagotavljala varnost in zaščito, upravljanje vsakodnevnih plačil, spletno nakupovanje in brezskrbno uporabo na poti. Na vseh napravah in vseh kanalih - bodisi prek spleta, POS terminalov, v tujini in doma.

Fashion ikona Tjaša Kokalj Jerala je navdušena nad praktičnostjo debetne kartice Mastercard. Njena najlubša oblika nakupovanja je preko spleta, kjer postaja že pravi master, kot pravi sama zase. Ker preko spleta nakupuje že veliko let, se je v tem času naučila kar nekaj trikov, povezanih z najbolj optimalnim, varnim in učinkovitim spletnim nakupovanjem. Te trike je v obliki nasvetov delila z nami.

Mastercard | Avtor: Mastercard Mastercard

Top 10 nasvetov, kako postati master v spletnem nakupovanju

  1. V spletno nakupovanje vstopajte s pozitivo in z zavedanjem, da se da vsak problem rešiti. Pred vrnitvijo izdelka poskušajte izdelek prilagoditi oziroma spremeniti do te mere, da vam mogoče še vedno pride prav.
  2. Preverite spletno stran glede varnosti, kakovosti izdelkov in vračil. Preberite si komentarje drugih uporabnikov in pobrskajte po spletu za več informacij. Za varnost pa pred nakupom poglejte naslovno spletno vrstico trgovine (na zaslonu na vrhu brskalnika). Če se pri povezavi izpiše https – s, to pomeni, da gre za varno povezavo. V primeru varne povezave je prenos podatkov o vaši kartici skrit. 
  3. Pri nakupu bodite pozorni na vizualno predstavo izdelkov. Morate se zavedati, da bo izdelek izgledal drugače na vas kot pa na predstavljeni manekenki.
  4. Pred nakupom oblačil se pozanimajte, kakšne velikosti in številke uporabljajo posamezne spletne trgovine, saj se lahko med seboj precej razlikujejo in vam posledično oblačila na bodo ustrezala.
    Mastercard | Avtor: Mastercard Mastercard
  5. Za hitre in enostavne nakupe si lahko podatke o kartici varno shranite na spletni strani in ob naslednjem nakupu tako ne zapravite časa za ponovno vpisovanje podatkov.
  6. Uporabljajte debetno kartico Mastercard pri plačevanju s kartico, ker vam omogoča storitev Mastercard Identity Check, s katero še dodatno preverijo vašo identiteto.
  7. Preverite, katero aplikacijo uporablja vaša banka za potrjevanje naročil in si jo naložite.  S tem si olajšate nakupovanje preko spleta.
  8. Spremljajte spletno prodajalno na družabnih omrežjih, kot sta Facebook in Instagram, kjer sledilci dobivajo vse aktualne informacije in določene ugodnosti, kot so brezplačna poštnina ali popusti.
  9. Vedno preverite, koliko več vas stane poštnina in carina ter ali je nakup res ugoden, ko prištejete vse stroške z dostavo.
  10. Primerjajte spletne prodajalne, ker so med njimi razlike v ceni istih izdelkov.