Uporabno
220 ogledov

Top 5 razlogov, zakaj se odločiti za intravenozno vitaminsko terapijo

NYD Klinika NYD klinika
Če ste kot večina ljudi, se verjetno večino življenja izogibate iglam, zato težko razumete, zakaj bi odločili za intravenozno vitaminsko terapijo, ki ji pravimo tudi vitaminska infuzija. Vse več ljudi, ki se zavedajo svojega zdravja, se odloča za vitaminsko infuzijo zaradi prednosti, ki jih ponuja.

Intravenozna terapija vključuje infuzijo za dovajanje vitaminov in mineralov neposredno v krvni obtok. Posebne sestavine, ki se uporabljajo pri vitaminski infuziji, so odvisne od vaših ciljev, ki lahko vključujejo povečanje vzdržljivosti, zdravljenje kroničnega zdravstvenega stanja ali izboljšanje hidracije.

Vaš uspeh pri zdravljenju z infuzijo je odvisen od sodelovanja s strokovnjaki, ki lahko terapijo prilagodijo pogojem, ki jih želite doseči. V NYD kliniki vam lahko pomagajo pri doseganju vaših ciljev glede dobrega počutja. Njihovi strokovnjaki upoštevajo različne dejavnike, kot so vaša prehrana, zdravila, življenjski slog in simptomi, s čimer oblikujejo pravo formulacijo vitaminske infuzije za vaše potrebe in vam pomagajo doseči želene rezultate.

NYD Klinika | Avtor: NYD klinika NYD klinika

V nadaljevanje razkrivamo prednosti vitaminske infuzije in navajamo pet razlogov, zakaj jo je vredno preizkusiti:

1. Povečanje absorpcije hranil

Intravenozna terapija vključuje dovajanje hranil neposredno v krvni obtok. Ta postopek preprečuje interakcijo hranil s prebavnimi encimi, do katere pride, ko zaužijete hrano ali prehranska dopolnila.

Ko zaužijete te snovi, prebavni encimi razgradijo dopolnila oziroma hrano, zaradi česar vaše telo ne more absorbirati vseh hranil. Med tem procesom lahko vaše telo absorbira le približno polovico razpoložljivih hranil, preostanek pa se izloči z urinom.

Če vitamine dobivate neposredno v krvni obtok, lahko vaše telo absorbira do 90 % razpoložljivih hranil, saj obidejo prebavne encime.

2. Povečanje energije

Ljudje pogosto ne vnesejo zadostne količine mineralov in vitaminov, vključno z železom ter vitamini C, D, B6 in B12. Pogosti vzroki za pomanjkanje so slaba prehrana, stres in nepravilna absorpcija, kar lahko povzroči utrujenost, oslabljen imunski sistem in manj energije.

Z intravenozno terapijo lahko učinkovito nadomestite manjkajoča hranila, saj jih dobite neposredno v krvni obtok. Zaradi tega se lahko počutite bolj budni in polni energije.

NYD Klinika | Avtor: NYD klinika NYD klinika

3. Rehidracija

Intravenozna terapija je lahko učinkovit način za obnovitev hidracije po obdobju prekomernega uživanja alkohola, intenzivne telesne vadbe ali vztrajnega bruhanja ali driske. Hidracija pred in po športu lahko pomaga preprečiti vročinsko izčrpanost in izboljša hidracijo športnikov, ki nastopajo v vročih okoljih.

Če bolezen ali drugi dejavniki povečajo tveganje za hudo dehidracijo, vam lahko IV terapija pomaga preprečiti to potencialno nevarno stanje. Rehidracija telesa z intravenozno terapijo vam lahko pomaga tudi v boju proti izčrpanosti, ki je lahko posledica vsakodnevnega stresa in pretiranega napora.

4. Krepitev imunskega sistema

Intravenozna terapija je lahko učinkovito orodje za pomoč imunskemu sistemu v boju proti virusnim okužbam in kroničnim boleznim. Ena od pogostih formulacij, ki se uporablja pri intravenozni terapiji, se imenuje Myersov koktajl. Formulacija je poimenovana po doktorju Johnu Myersu, pionirju uporabe intravenozne prehranske medicine. Glavne sestavine so magnezij, vitamini B, kalcij in vitamin C.

Myersov koktajl lahko pomaga tudi pri lajšanju nekaterih bolezni, kot so fibromialgija, utrujenost, bolečine v mišicah, stres, migrene, depresija, alergije in akutni napadi astme. IV terapija je še posebej dragocena, če imate omenjene težave in ne morete pogoltniti vitaminskih tablet ali pravilno prebaviti hrane.

NYD Klinika | Avtor: NYD klinika NYD klinika

5. Hitrejše okrevanje po športnih aktivnostih

Ker športniki in ljudje, ki se ukvarjajo z visoko intenzivnimi športi, od svojega telesa zahtevajo več, porabijo več hranilnih snovi kot manj aktivni posamezniki. Vitaminska infuzija vam lahko pomaga obnoviti optimalno raven hranil za vrhunsko okrevanje in zmogljivost.

Vitaminska infuzija je učinkovit način zdravljenja, s katerim na naraven način zagotovite spodbudo pred tekmovanjem in spodbudite okrevanje po tekmovanju. Tako športniki, ki trenirajo z utežmi, kot tudi vzdržljivostni športniki imajo lahko koristi od vitaminske infuzije, ki vsebuje vitamine in minerale, ki povečujejo energijo in zmogljivost. Prilagojene formulacije lahko tudi zmanjšajo bolečine v mišicah in spodbudijo hitrejše okrevanje.