Uporabno
12776 ogledov

Triki, s katerimi bo vaša terasa videti kot iz pravljice

Terasa, vrt, dekor Unsplash
Vse daljši dnevi in vse toplejši večeri kar kličejo po tem, da več časa preživljamo zunaj. Če imate torej hišo z vrtom ali stanovanje z balkonom oziroma teraso, potem je skrajni čas, da zunanji prostor, kjer boste v naslednjih mesecih preživljali svoj prosti čas, uredite po zadnjih trendih.

Terasa, vrt, dekor | Avtor: Profimedia Profimedia

Branje dobre knjige, peka na žaru, družinska kosila, druženja s prijatelji – vse to in še več pomladi, poleti in tudi zgodaj jeseni počnemo zunaj, če ima naš dom seveda primeren zunanji prostor. Le-tega je zato treba po koncu zime znova pripraviti za uporabo in ga, da se bomo na vrtu, terasi ali balkonu prijetno počutili, ustrezno okrasiti. V nadaljevanju preberite nekaj namigov, kako.

Izberite vrtno pohištvo iz primernih materialov

Pri izbiri zunanjega pohištva ne imejte v mislih le privlačnega videza, temveč tudi materiale. Če imate pokrito teraso, potem skorajda nimate omejitev – lahko izberete vrtno pohištvo iz ratana, lesa, kovine, opremljeno z blazinami ... Če pa je terasa nepokrita in bo pohištvo izpostavljeno tudi dežju, potem morate to upoštevati pri nakupu in izbrati takšne materiale, ki dobro kljubujejo različnim vremenskim razmeram.

Zunanji prostor naj bo podaljšek notranjega

Če želite, da vaš zunanji prostor deluje kot nekakšen podaljšek notranjosti vašega doma, potem izberite isti ali podoben slog pohištva. Če je vaša dnevna soba, iz katere stopite na vrt oziroma balkon, opremljena na primer rustikalno, naj bo tudi vrtno pohištvo v rustikalnem slogu.

Pepco | Avtor: Pepco Pepco

Tekstilni dodatki, ki dajo piko na i

Tisto, kar bo prijetno okrasilo vaš zunanji prostor, so tekstilni dodatki: okrasne blazine na stolih, odeje na ležalnikih ali gugalniku, namizni prt ali celo preproga na tleh pod mizo. Tekstilni dodatki naj bodo v živahnih, pomladnih barvah, lahko tudi v pastelnih, ali pa v zanimivih vzorcih – kaj bolj spominja na pomlad kot rožaste blazine in odeje?

Pisano paleto blazin in odej, ki nudijo dodatno udobje in vas pogrejejo ob včasih še vedno malce svežih pomladih in poletnih večerih, najete v trgovinah Pepco po zelo ugodnih cenah. Njihove pestre ponudbe ne spreglejte TUKAJ.

 

[video: 10715 / ]

Zunanja svetila in sveče za prijetno ambientalno vzdušje

Da boste takrat, ko pade tema, lahko na prijetno tople večere dlje posedeli zunaj bodisi sami ob kakšni dobri knjigi ali pa z vašimi najdražjimi ob igranju družabnih iger, potrebujete primerno osvetlitev. Izberite zunanja svetila, ki se bodo lepo podala k vašemu vrtnemu pohištvu in blazinam, prtu ter ostalemu dekorju.

Na mizo lahko postavite klasično namizno svetilko (s senčilom, ki bo poskrbelo za nekoliko manj močno, mehkejšo svetlobo, ali brez senčila), druga možnost, precej v trendu zadnja leta, pa so na pogled nadvse prijetne lanterne. Vanje lahko postavite sveče ali pa jih napolnite z bombažnimi lučkami, ki dajejo nadvse prijetno svetlobo in jih lahko kupite v različnih barvnih odtenkih.

Pepco | Avtor: Pepco Pepco

Ne pozabite na cvetlične lonce, vaze in kozarce

Tisto, kar bo dalo vašemu vrtu oziroma terasi piko na i, so vsekakor dekorativni izdelki, kot so razne figurice, primerne tudi za okrasitev terase in vrta, okrasne vaze, v katere lahko spomladi in poleti postavite sveže rezano cvetje, ali pa lončnice v prelepih okrasnih loncih. Čarobno vzdušje ob toplih večerih bodo pomagale pričarati dišeče sveče, ob katerih si boste privoščili klepet s svojo boljšo polovico ob kozarčku dobrega vina ali kozarcu osvežilnega ledenega čaja. Zato naslednjič, ko greste po nakupih izdelkov za vaš vrt, teraso ali balkon, nikar ne pozabite kupiti še kakšnih lepih kozarcev, lahko tudi v barvah.

Pestra izbira kakovostnih izdelkov za vaš zunanji prostor vas po ugodnih cenah čaka v prodajalnah Pepco. Zato ne odlašajte in s pomočjo Pepco dodatkov za dom ustvarite svoj sanjski vrt ali teraso.

Pepco | Avtor: Pepco Pepco