Uporabno
5707 ogledov

Turistično zavarovanje za smučanje v tujini uredite pravočasno!

Nesreča pri smučanju smučanje
Zelo pomembno je, da za turistično zavarovanje za smučanje v tujini poskrbite pravi čas. Če ste prepozni, vas lahko že čisto tipična smučarska poškodba, kot je npr. zlom noge ali roke stane več 1000 €. S helikopterskim prevozom v dolino pa se ta strošek še precej poveča. Ste pripravljeni tvegati? Jaz, vsaj odkar smučam z družino, nič več!

Za varno smuko na smučišču lahko najprej poskbite sami, tako da upoštevate nekaj osnovnih pravil. Meni osebno je najbolj pomembno, da:

  • poskrbimo za primerno smučarsko opremo. Za varnost je vsekakor najbolj pomembna čelada, a tudi smučarski čevlji naj bodo primerne velikosti, saj boste tako zmanjšali možnost zloma. Pri nakupu smuči izberite takšne, ki bodo primerne vašemu smučarskemu predznanju. Za začetnike so primerne bolj mehke smuči, ki bodo na snegu tudi manj odzivne oz. agresivne.
  • za smuko izbirajte le proge, ki so primerne vašemu smučarskemu znanju. Za začetnike so primerne modro označene proge, za bolj napredne smučarje pa rdeče označene. Črne proge so najtežje in najbolj strme, zato so primerne res za samo najbolj izkušene smučarje. V mislih imejte tudi to, da je v popoldanskem času smuka težja, saj se zlasti na bolj strmih progah in v primeru toplega vremena naredijo večje grbine, ki otežujejo smučanje.
  • se držite pravil lepega vedenja, ki so objavljena na tablah na vsakem smučišču in pazite tako nase kot na ostale smučarje, predvsem tiste, ki smučajo slabše od vas.

Kliknite tu in preverite strošek zavarovanja za smučanje za vas in vašo družino.

Za zavarovanje za smučanje sem se odločil zaradi primera sodelavke, ki se je poškodovala na smučanju v Avstriji. Preberite spodaj, kaj se ji je zgodilo!

Sodelavka si je zlomila nogo pri smučanju znotraj urejenih prog na smučišču v Avstriji (Obertauern). Celoten strošek njenega zdravljenja je znašal 16.200 € (helikopterski prevoz, operacija, 1 dan v bolnišnici in prevoz nazaj v Slovenijo).

Ker je imela za smučanje v tujini sklenjeno turistično zavarovanje, je bil celoten postopek za njo popolnoma BREZPLAČEN, dejanski strošek njenega zavarovanja pa je bil v primerjavi s stroški zdravljenja zanemarljivih 13,50 € (vključno z doplačilom za odškodnino, zaradi katerega je poleg plačila stroškov prejela tudi 500 € odškodnine).

Žal tako imenovana evropska kartica marsikaterega stroška, kot je npr. stroški prevoza s helikopterjem ali z motornimi sanmi, ne krije. Prav tako so v turističnih središčih običajno na voljo le zasebne klinike, pri katerih vam obvezno in dodatno zavarovanje ne pomagata kaj dosti. Pri CORISU imajo z zasebniki urejene partnerske pogodbe, kar vam lahko olajšajo mariskatero težavo.

Smučanje je drag šport. Naj ne postane še dražji!

Žal je dejstvo, da je smučanje precej nevaren hobi, kjer so poškodbe zelo pogoste. Sam se štejem med varne smučarje, ki imajo dovolj tehničnega znanja in sem na smučišču sicer hiter, a tudi dovolj previden. Štejem med tiste, ki se po popolnoma praznih progah z veseljem spustijo v smukaško prežo in se pri hitrosti približajo 90 km/h, a ko so na progi tudi drugi hitrost močno zmanjšam in upoštevam vsa pravila, ki sem jih že opisal zgoraj (no, razen oprema je pri meni že malo iztrošena).

Vedno pa me je strah "kamikaz", ki tudi na najlažjih modro označenih progah, kjer na prve zavoje navajam svojega 4-letnega otroka, letijo kot Axel Lund Svindal po smukaški progi v Kitzbühelu in niti v najbolj oddaljenem delu podzavesti ne predvidevajo, da bi lahko kdo izmed manj veščih smučarjev, ki jih je na takšnih progah največ, zavil ravno na njihovo linijo smučanja.

To so razlogi, ki so me prepričali, da pri smučanju v tujini ne tvegam brez zavarovanja. Nenazadnje je strošek zavarovanja za smučanje v tujini zanemarljiv tudi v primerjavi z vsemi ostalimi stroški, kot je najem apartmaja ali nakup smučarske karte. Cena 8-dnevnega zavarovanja za posameznika je enakovredna ceni enega zajtrka v hotelu ali še nižja. Temu pa se lahko odpovem in eno jutro spim nekoliko dlje :).

Kliknite tu in preverite strošek zavarovanja za vas in vašo družino.

Zakaj sem jaz za turistično zavarovanje izbral CORIS?

  • CORIS se ukvarja izključno z asistenčnim zavarovanjem v tujini.
  • Ker imajo sklenjene pogodbe tudi z zasebnimi zdravniki, ne le javnimi zavodi. Zato ste z njihovim zavarovanjem kriti tudi v primerih, kjer vam nekatere druge, običajno cenejše zavarovalnice, ne morejo pomagati.
  • Ker bodo za vas dosegljivi 24 ur na dan in 7 dni na teden. Tako boste lahko vse morebitne zaplete lahko reševali v slovenskem jeziku in to takoj, ko bo potrebno, kar je v zdravstvu pogosto ključnega pomena.
  • Za minimalno doplačilo 1 € imate vključeno tudi odkupnino v višini 500 € v primeru zloma kosti, več si preberite tu: zlom kosti na smučanju.
  • Ker vam ni treba zalagati denarja za zdravljenje, saj CORIS svojim pogodbenim partnerjem zagotavlja povračilo stroškov.
  • Ker vam krijejo vse stroške, vključno s prevozom domov.

Še niste prepričani, da je CORIS najboljša izbira za zavarovanje za smučanje?

Letos so pri Corisu dodali še eno, že prej omenjeno novost, s katero bo vaša smuka še bolj brezskrbna. Že od 1 € doplačila ob zavarovanju vam bodo v primeru poškodbe izplačali še dodatnih 500 € odškodnine, s katero boste vsaj delno ali v celoti nadomestili izpad plače zaradi odsotnosti v službi.

Kliknite tu in poskrbite za zavarovanje še pred odhodom v tujino.