Uporabno
3002 ogledov

Turizem na Hrvaškem: Slovenci tudi med pandemijo na visokem drugem mestu

Hotel Marina Liburnia Hotels & Villas
Hrvaška zaradi prečudovitega morja, veliko sence na plažah in bližine še vedno ostaja nadvse priljubljena dopustniška destinacija med Slovenci. Sploh za družine z majhnimi otroki, ki jim misel na potovanje z letalom v bolj oddaljene kraje še ne diši najbolj. Da Slovenci še vedno nadvse pogosto zahajamo na morje k južnim sosedom, potrjujejo tudi statistike.

V letu 2019, ko se še nismo srečali z novim koronavirusom, so na Hrvaškem zabeležili kar 1,6 milijona prihodov in 11 milijonov nočitev slovenskih gostov. Ta rezultat je predstavljal 4-odstotno rast tako pri prihodih kot pri nočitvah v primerjavi z letom 2018, so sporočili iz Hrvaške turistične skupnosti.

V koronskem letu 2021 je na Hrvaškem prebivalo 1,2 milijonov slovenskih turistov, ki so realizirali 8,9 milijona nočitev. Te številke predstavljajo rast od 18 % v prihodih in 7 % v nočitvah glede na leto 2020. "S tem rezultatom je Slovenija tudi v pandemskem času zadržala visoko drugo mesto, takoj za Nemčijo," so še dodatno pojasnili v Hrvaški turistični skupnosti.

Možnosti, kam na dopust na sosednjo Hrvaško, je ogromno. V nadaljevanju smo vam pripravili nekaj konkretnih lokacij, kam na poletni oddih le streljaj od Slovenije, kjer bodo vaši najmlajši nadvse uživali, starši pa se boste uspeli celo malce spočiti in si napolniti baterije.

Apartmaji Belvedere | Avtor: Liburnia Hotels & Villas Liburnia Hotels & Villas

Hotel Ičići v bližini Opatije

Zadnja leta so pravi hit postali družinski hoteli, kjer se starši lahko povsem sprostite in si odpočijete od vseh odgovornosti in obveznosti, ki jih na svojih ramah nosite doma, otroci pa neizmerno uživajo v mnogih prav njim prilagojenih aktivnostih. Eden takšnih hotelov je tudi Hotel Ičići, ki se nahaja v mirnem zelenju nad obalnim sprehajališčem Lungomare v bližini Opatije in predstavlja izvrstno izbiro za družinske počitnice.

1/6
Liburnia Hotels & Villas


Moderen hotel v petih nadstropjih se ponaša s 180 sobami z balkonom – od tega je na voljo 25 prostornih družinskih sob, ki družinam z otroki ponujajo vse udobje, potrebno za sproščene počitnice. Med drugim so družinske sobe opremljene z otroško posteljico, banjico za kopanje, stolčkom za hranjenje, grelcem za stekleničke, celo z elektronsko varuško.

V Hotelu Ičići pa je seveda poskrbljeno tudi za zabavno animacijo vaših najmlajših. Otroci v starosti od štirih do dvanajstih let lahko uživajo v Mini, Midi in Teen clubu v tematskih dnevih in različnih družabnih ter športnih igrah. Odrasli pa lahko medtem zaidete v Fit in Active club, kjer vas čakajo pilates, vodna aerobika ter druge posamične ali ekipne športne aktivnosti. Za dodatno nepozabno vrhunsko poletno zabavo pa bo poskrbel zunanji bazenski kompleks s prostorom za sončenje in otroškim bazenom, gostom pa je seveda na voljo tudi hotelska plaža.

Liburnia Hotels & Villas navdušujejo z nastanitvami v več mestih Opatijske riviere: v Opatiji, Lovranu, Medveji in Mošćenički Dragi. Njihovo aktualno ponudbo in ugodnosti PREVERITE TUKAJ!


Hotel Excelsior v Lovranu

Podobno kot Hotel Ičići je tudi Hotel Excelsior idelen izbor za družinske počitnice. Hotel ponuja različne vsebine in storitve, namenjene družinam: dva zunanja bazena, od katerih je en otroški, notranji bazen z ogrevano morsko vodo, zabavo in animacijo za odrasle in otroke. V bližini je tudi plaža, ki je ustvarjena za družinsko uživanje.

Hotel Excelsior | Avtor: Liburnia Hotels & Villas Liburnia Hotels & Villas

Medtem ko bodo otroci uživali v MINI CLUBU v poslikavah obrazov, iskanju zakladov, kreativnih delavnicah in še v mnogo drugih aktivnostih, se boste odrasli lahko sprostili v spa centru, opremljenem z masažnimi sobami. Ali pa se boste lotili kakšne športne aktivnosti, kot so nordijska hoja, vodna aerobike, pilates, funkcionalna vadba in podobno.

Opatijska riviera vas bo navdušila s kristalno čistim morjem, urejenimi plažami z veliko sence in nastanitvami, ki bodo zadovoljile vse vaše potrebe. Izkoristite posebno ponudbo priljubljene verige Liburnia Hotels & Villas, imenovano Family Summer Holidays, ki med drugim zagotavlja brezplačno odpoved do dva dni pred načrtovanim prihodom in plačilo v nastanitvi ob prihodu, kar pomeni, da vnaprejšnje plačevanje ni potrebno.


Hotel Marina v Mošćenički Dragi

Opatijska riviera ponuja še en družinski hotel, in sicer gre za Hotel Marina, ki se nahaja v Mošćeniški Dragi, v bližini znane prodnate plaže. Hotel se ponaša s prostornimi in med seboj povezanimi sobami ter 100 kvadratnih metrov velikim zunanjim bazenom, kjer bo v čofotanju zagotovo uživala celotna družina.

1/7
Liburnia Hotels & Villas


Poleg tega Hotel Marina ponuja mnoge izvrstne vsebine, posebej prilagojene družinam. Na voljo imate bogato ponudbo morskih športov in rekreacijskih aktivnosti ter organiziranih animacijskih programov za vso družino. Tudi tukaj je vašim najmlajšim na voljo MINI CLUB, odraslim pa sta za pobeg od vsakdana in popolno obnovo energije na voljo wellness in spa center. Zvečer pa se lahko vsa družina pozabava tudi ob glasbi v živo.

Campsite & Holiday Resort Medveja

Če vam kljub vsem udobju, ki ga nudijo, hoteli ne dišijo najbolj, saj dopuste raje preživljate čim bliže naravi, potem je za vas prava izbira kampiranje. In tudi za to je poskrbljeno na Opatijski rivieri. V Medveji se namreč nahaja kamping resort z 248 enotami, kar zajema 62 popolnoma opremljenih parcel s priključkom za elektriko in vodo ter sanitarijami. Campsite & Holiday Resort Medveja nudi tudi bivanje v apartmajih in sobah v bungalovih, mobilnih hiškah Superior in 40 mobilnih hiškah Premium. Mobilne hiške so opremljene s klimatskimi napravami, satelitsko TV in teraso z zunanjim žarom.

Med kampiranjem v Medveji lahko uživate tudi v različnih športnih aktivnostih, kot so pohodi po bližnji planini Učka in vodni športi, na primer potapljanje, parasailing ali kajakaštvo.

1/5
Liburnia Hotels & Villas


Apartmaji Belvedere ali Atlanta

Nekateri pa še vedno dopust najraje preživljate tako, da najamete apartma. Liburnia Hotels & Villas se ponašajo tudi s ponudbo šarmantih in udobnih apartmajev. V Lovranu lahko najamete popolnoma prenovljene apartmaje Belvedere, ki se nahajajo v treh nadstropjih prečudovite stavbe tik ob plaži in imajo lastno kopališče. Vsi apartmaji so klimatizirani in opremljeni s kuhinjami, televizijskim sprejemnikom LCD s kabelsko TV, za popolno povezanost z najdražjimi pa vam nudijo brezplačen dostop do brezžičnega interneta.

Apartmaji Belvedere | Avtor: Liburnia Hotels & Villas Liburnia Hotels & Villas

Druga možnost so apartmaji Atlanta, prav tako locirani v Lovranu, obdani z lastnim sredozemskim parkom. Čudovit trinadstropni objekt predstavlja popolno izbiro za goste, ki iščejo mir in tišino, gostom je na voljo tudi manjši bazen. V stabi je 14 apartmajev, vsi so klimatizirani in opremljeni s kuhinjami, televizijskim sprejemnikom LCD s kabelsko TV in brezžičnim internetom.

Izkoristite posebne ugodnosti in si nepozabne poletne počitnice na Opatijski rivieri zagotovite še danes! Ponudbe in vse dodatne informacije najdete TUKAJ!