Uporabno
2505 ogledov

Ugotovili smo, koliko parov nogavic dejansko potrebujemo

Dedoles Dedoles
Potrošniški način življenja nas nevsiljivo spodbuja, da že tako prenatrpane omare nenehno dopolnjujemo z oblačili, vključno z nogavicami. Toda kako nakupovati pametno? Kaj lahko storimo, da zmanjšamo število oblačil, ki jih posedujemo? In koliko parov nogavic dejansko potrebujemo za vsakdanje življenje?

Za večino ljudi je običajno, da imajo predale za spodnje perilo tako polne, da jih ne morejo pravilno zapreti. Še več, ko odprejo predal, nogavice dobesedno skočijo ven. Nič novega ne povemo, če rečemo, da imamo običajno veliko več oblačil, kot jih v resnici potrebujemo.

Dedoles | Avtor: Dedoles Dedoles

Uredite jih!

Kdaj ste si nazadnje ogledali kup nogavic v predalu? Če jih preštejete, boste ugotovili, da bi vam vsi pari nogavic zadostovali za najmanj en mesec. Toda ali so vse te nogavice res uporabne? Ali jih res vse nosite? Zagotovo ne. Tukaj je nekaj nasvetov, kako hitro in neboleče rešiti problem neurejenih predalov.

V prvi vrsti morate odstraniti vse poškodovane, zbledele in dotrajane nogavice. Verjemite nam, ne boste jih nosili. Med hitrim pregledom boste morda ugotovili, da imate še vedno svoj značilen slog, tudi ko gre za tako nepomemben kos oblačila, kot so nogavice. Nekateri nosijo večinoma temne barve, medtem ko se drugi odločijo za divje in izvirne barvne kombinacije. A bilo bi škoda, če bi zavrgli vse nogavice, ki ste jih dali na stran. Namesto tega poiščite izvirne načine za učinkovito recikliranje. Vašo "garderobno omaro za nogavice“ bi zdaj morala zaznamovati organiziranost in poenoten slog.

Dedoles | Avtor: Dedoles Dedoles

Ohranite samo koristne

Nobenega dvoma ni, da je glavna naloga nogavic zaščita stopal. Ponuditi pa bi vam morale tudi druge funkcionalne ali modne prednosti, na primer visoko raven udobja, sposobnost vzdrževanja temperature, zmanjšanje potenja ali izboljšanje krvnega obtoka v stopalih. Vse te prednosti si lahko zagotovite z izbiro primernega materiala. Najboljša izbira so nogavice z visokim deležem bombaža ali priljubljene bambusove nogavice.

Zakaj pa vseh teh funkcij ne bi mogli združiti z izvirnim slogom, kajne? Izberite vzorec ali barvo, ki ustreza vašemu slogu ali odraža vašo osebnost. Če pa vas je strah eksperimentirati z barvami in vzorci, posezite po subtilnih enobarvnih nogavicah. Enobarvno je lahko tudi zabavno, če izberete zanimiv barvni odtenek.

Odvisno je tudi od podnebja, v katerem živite. V toplem podnebju ne potrebujete več kot enega para toplih nogavic. Če živite v hladnem podnebju, so kratke nogavice precej neuporabne. Tako kot svojo garderobo prilagodite vremenu na določeni lokaciji, morate enako storiti tudi pri spodnjem perilu, vključno z nogavicami.

Dedoles | Avtor: Dedoles Dedoles

Kaj pa nogavice, ki nimajo para?

V vsakem gospodinjstvu se pogosto zgodi, da nogavice izginejo brez sledu, ko jih operemo in jih nikoli več ne najdemo. Kaj pa, če vam od para ostane le ena nogavica? Naš nasvet je, da jih obdržite! Če se sprašujete, zakaj, je odgovor na to vprašanje precej preprost. Danes je trend nositi dve različni nogavici. Idealno bi bilo, če bi se nekako dopolnjevali, vendar to sploh ni pravilo. Trenutni trendi nošenje različnih nogavic ne vidijo kot modni zločin. Ravno nasprotno! Moderne kombinacije, polne najbolj divjih barv, vzorcev in materialov, jih pravzaprav zahtevajo.

Če ste že lepo pospravili nogavice, je čas, da si zastavite vprašanje, o katerem ste razmišljali ves ta čas. Koliko parov nogavic dejansko potrebujemo za vsakdanje življenje? Najmanjše število nogavic za posameznika je 7 parov. Seveda je vse odvisno od tega, kako pogosto perete perilo in kakšne so vaše prostočasne dejavnosti.

Nogavice so spregledano in podcenjeno bistvo naše garderobe. So vsakodnevna potreba, ki nogam zagotavlja udobje ves dan. Nogavice znamke Dedoles vam bodo pomagale doseči maksimalno udobje in poudariti vaš osebni slog. In koliko parov nogavic imate vi?