Uporabno
2172 ogledov

Umetniški pogled na svet: Črno-bela fotografija nosi s čustvi nabito zgodbo

Huawei Huawei
Ni preprosto posneti dobre črno-bele fotografije. Takšne, ki ima pripovedno vrednost in prikazuje čustva. V veliko pomoč pa bo zato pametni telefon, kot je Huawei P50 Pro, saj poskrbi, da je vsaka tehnično popolna.

Črno-bela fotografija ni ostanek preteklosti, ko še nismo iznašli barvnih fotografskih plošč in kasneje filmov. Postala je umetnost beleženja trenutkov, ki od fotografa poleg občutka za estetiko zahteva sposobnosti kombiniranja oziroma igranja s svetlobo, barvnim kontrastom in kadriranjem. Kot takšna je še posebej priljubljen način za fotografiranje portretov. Brezčasnost in skrivnostnost pritegneta mnogo ljubiteljskih fotografov, ki običajno dokaj hitro ugotovijo, da je lažje posneti solidno barvno kot črno-belo fotografijo. Ta namreč razkrije vsako napako in kaznuje, kadar prizor ni načrtovan do zadnje podrobnosti. Zato pomaga, če imate v rokah vrhunski pametni telefon Huawei P50 Pro, katerega odlikuje odlično 40-milijonsko monokromatsko tipalo z zaslonko f/1.6. Skrb, da omenjeno tipalo ne bi bilo sposobno zajeti dovolj svetlobe, je zaradi tega popolnoma odveč.

Dobra fotografija je plod dobrega dela tipala, leč in programske opreme. Še posebej je to izrazito v primeru črno-bele fotografije, pri kateri je pomembna fizika, oziroma, koliko svetlobe skozi leče pade na tipalo in razumevanje, »kaj je dobra fotografija«. Kako električne signale tipala učinkovito pretvoriti v pike in kako le te fino nastaviti, da je rezultat popolna fotografija? Črno-bele fotografije so po zaslugi namenskega tipala tokrat še posebej zanimive. Podrobnosti je veliko, medtem ko bogastvo barv zamenja bogastvo sivin. Z malo ustvarjalne žilice lahko ustvarite zelo izstopajoče fotografije z nostalgičnim pridihom.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Skrivnost je v podrobnostih

Strinjali se boste, da dobrega portreta niti približno ni preprosto posneti. Integrirana umetna inteligenca v telefonu Huawei P50 Pro zazna, kje na fotografiji so ljudje (obrazi), ter ustrezno prilagodi kožne tone. Sicer je treba biti pozoren na marsikaj, kajti bistvo ni le lepota osebe, temveč izraz ali kaj drugega, kar fotografiji doda zgodbo, čustva. Fotografija je ravno tako lahko zanimiva, če motiv najdete v podrobnostih. Črtah, predmetih oziroma čemerkoli, kar bi bilo videti zanimivo. V kombinaciji s črno-belo tehniko zlahka naredimo fotografije, ki izstopajo iz povprečja. Kar je bistvo, ko želimo doseči uspešen nastop na družbenih omrežjih ali pritegniti pogled naključnega obiskovalca fotografske razstave.

Z novo generacijo pametnih mobitelov je Huawei poustvaril legendarni videz refleksnih fotoaparatov z dvema objektivoma. Od tu kroga na hrbtišču s kamerami in fotografskimi tipali, ki mu dajeta specifičen videz in sta eno od prijetnejših oblikovnih presenečenj lanskega leta. V zgornjem sta 50-milijonski glavni in 13-milijonski širokokotni objektiv, v spodnjem pa 64-milijonski teleobjektiv s 3,5-kratno optično povečavo oz. goriščnico 90 mm.

Pametni telefon Huawei P50 Pro nudi izredno zmogljivo in vsestransko mobilno fotografijo in s pomočjo algoritmov umetne inteligence marsikaj postori samodejno. Nima pa človeške ustvarjalnosti. Ne zna določiti zanimivega motiva, ne zna se igrati s perspektivo, podrobnostmi, zamegljenostjo, kompozicijo. Zato spoznajte možnosti, ki jih nudi. Igrajte se z njimi in predvsem preučite skrivnostni svet, v katerega vam vrata odpira črno-beli fotografski način.

Ko boste želeli prestopiti nazaj v barvni svet, pa bo P50 Pro s svojo kamero prav tako pripravljen. Tudi po zaslugi številnih aplikacij, ki so zanj na voljo. V trgovini AppGallery in s pomočjo iskalnika Petal Search namreč najdete točno tisto, ki jo boste želeli. Z njimi boste nato lahko še dodatno uredili fotografije in naredili še večji umetniški vtis ter tako še bolj impresionirali svoje sledilce na različnih družbenih platformah.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

S Huaweievimi napravami pripravljeni na vsako priložnost

Ob bok telefonu P50 Pro se sicer postavlja tudi inovativni P50 Pocket, ki ga odlikuje zložljiva zasnova, prav tako pa blesti na fotografskem področju. Poleg njiju pa v Huaweievi ponudbi najdete še telefone srednjega razreda Huawei nova 9 SE, Huawei nova 9 in Huawei nova 8i, ki jim sledijo pametne ure serije Watch GT 3, monitorja MateView in MateView GT, nadvse čudovite in inovativne slušalke FreeBuds Lipstick in pametna ura za tekače Huawei Watch GT Runner.

Za več informacij obiščite: https://consumer.huawei.com/si/campaign/p50-series/