Uporabno
7713 ogledov

Uspešno proti klopom brez kemikalij

Klop Pixabay
S toplim spomladanskim vremenom so se zbudili tudi klopi, ki v naravi že prežijo na nas. Učinkovita zaščita pred temi prenašalci mnogih resnih bolezni je izredno pomembna. Predstavljamo vam naravno zaščito čisto brez nevarnih kemikalij in stranskih učinkov.

Pred napadi klopov in bolezni, ki jih prenašajo (mdr. lymska borelioza in klopni meningoencefalitis), seveda želimo zaščititi vse člane družine, tudi tiste na štirih tačkah. Na trgu je na voljo veliko različnih možnosti zaščite – ovratnice, ampule, tablete –, ki pa jim je skupno eno: veliko kemikalij in možnih stranskih učinkov.

 | Avtor: Osebni arhiv / Ronnie, terierček Andreja Milutinoviča, proti klopom s Tickless. Osebni arhiv / Ronnie, terierček Andreja Milutinoviča, proti klopom s Tickless.
Kdor se želi umetni zaščiti izogniti, lahko sedaj poseže po povsem naravni in varni alternativi – ultrazvočnemu odganjalcu bolh in klopov Tickless. Mala napravica, ki je primerna za male in velike domače ljubljenčke, deluje na osnovi ultrazvočnih valov, visokih frekvenc, ki delujejo neposredno na senzorični organ bolh in klopov. Brez kemikalij, stoodstotno naravno in brez stranskih učinkov.

 

 

Tickless je idealna rešitev za vse pse, ki ne tolerirajo kemičnih pripravkov, za bolne in starejše živali, breje psičke in mladičke.

Kako deluje?

Naprava Tickless oddaja specifično frekvenco ultrazvoka, ki jih mi in naši ljubljenčki ne slišimo. "Ultrazvočni valovi onemogočijo delovanje senzoričnih organov klopov in bolh in tako vodijo v začasno izgubo orientacije. Posledično ne zaznajo potencialnega gostitelja," delovanje naprave opisujejo strokovnjaki podjetja IRIS Pet.

Delovanje obeska Tickless je podprta s kliničnimi študijami – naprava je bila testirana leta 2012 v Laboratoriju za mikrobiologijo in infekcijske bolezni na univerzi Camerino v Italiji. Študija je pokazala, da je Tickless kar 94 odstotno učinkovit, kar pomeni, da zagotavlja skoraj popolno zaščito proti bolham in klopom.

Naprava Tickless je na voljo tudi v različici za človeško uporabo. Brez uporabe kemikalij bo naprava uspešno zaščitila tako vaše otroke (Tickless Baby&Kid), kot tudi ostale člane družine (Tickless Human) in to kar s 94 odstotno učinkovitostjo. Klopom smo izpostavljeni tudi med urejanjem domačega vrta, najbolj pa med sprehodi po naravi in gozdovih ter med šotorjenjem in drugimi aktivnostmi na prostem.

Uporaba naprave Tickless je enostavna. Obesek enostavno namestimo na ovratnico ali oprsnico našega ljubljenčka preden se odpravimo na prosto. Za domače ljubljenčke sta na voljo dve različici, Tickless PET v obliki klasičnega obeska in naprava Tickless MINI, ki se pritrdi neposredno na ovratnico oz. oprsnico in je v prvi vrsti namenjen manjšim psom in mačkam.

Zaščita za obdobje cele sezone

 | Avtor: Osebni arhiv / Alenka Godec s svojima psičkama. Vse zaupajo izdelkom Tickless. Osebni arhiv / Alenka Godec s svojima psičkama. Vse zaupajo izdelkom Tickless.
Medtem ko moramo aplikacijo zaščite proti zunanjim zajedavcem v obliki ampul ali tablet redno ponavljati, naprava Tickless zagotavlja zaščito celotno sezono (od šest do dvanajst mesecev). Tickless MINI omogoča tudi polnjenje, življenjska doba baterije pa znaša kar pet let. Pri psih, ki radi plavajo bodite pozorni. Naprava Tickless je sicer odporna na kapljice, ni pa vodoodporna. Torej pred skokom v potok ali jezero napravo raje snemite in jo po vodni dogodivščini psu ponovno namestite.

 

Izdelki Tickless so na voljo v specializiranih trgovinah za hišne živali, lekarnah in v akciji na www.vetshop.si