Uporabno
2901 ogledov

Ustvarite prečudovite božične okraske kar sami!

Römerquelle eva doljak
Ste se naveličali okraskov, ki jih uporabljate že leta, hkrati pa se vam zdi škoda zapravljati denar za nove? Rešitev je preprosta: izdelajte jih sami! Vse, kar potrebujete, so plastenke in nekaj pripomočkov za ustvarjanje.

Ne le, da je vsakoletna menjava božičnih okraskov precejšen finančni zalogaj, takšno ravnanje tudi ni ekološko. Zato mnogi kupijo smrečico, okraske in lučke ter nato isto kombinacijo uporabljajo leta in leta, četudi so se vmes izbranih barv in oblik že naveličali.

Römerquelle | Avtor: eva doljak eva doljak

Z malo denarja do okolju prijaznih okraskov

Če pa si letos vendarle želite spremembe, lahko za malo denarja prečudovite okraske za vaše božično drevesce ali za okrasitev sob v vašem domu ustvarite sami. V eni od trgovin z ustvarjalnim materialom nakupite okrasne trakove, bleščice, akrilne ali druge barve ter lepilo za plastiko, vaš glavni material za izdelovanje okraskov pa bodo plastenke.

Če želite biti okolju prijazni, svetujemo, da za okraske uporabite plastenke vode Römerquelle, katere celotni nabor izdelkov je na voljo v popolnoma reciklirani embalaži (za recikliranje nista primerna le zamašek in etiketa).

Römerquelle | Avtor: Römerquelle Römerquelle

Iz ene same plastenke kar tri različne vrste okraskov

Vzemite prazno plastenko in škarje ali nož ter odrežite spodnji del, in sicer kakšna dva do tri centimetre nad dnom. Prav dno namreč predstavlja sprednjo stan vašega okraska, saj je v obliki rože, ki jo morate zdaj samo še okrasiti. Mi smo uporabili bleščice najrazličnejših barv in oblik ter dobili prečudovite pisane in bleščeče božične rože.

Römerquelle | Avtor: eva doljak eva doljak

Za drugo vrsto okraskov vam bo služil srednji del plastenke, ki ga narežete na enakomerno široke kroge. Nato vsak krog okrasite po želji: lahko jih polepite z okrasnimi trakovi, lahko nanje nasujete bleščice, lahko jih pobarvate z barvami ali na njih narišete poljubne vzorce. Kroge nato vstavite drug v drugega in zgornji ter spodnji del, kjer se stikata, zlepite med seboj. Tako boste dobili prečudovite božične krogle.

Römerquelle | Avtor: eva doljak eva doljak
Römerquelle | Avtor: eva doljak eva doljak

Ker ne želimo zavreči prav nobenega dela naše Römerquelle plastenke, bomo okrasek naredili tudi iz njenega zgornjega dela, pri čemer bomo uporabili celo zamašek. Če plastenki odrežete zgornjo tretjino, boste videli, da oblika spominja za zvonec. Tako da dajte še enkrat domišljiji prosto pot in zgornje dele plastenk ter zamaške pobarvajte s poljubnimi barvami in še dodatno okrasite – z nalepkami, bleščicami ali čim drugim. Mi smo naše zvončke okrasili še s pentljami, da so videti še posebej praznični.

Römerquelle | Avtor: eva doljak eva doljak

Zakaj izbrati vodo Römerquelle?

Voda Römerquelle se polni iz izvira v avstrijskem mestu Edelstal v Gradišču, ki je globok 250 metrov in star med 5000 in 7000 let. Polnjena je v plastenke rPET, kar pomeni, da je embalažo možno 100-odstotno reciklirati (le zamašek in etiketa nista primerna za reciklažo).

Z nakupom vode Römerquelle boste torej sprejeli okolju prijazno nakupno odločitev in prispevali svoj kamenček v mozaik reševanja našega planeta. Pri izdelavi plastenk rPET se namreč v okolje izloča za kar 70 odstotkov manj ogljikovega dioksida kot pri izdelavi plastenk iz nereciklirane plastike.

Roemerquelle, voda, prijatelji, družba | Avtor: Roemerquelle Roemerquelle

Družba Coca Cola, kamor sodi tudi znamka Römerquelle, že nekaj časa namreč zasleduje jasen cilj, in sicer:

Do leta 2025 želijo doseči, da bo vsa embalaža podjetja 100-odstotno reciklabilna, do leta 2030 pa bodo za vsako prodano plastenko ali pločevinko zbrali enako količino odpadne embalaže.