Uporabno
3865 ogledov

V jesenskem času še več težav

Dercos
"V jesensko-zimskem obdobju pogosto opažamo povečano izgubljanje las," opozarja dermatovenerologinja dr. Sanja Petek Modrić.

To je lahko po njenih navedbah posledica sezonsko povezanega izpadanja las, ki običajno ne povzroča večjega in vidnega redčenje las, lasišče pa se v tem primeru sčasoma obnovi.

"Pri nekaterih osebah pa je lahko izpadanje las v tem obdobju opozorilo za resnejše težave, ki so posledica stresa, določenih bolezni, motenj presnove, pomanjkanja vitaminov in mineralov ali drugih težav," opisuje dr. Petek Modrić.

Recept za zdravo lasišče je pravilna izbira kakovostnih izdelkov, ki spoštujejo fiziološko ravnovesje lasišča in resnično odpravljajo težave. Zanesljivo rešitev za svoje težave poiščite v lekarni, kjer najdete bogat program vrhunske linije Dercos. 

Ne glede na vzrok redčenja las tem osebam dermatovenerologinja priporoča posebne izdelke za nego in umivanje las, ter losjone, ki pospešujejo rast las in obnovo lasišča: "Pomembno je, da so to izdelki, ki ne razdražijo lasišča, pač pa krepijo lasne mešičke ter jim omogočajo dotok hranljivih snovi in kisika."

dr. Sanja Petek Modrić | Avtor: Vichy Dercos Vichy Dercos
"Če so vzrok za izpadanje las resnejše zdravstvene težave, obiščite zdravnika," dodaja.

Kako nad srbeče lasišče

Težave, ki se pogosto opažajo na lasišču, posebej v jesensko zimskem času, so po izkušnjah dermatovenerologinje tudi razdraženo, rdeče, srbeče in luščeče se lasišče: "To je lahko posledica različnih vzrokov, kot so neprimerna in preagresivna nega las, uporaba vročih sušilcev in agresivnih barv, nošenje pokrival za glavo, bivanja v suhih in pregretih prostorih …"

Pri takih motnjah je po njenih besedah izredno pomembna ustrezna nega in uporaba izdelkov z na primer sensirinom, ki lasišče pomirja, zmanjša srbež, rdečino in luščenje.

Pozitivni rezultati čisto vseh Dercosovih izdelkov

"Kot farmacevtka se na delovnem mestu vsakodnevno srečujem s težavami, ki jih imajo kupci z lasmi in lasiščem," opaža tudi strokovnjakinja za farmacijo Mira. V različnih življenjskih obdobjih imajo pacienti po njenih ugotovitvah različne težave, ki se odražajo tudi na lasišču.

"Nemalo povratnih informacij, ki sem jih slišala od zadovoljnih uporabnikov, pa tudi moje lastne izkušnje ob uporabi Dercos izdelkov lahko potrdijo, da prav vsak Dercos izdelek daje pozitivne rezultate in nudi rešitve za različne težave," dodaja.

S pravilno nego do pravega učinka

V svoji lekarni ali na tej povezavi TUKAJ preverite, kakšno nego izbrati ob različnih težavah z lasmi, ob pretirano občutljivem ali mastnem lasišču, prhljaju, suhem lasišču, izpadanju ali tanjšanju las. Ne glede na to, kakšne težave imate z lasiščem, lahko s pravilno nego pomembno pripomorete k izboljšanju težav in lepim lasem.

Pomembno je, da takrat, ko se pojavijo težave z lasmi, uporabljate le dokazano primerne izdelke, saj lahko v nasprotnem primeru dodatno poslabšate stanje las in lasišča. Veliko izdelkov, ki jih najdemo na tržišču, namreč agresivno prizadene lasišče in s tem okrepi že trajajoče težave.

Vsi Vichy Dercos izdelki slovijo po tem, da so strokovno preizkušeni pod strogim dermatološkim nadzorom in imajo za sabo številne klinične študije, ki dokazujejo njihovo učinkovitost. So hipoalergeni in brez parabena, primerni tudi za najbolj občutljivo lasišče. Poleg tega so nežnega in prijetnega vonja, skrbijo za mehke lase ter uravnoteženo lasišče, ter uporabljajo pa tudi antistatične tehnologije.