Uporabno
76 ogledov

Kako kupiti Shiba Inu (SHIB) še danes?

Tablica, tablični računalnik Profimedia
Leta 2013 je skupina razvijalcev programske opreme ustvarila Dogecoin, kriptovaluto poimenovano po priljubljenem spletnem memu. Vse skupaj je bila šala, namenjena temu da ilustrira, kako je na tisoče kriptovalut nastalo brez razmišljanja o njihovem namenu ali dolgoročnih potrebah trga.

Dogecoin je začel novo vrsto kriptovalut. Na kripto trgu je sedaj na stotine memecoinov - valut kot so Dogelon Mars, Kitty Inu, Loser Coin, Hoge Finance, MonaCoin, DogeBonk, Woof, Pepemon Pepeballs, Zelda Inu, DogeCola, FarmerDoge in Zombie.

Leta 2021 je eden od novih zloglasnih memecoinov še posebej pritegnil pozornost. Shiba Inu - poimenovan po pasmi psa iz Doge - je postal ena najbolj vročih kriptovalut na trgu, ko se je njegova vrednost z 0,00000004 € za žeton maja 2021 povečala na 0,00006135 €

 konec oktobra. Vrednost 1 € SHIB, kupljenega maja 2021, se je v manj kot šestih mesecih povečala na več kot 1.500 €.

SHIB skupinam na internetu se je zmešalo. Naložbe v memecoine so se začele zdeti kot pametna strategija.

Tukaj je kratek pregled in nekaj nasvetov o tem, kako kupiti Shiba Inu.

Zakaj je Shiba Inu poseben?

Shiba Inu je avgusta 2020 ustanovila anonimna oseba ali skupina z imenom Ryoshi - kar po japonsko pomeni "ribič". Namesto podrobnega projektnega načrta, običajno znanega kot 'whitepaper', je SHIB predstavil svoj 'woofpaper'. Projekt se že od začetka ni jemal preveč resno. Vendar Shiba Inu žeton ni šala.

Shiba Inu je zgrajen na Ethereum blockchainu in lahko izvaja pametne pogodbe, ustvarja nezameljive žetone (NFT-je) in zagotavlja pasivni dohodek uporabnikom, ki žetone vlagajo v likvidnostne sklade. Ekosistem Shiba Inu vključuje borzo kriptovalut, imenovano ShibSwap, in skupnost razvijalcev, znano kot Shib Army.

Maja 2021 je Ryoshi polovico zaloge SHIB žetonov - 500 bilijonov žetonov - poslal v javno kripto denarnico Vitalika Buterina, ustvarjalca Ethereuma. Buterin je v postopku imenovanem "sežiganje" (burning) takoj uničil 90 % SHIB. Preostale žetone, vredne približno 1 milijardo ameriških dolarjev, je podaril skladu za pomoč Covid-19 v Indiji.

Kriptomat | Avtor: Kriptomat Kriptomat

Shiba Inu, pogosto imenovan "Doge ubijalec", je vlagateljem, ki so ga kupili, ko se je cena gibala tik nad 0 EUR, prinesel precejšnje donose. SHIB zdaj kotira na večjih kriptoplatformah, vključno s platformo Kriptomat. S tržno kapitalizacijo v višini več kot 13 milijard evrov in ponudbo več kot 500 bilijonov žetonov v obtoku je SHIB zdaj na številnih borzah redno uvrščen med top 10 ali 20 vseh kriptovalut.

Avgusta 2020 je en sam anonimni trgovec kupil 70 bilijonov žetonov SHIB za približno 7.000 EUR. Leto pozneje je zaradi naraščajoče cene Shiba Inu vrednost njegovega deleža znašala več kot 5 milijard evrov - kar predstavlja 7,1-milijonski donos.

Zaradi vsega tega je Shiba Inu postal privlačen za vlagatelje, ki so gledajo vnaprej.

Kako in kje kupiti Shiba Inu?

Kriptovalute lahko kupite na številnih mestih. Mnoge staromodne platforme od kupcev zahtevajo, da namestijo zunanje denarnice, zaščitijo heksadecimalne kriptografske ključe in neposredno uporabljajo blockchain tehnologijo. Za večino uporabnikov to ni kraj, kjer bi kupili Siha Inu. Brez diplome iz računalništva, je najboljši način za nakup in prodajo Shiba Inu ustvarjanje računa na spletni borzi kriptovalut kot je Kriptomat. Te spletne storitve zagotavljajo trenutno trgovalno ceno Shiba in vam ponujajo možnost nakupa. Ko ljudje sprašujejo, kje lahko kupijo SHIB, je to najboljši odgovor.

Pri ustvarjanju računa gre za več kot le izbiro uporabniškega imena in gesla. Najboljše borze bodo od vas zahtevale, da verificirate svojo identiteto, tako da predložite kopijo vladnega osebnega dokumenta in morda tudi druge dokumente. Te - t.i. 'Know Your Customer' (KYC) - predpise zakonsko zahtevajo spletna mesta in aplikacije, ki izpolnjujejo določbe o preprečevanju pranja denarja iz EU GDPR zakonodaje.

Kriptomat | Avtor: Kriptomat Kriptomat

Verifikacija identitete je na številnih borzah s kriptovalutami dolgotrajen in zapleten postopek. Na poenostavljenih spletnih mestih kot je Kriptomat, ki deluje po vsej EU in po vsem svetu, je postopek preprost in ga lahko opravite v nekaj minutah.

Najprej morate navesti svoj naslov in naložiti visoko ločljivo fotografijo potnega lista (ali v nekaterih državah vozniškega dovoljenja). Kriptomat vas nato vodi pri ustvarjanju in nalaganju selfija - fotografije, ki se ujema s fotografijo na vašem državnem osebnem dokumentu. Če je vse v redu, bo vaša identiteta verificirana v nekaj minutah.

Za nakup Shiba Inu in drugih kriptovalut je naslednji korak polnjenje računa. Običajne možnosti vključujejo kreditne in debetne kartice, bančna nakazila in storitve za gotovinska plačila kot sta Neteller in Skrill. Kreditne in debetne kartice so na splošno najvarnejše in najlažje, vendar ugledne borze kriptovalut ponujajo več možnosti.

Ko vaše nakazilo prispe na vaš račun, lahko opravite nakup. Odvisno od borze, greste na SHIB stran in pritisnete "Nakup" ali pa v meniju izberete "Nakup" in s seznama kriptovalut izberete SHIB.

To je vse - zdaj ste strokovnjak za umetnost kupovanja kriptovalut. Ključna odločitev je, kje kupiti SHIB. Ocenite licence, varnostne postopke, naložbena orodja in podporo strankam, ter poiščite platformo, ki vam najbolj ustreza.

Ko kupite Shiba Inu, na koncu ne dobite fizičnega kovanca. Lastništvo kupljenih SHIB se prenese na vaš elektronski naslov v Ethereum blockchain omrežju, ki služi kot tehnična podlaga SHIB. Nekega dne se lahko odločite za namestitev programske denarnice za kriptovalute, ki vam omogoča dostop do blockchaina, vendar večina uporabnikov raje uporablja skrbniško borzo, kot je Kriptomat, ki varuje njihove kriptovalute in v njihovem imenu opravlja zapletene blockchain transakcije.